Gość: mirek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 06:39 w calej rozciaglosci zgoda... a przecie mozna zobaczyc jak robia to inni: eska, tvn... szkodz czasu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Co za OPOLE! Festiwal marudzenia IP: 77.252.18.* 15.06.09, 06:53 Co za OPOLE! Narzekają komentatorzy artykułów. Narzekają też twórcy lokalnego słowa pisanego. OPOLE miasto marudzenia. Kraina MARUDZENIA!. fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Festiwal marudzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 08:31 Pani Dmitruczuk, Panie Staszak, ileż żalu jest w Państwa artykule, ile jadu się z niego wylewa... Czy naprawdę nie zauważacie Państwo nic pozytywnego w tym festiwalu? "Jakoś obronił się Kabareton, ale trzeba sobie powiedzieć jasno, że w zeszłym roku był lepszy." - czy to jest szczyt Waszego zadowolenia? Daliście popis marudzenia i malkontenctwa, zeszliście do poziomu Faktu i SuperExpressu, chociaż z wieloma zarzutami zgadzam się całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Festiwal marudzenia IP: *.punkt.pl 15.06.09, 08:41 A ty gościu łykasz wszystko - jak pelikan przysłowiowego hotdodga. Ci, którzy jak mówisz "marudzą" nie chcą szybkiego byle jakiego żarcia na czas ale strawy nieco lepszej z kelnerem, sztućcami i na obrusie. Festiwal to marka z tradycją i lepsze czy gorsze kolejne ekipki ze stolycy nie mogą go przerabiać na papier toaletowy, bo nie jest to w interesie miasta, które go firmuje swoją nazwą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pppp Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: *.punkt.pl 15.06.09, 08:31 Z opinią o koncertach się zgadzam, ale kabaretonu to chyba państwo dziennikarze nie oglądali, owszem było trochę starych skeczy, tylko że w nowej odsłonie. To był najlepszy kabareton od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nanie Re: Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: 89.76.232.* 15.06.09, 09:16 Niestety dla manie tegoroczny kabareton był niezjadliwy. Żarty prostackie i na poziomie szkolnego teatrzyku. No ale ale z ust prowadzących pada "qu..." i cały amfiteatr tarza się ze śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dytylius Re: Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 09:45 To tak wyglada satyra! hihi kabareton to skecze kolonijne....remiza TVP IGNORANCI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycu Re: Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 10:10 To i tak dobrze, że prowadzący nie zawarczał odbytnicą do mikrofonu. To byłby dopiero ubaw. Cały amfiteatr padłby ze śmiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ob-serwator Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: 89.76.242.* 15.06.09, 09:48 Mówcie sobie, co chcecie, ale z przykrością stwierdzam, że tegoroczny festiwal został zrobiony "od niechcenia" i pod względem artystycznym oraz organizacyjnym należał do jednych z najgorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: 81.210.92.* 15.06.09, 10:12 Dziwi mnie, że prezenterzy nie dbają o swój lepszy wizerunek. Robert Janowski w garniturze i trampkach wyglądał "przygłupowato". Niektórzy ubraliby się lepiej. Kiektóre duety miały wiele wdzięku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: *.4web.pl 15.06.09, 13:00 Nie wiem za co dostała Karolinkę Natalia Krakowiak. Bardzo lubię Justynę Steczkowską ale wydaje mi się, że ma coś z przegrodą nosową / nie było wyraźnie/ przecież słyszą to fachowcy i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kir Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.09, 13:44 Słabizną wiało przez całe trzy dni. Festiwal ma być świętem polskiej piosenki, a nie popisami w stylu wiejskich festynów. Zresztą do niektórych festynów, miniony festiwal nie dorastał. Oburzenie kilku forumowiczów, że ktoś krytykuje tę imprezę jest tyleż zabawne, co nie na miejscu. Wystarczy, że z racji ukształtowania gospodarczego jesteśmy prowincją - kulturę powinniśmy mieć w Opolu na jak najwyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ate Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.09, 13:51 Oj nie było tak źle, tacy artyści taki festiwal! Prawda jest taka, że publiczności się nie podobały nowe twarze nie dlatego, że źle śpiewały, tylko dlatego, że były nowe! Poza tym przez ostatni rok na scenie polskiej scenie muzycznej był tylko Piasek i Pectus! W radiuzet czy rmf piosenki innych wykonawców były na marginesie ! W Polsce to radio kształtuje gusta muzyczne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selo Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 13:59 Napisaliście,że obejrzeliśmy kabarety "z górnej półki".Wg mnie -nie wszystkie, bo "Kabaret pod wyrwigroszem" nie sposób zaliczyć do elity kabaretów; przecież poziom ich dowcipu ,treść skeczy jest tak płytka i żenująca,że nawet na festynie strażackim byliby wygwizdani. No i jeszcze konferansjerka- Kurzajewski faktycznie jest największym nieporozumieniem jako prowadzący ;człowiek bez dykcji i duszy. Tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dąbczak Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 15:24 Ja zwróciłem uwagę na "niesamowitą" pracę realizatorów. Żadne ujęcie nie trwało dłużej niż pół sekundy,kamery wirowały,ujęcia z góry,dołu,od tyłu,itd. O przyjrzeniu się wykonawcy nie było mowy. Ponieważ miałem wrażenie,że oglądam występy siedząc na wirującej karuzeli, po kilku minutach "pojechałem do Rygi" i nie próbowałem wrócić. Przerost formy nad treścią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry gust PO prostu oPOlski POziom! IP: *.magma-net.pl 15.06.09, 17:47 I to by było na tyle. Gratulacje dla zdobywców "Superpenisów"! :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :| Re: Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: *.chello.pl 15.06.09, 17:57 I znowu Wy i znowu artykuł pełen kolokwializmów, braku uzasadnień i klasycznej żółci. Krytykować też trzeba umieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy kark dramat na festiwalu IP: *.gdynia.mm.pl 15.06.09, 18:32 Dramat. Gdyby choć był tam Ivan & Delphin. A tak kicha panie...kicha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Festiwal głupich pomysłów i SMS-ów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 19:35 Dwugodzinny kabareton i bez polityki to bezczelność ze strony organizatorów.Pamiętam taki kabareton z 1981r.który rozpoczynał się o pierwszej w nocy a kończył tuż przed siódmą rano.Cena biletu wynosiła 200zł-\tyle się wtedy płaciło za 1 dolara na czarnym rynku\W tamtym okresie królował humor polityczny a widownia płakała co chwilę ze śmiechu.Dzisiaj artyści boją się najwyrażniej polityków.Tegoroczny kabareton w porównaniu z tamtym to niemal żałoba.Nie można porównywać Syrenki z BMW a do tego posunęli się artyści serwując widzom kabaretowe wymiociny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acomitam a ja rybka festiwale IP: 62.87.184.* 15.06.09, 19:52 i d0obrze się czuję a kto głupi niech ten chłam ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś