giwia 02.11.04, 10:56 przypadkiem znalazłam stronę, gdzie można kupić szale znane mi z opowiadań z opowiadań prababci. Szal orenburski, z wełny uralskich kóz/ typ kaszmirowy/. Bajeczny i tani.podaje link russian-crafts.com Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ki Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 11:04 ale ty juz kupilas taki szal? czy ta welna jest mieciutka i przyjemna czy raczej szorstka..? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giwia przechodzi przez obrączkę! IP: *.crowley.pl 02.11.04, 20:47 Jest mięciutki i jak mowiła prababcia przechodzi przez obrączkę Odpowiedz Link Zgłoś
oka5 Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 02.11.04, 11:52 Rzeczywiście piękne są te chusty. Dziękuję za link :-). Zapłatę życzą sobie dopiero po otrzymaniu przesyłki. Z drugiej strony jak przeczyta się na "Urodzie", jak nagminnie poczta okrada przesyłki, to odchodzi wszelka chęć na kupowanie czegokolwiek w sklepach wysyłkowych. Ale pooglądać bardzo przyjemnie. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 02.11.04, 12:27 Miałam kiedyś taką chustę, jak na tych zdjęciach. Pewnie nadal leży gdzieś u rodziców w szafie. Ciepła, miękka, ładna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marylu Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 12:37 mam taka ciemnozieloną po prababci. Super ciepła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: 195.117.90.* 02.11.04, 21:28 a ja już myślałam, że kupiłaś to russian-crafts.com/shawls/posad/sp2-02_t.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giwia do chrztu i do ślubu IP: *.crowley.pl 02.11.04, 22:04 Zimą mam w rodzinie chrzest, kupiłam śliczny biały do chrztu. POtem będzie do przykrywania maluszka. Obydwa szale doszły choