Gość: jok IP: *.punkt.pl 16.07.09, 21:40 nie czytałem i czytelnikiem nie będę (nie moja działka), ale chyba w końcu coś z sensem się w tym mieście udało Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: weneda Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 07:35 Pamiętam nuda literacka piswmo zalegało witryny-okladki pozółkłe od słońca...pachniało prowincja! jak to się mówi Jerzy Putrament od lat ten sam atrament!Ale zobaczymy ocenimy pierwej przeczytamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.chello.pl 17.07.09, 09:01 No tak udało się znaleźć poparcie i wydać kupę kasy na makulaturę i zaspokojenie ambicji paru miejscowych grafomanów mogących opisywać prowincjonalne myśli i zdarzenia. Największą atrakcją (dział sensacji) będą antykomunistyczne dokonania Koszałka-Opałka oraz w Karbowiaka przy zmianie nazw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao szatanski no,no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 10:14 no,no. cos sie dzieje. jest dobrze. co dalej? wroclawska "odra", periodyk z ekstraklasy, ukazuje sie w nakladzie 3000 i ma zwroty. wszystko sie skundlilo a my najbardziej. siadam na rower i jade do wojewodztwa, po przeczytaniu pogadamy. zycze powodzenia. tao szatanski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paproch Czasopismo "Strony" powraca IP: 77.252.18.* 17.07.09, 10:34 Czego Fezetowi nie udało się jeszcze w tym mieście spaprać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beretszczyński Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 11:46 W komunie red naczelny był w KZT szefem PZPR "twórców "za Solidarnosci też się załapał...Zatem idzie nowe lecz ch..jowe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:43 biedna w tych stronach prowincja skoro kundli tylko na szczekanie stać. A może by tak Mistrzowi F. zadać bobu konkurencyjnym pomysłem,co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszcz F. Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 12:54 prosze mnie tu nie robic zadnej konkurencji fakik ty psia twoja mac byla, ledwom wymiędlil numer juz konkurencje chco robic, a won ! A tak poważnie. Tu nie ma potencjalu na dwa pisma. Index sie nie liczy bo to byla hagiografia, a drugi tytuł w typie Odry no kto tu stworzy? przecie tu sami pijacy, mozgi przezarte nikotyna i alkoholem, alzheimerem i demencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao szatanski re fafik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:10 w kwietniu br. mial sie ukazac niezalezny periodyk spoleczno- kulturalny a w nim min. moj nowojorski felieton, zabraklo 7000 pln na druk, urzad marszalkowki olal wydawcow, idac za z.b. prawda jest, ze redaktor naczelny nowego pisma ma bardzo nieciekawa politycznie biografie ale kto z nas jest bez grzechu niech pierwej rzuci kamieniem. a co do z.b. niech spojrzy na siebie, redaktorkow w ktorych pisemkach oglasza swoje dzieje. proponuje wszystkim zapoznac sie z zawartoscia pisma a nastepnie przejsc do merytorycznej dyskusji. tao szatanski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafik Re: re fafik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:16 Ooooo to całkiem nieźle.Widać,że oprócz kundelków jakaś konkurencja się pojawiła.Czyli nie wszyscy w Opolu to zgorzkniali alkocholicy. Odpowiedz Link Zgłoś
z.bereszynski Re: re fafik 17.07.09, 14:27 Nie rżnij głupa, "felietonisto" z nowojorskiej taksówki! Dobrze wiesz, że gość występujący powyżej pod prowokacyjną ksywą "Beretszczyński" to nie ja, ale któryś z twoich kumpli spod znaku OSPN (konkretnie - Łysiak albo Ukleja). Typowa dla tego kręgu "kultura dyskusji". Zachciało się wam kolejnych prowokacji? Zbigniew Bereszyński Odpowiedz Link Zgłoś
z.bereszynski p.s. 17.07.09, 14:38 Bardzo dobrze, że Urząd Marszałkowski nie dał publicznych pieniędzy na druk grafomańskich wypocin "tao szatanskiego" i innych tego typu tfu...rców kultury. Wystarczą próbki ich tfu...rczości na tym forum. Z.B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao szatanski no tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 14:58 rzeczywiscie, automatyzm zrobil swoje ale to w niczym nie zmienia tego co napisalem o prawdziwym z.b. menda jak to menda jest wszedzie. tao szatanski Odpowiedz Link Zgłoś
z.bereszynski sami widzicie... 17.07.09, 15:12 Sami widzicie, jakie chamstwo wyciągało łapę po publiczne pieniądze na druk swoich plwocin... Ot "kultura dyskusji" typowa, jak się rzekło, dla pewnego kręgu osób. Z.B. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: sami widzicie... IP: 188.33.126.* 17.07.09, 16:20 A ja z innej beczki niż ci wszyscy poeci powyżej łącznie z ojcem dyrektorem redaktorem naczelnym - ja się spytam Pana Marszałka dlaczego nie wykorzysta tak zdolnego redaktora i nie zatrudni go w Urzędzie Marszałkowskim bo nie zaprzeczycie ,że ojciec wydawca redaktor to wybitna postać bo jak można dobrze pełnić swe obowiązki jako DYREKTOR PEDAGOGICZNEJ BIBLIOTEKI, JAKO REDAKTOR NACZELNY CZASOPISMA I JESZCZE W GODZINACH PRACY WYKŁADAĆ NA UNIWERSYTECIE ???? no powiedźcie sami czy nie geniusz za publiczne pieniążki - niesamowity talent brawo panie Feussette Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wala Re: sami widzicie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 18:09 Feset przeszedł metanoje! Zawsze musi8 wyjść na swoje! Za pieniążki moje twoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ość niezgody O. dyr.Fezet wieloetatowiec IP: 77.252.18.* 17.07.09, 18:42 W tych kryzysowych czasach, kiedy niektórzy głodować muszą, ojciec dyrektor - wydawca - redaktor - mędrzec (od wszystkiego) - wykładowca UO - na trzech etatach? Może się udławi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wala Re: O. dyr.Fezet wieloetatowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 15:59 Szkoda bo taka intelektualna maruda zabiera miejsce zdolnym magistrom ludziom po studiach szykajacym pracy... Ojciec redaktor gadacz pospolity! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egeria Re: O. dyr.Fezet wieloetatowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 16:05 Panowie pozwoli się pisac kilku "naukowcom "z UO i po sprawie...rysunki wiadomo kto itd śmiac sie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk do pana marszałka IP: *.punkt.pl 20.07.09, 14:57 Coś Pan zrobił panie Marszałku woj.opolskiego najlepszego? Takiemu nieudacznikowi, leserowi, wieloetawcowi, przyznał takie pieniądze! Dać dotacje studentom z "PROWINCJI", dać panu Piotrowi Badurze na doskonale redagowaną "BECZKĘ", a nie temu co wszystko schrzanć potrafi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fizyk Re: O. dyr.Fezet wieloetatowiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 08:22 UO jak ciota, kazdego przygarnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 60 tys. Re: sami widzicie... IP: 77.252.18.* 22.08.09, 13:07 60 tysięcy polskich złociszy na coś bardzo przeciętnego - no, no, dobre sobie. Przecież w tym roku, chocby stanął na głowie, nie wyda następnego numeru(ów). Musi upłynąć kilka lat, a Srony zostaną wznowione po raz enty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: primaaprilis Re: re fafik IP: *.punkt.pl 26.08.09, 23:44 ukaże się 1 kwietnia 2010 roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pigwa47 Czasopismo "Strony" powraca IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 01:50 To może nieładnie, że odzywam się przed lekturą ostatniego(nich) numeru(ów) "Stron". W kioskach i punktach gdzie zaopatruję się w czasopisma, nie było go. W zaprzyjaźnionej bibliotece publicznej – tyż nie. Niestety w przeszukiwarkach internetowych znalezienie strony internetowej tego czasopisma jest poza zasięgiem osób ceniących swój czas. Dzieje się tak dlatego, że tytuł czasopisma zawiera termin "strony", co skazuje polskich internautów na szukanie w setkach tysiący "stron", bo większość stron internetowych odzywa się na termin "strona". Byłam czytelniczką "Opola" (przed powodzią miałam komplet numerów – poszedł z wodą w 1997 r.), tu niestety zdradzam swój przedział wiekowy, mniej więcej. Potem (z dezodorantem) czytałam te wszystkie próby powrotu "jelity tworzo-tekstowej' do odbioru społecznego. Człowiek ma, tak naprawdę, niewiele czasu, by czytać co inni napiszą. Niektórzy twierdzą, że dziś jest więcej piszących, niż czytąjacych. Matematycznie, czy lepiej rzec statystycznie, to oczywista bzdura. Problem w tym, że czytający to dziś przypadek rzadki, a czytający ze zrozumieniem..? A topienie 60-ciu tys. PLN publicznych pieniędzy (tak podają media) w próbę wchodzenia do starego koryta rzeki, kiedy tu i ówdzie biją nowe źródła myśli i młodzieńczych inicjatyw uważam za coś, co przypomina mi dawne, może pradawne czasy układów i autorytetów, majacych swe stałe miejsce w naszej opolskiej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapi Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 08:13 kto jest w redakcji tego pisma? kto w nim zamieszcza teksty? o czym piszą? bo tu ciągle tylko o Fezecie. Skoro dostali taką kasę, to musi być jakiś cymes wydawniczy, czy ktoś zrecenzuje ten tajemniczy pierwszy numer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proszę Czasopismo "Strony" powraca IP: 195.116.85.* 22.07.09, 09:28 ww.strony-pismo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volksterier Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 12:48 rzeczywiście - zaprzyjaźniona biblioteka na półeczce nie ma, a 12 złotych nie dam, udałem się więc na stronę stron. niestety - lektura tych fragmentów w necie potwierdza moje obawy rodzące się na hasło "feusette et consortes". a już najbardziej wzruszyło mnie ubolewanie ojca-dyrektora na brak młodych krytyków sztuki i podparcie się tej sytuacji starym pseudokrytykiem o wiele mówiącym kryptonimie "dna". już się cieszę, bo to autorka moich ukochanych złotych myśli typu "Siakumala" (to oczywiście miało być o Grotowskim w Opolu) i zdań makaronicznych, z których rozbiorem nie poradziłaby sobie cała drużyna tutejszych rycerzy pióra, nawet wsparta starczym jadem doktora AW, którego nieobecności na łamach wydaje mi się okrutnym niedopatrzeniem. brakuje go do uzyskania kwintesencji "opolskości",o której wkrótce, wraz z moim przyjacielem Hansem K., zamierzamy napisac traktat ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.Nadsiadło Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:56 Wybitny krytyk Alfred "fri" na emeryturze ! Ojciec Feuzzette zatrudnia pracujacych "uczonych" z UO TZW KOLESI!najlepiej dyrektorów instytutu'...MIERNOTY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasiadło Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 11:02 padło ci na rozum wysiadło myślenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psujek Zniweczył Strony IP: *.punkt.pl 25.07.09, 09:58 Ojciec dyrektor - redaktor(?)szalony po raz trzeci już zniweczył "Stony"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyl Re: Zniweczył Strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 10:50 Na wańki-wstańki róznej maści nie ma rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranicki Re: Zniweczył Strony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 16:28 Był "twórcą" w komunie TWÓRCĄ za Solidarnosci Kameleon zawsze dobrze sie rozgosci Gdy mu kase płacą ze społecznej kiesy Takie to są oropne artystyczne biesy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cymes Re: Zniweczył Strony IP: *.punkt.pl 28.07.09, 10:49 Twórca wańka-wstańka zgarnął spora kasę i wypocił CYMES wydawniczy. Wy nie wydawajcie 12 złociszy, ale przeglądnijcie gdzieś, ubaw po pachy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qla Czasopismo "Strony" powraca IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.09, 14:05 Towarzystwo literackie w łopolu to dno i to bez dyskusji, to, że fezet coś robi to ok. Ci wszyscy zawistni obszczekujący sami by coś zrobili ale talentu brak mnie te wszystkie wypociny nie intersują gdyż nie moja branża zabieram głos bo przeczytałem STRONY i są ok i tyle ...no może warto dodać, że lepszego opolskiego nie czytałem wiadomo zalezy kto co lubi a o gustach sie nie dyskutuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bendixsen Re: Czasopismo "Strony" powraca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.09, 20:52 Jak mawia Jan Nowicki toś pani ch..ja czytała! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margot Czasopismo "Strony" powraca IP: *.chello.pl 05.08.09, 01:25 Po lekturze pierwszego numeru "Stron", skonfrontowanej z niektórymi wypowiedziami nadzwyczaj aktywnych, a nade wszystko wulgarnych forumowiczów, którzy czerpią dziką radochę z tego, że na kogoś robią najazd, czyt. donoszą, z tą różnicą, że od 89 robią to już nie tylko dla pieniędzy - pragnę skierować swą wypowiedź do tych właśnie maluczkich - tj. chamów opolskich średniej klasy. Otóż, całe szczęście - drogie chamy - że wśród takiej miernoty jak wy - twórcy rzygowin - nie znajdzie się ani jeden czytelnik "Stron", które - z założenia są pismem elitarnym. Z pewnością ludziom sztuki dadzą one czytelniczą podnietę - mi dały, a jestem studentką polonistyki. I jeszcze jedno - jeśli nie mówią Wam nic takie nazwiska jak Olga Tokarczuk, Krystyna Miłobędzka, Andrzej Falkiewicz, Jacek Łukasiewicz (z którym świetny wywiad w "Stronach"), Mieczysław Orski, Jan Goczoł (którego fragment chyba niedrukowanej dotąd powieści wydaje się miejscami dorównywać Myśliwskiemu), Krzysztof Lisowski czy wreszcie Józef Baran - a wszyscy oni znaleźli się wśród tak zbluzganych przez Was autorów "Stron" - to zacznijcie od wizyty w dobrej bibliotece, przeczytania choć jednej książki - nawet jeśli miałaby ona być jedną z pierwszych, jakie kiedykolwiek trzymaliście w ręku - może wam ulży, może zrobi się błogo, może nie trzeba będzie włazić codziennie na to forum i rzygać tak szczęśliwie, z takim zacięciem, rozmachem i prymitywizmem. Polecam "Strony". Mam nadzieję, że wkrótce będą dostępne we wszystkich większych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ranicki same odgrzewańce mu podrzucili IP: *.punkt.pl 05.08.09, 10:20 Ojejej, ojciec dyrektor dał głos! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Wierciński- Sułek plotkarze-wyszydzacze IP: *.punkt.pl 10.08.09, 11:04 A z nowych-starych "Stron" naśmiewa się Adaś Miałczyński-Wierciński i "Marihuana" Sułek. Oj, nieładnie się chłopcy bawicie, bo na codzień w d.... ojcu-dyrektorowi wchodzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Eliza Re: Wierciński- Sułek plotkarze-wyszydzacze IP: *.punkt.pl 11.08.09, 12:44 Jeden nawiedzony, drugi ćpun. Cóż po takich się spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tao szatanski palanty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 13:44 palanty, niedowartosciowane plemniki pospolite. to do 95% internautow. zainwestowalem 12 pln. poczytalem. pismo sprawia wrazenie skladanki - ale nie bezmyslnej. sporo niezlych tekstow jak i wypelniaczy. nie jest zle. ale? sprawia wrazenie znikad, nie ma "lini", struktury i - co najwazniejsze, cos takiego rownie dobrze moglo zostac wydane w bialymstoku. no tak! ale dlaczego za nasze, opolskie, pieniadze? zabraklo mi cos o nas, opolszczyznie, tekstow spolecznych, politycznych z wyzszej polki i..., co dalej z nasza i w naszej malej ojczyznie. szkoda. odnosze wrazenie, ze wydawcy dostali kase zeby tak wlasnie bylo. nie jest dobrze. tao szatanski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Volksteriera Kiedy traktat o AW? IP: *.punkt.pl 18.08.09, 10:12 Kiedy i gdzie ukaże się traktat o "starczym jadzie doktora AW"? Czyżby w następnym wydaniu "Stron"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans K. O plotkarzach-ujadaczch IP: *.punkt.pl 23.08.09, 12:50 Starzec jadowity Adam Wierciński wciąż nawiedzony i opętany, Oraz księgarz "marihuana" Sułek wiecznie naćpany, Znajomych swoich wokół obmawiają, bo sami żadnych (oprócz plotkarskich) talentów za grosz nie posiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawka Re: O plotkarzach-ujadaczch IP: *.punkt.pl 24.08.09, 15:56 U Witka Marihuany Sułka nie tylko książki można kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biernik nijaki Re: O plotkarzach-ujadaczch IP: *.punkt.pl 30.08.09, 11:03 Strony Miałczyńskiego Adasia nie chciały, bo już jego przynudzania dość miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: O plotkarzach-ujadaczch IP: *.punkt.pl 02.09.09, 09:49 Nie tylko Strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik "S" Propozycja tematu IP: *.punkt.pl 06.09.09, 13:24 Proponuję w następnych "Stronach" pomieścić wywiad Adama Wiercińskiego z "Kasią"-Reginą Wasiak-Taylor. On mocno siedzi (nie tylko!) w temacie no i ma najlepsze pióro w Opolu (a może w Polsce?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kioskarz Jak się sprzedają? IP: *.punkt.pl 11.09.09, 16:43 Ciekawe jak się "Strony" sprzedały? Czy czasem plotkarze-ujadacze trochę racji nie mieli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Badura Panie Juhasie, proszę ratować sytuację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 21:16 Panie Juhasie Od 18 sierpnia godz. 10.12 wypowiada się w tym wątku wyłącznie pół ZWM. To jest już żenujące. Może by Pan, Panie Juhasie przeleciał się trochę po mieście i nabił postów z innych IP niż ma "pół ZWM". Pozdrawiam serdecznie Piotr Badura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ufoludek Re: Panie Juhasie, proszę ratować sytuację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.09, 21:56 eeee, tam... nie tylko ZWM. Skąd takie informacje, panie B.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Badura No przecież wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 08:59 Szanowny Panie Ufoludku Przecież ja wiem, że pan "pół ZWM" może też pisać (a nawet pisuje) z innych IP. Podobnie jak pan Juhas. Informacje w tej sprawie są z tego forum. Pozdrawiam serdecznie Piotr Badura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klepka 1 do Piotra Beczkowskiego IP: *.punkt.pl 12.09.09, 11:01 Może by tak z innej beczki i o "Beczce" wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalarepka Re: do Piotra Beczkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 13:01 Broń Panie Boże! Chcecie zabić wątek? Niech p. Badura zajmie się lepiej kiszeniem ogórków, idzie jesień, z beczki najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś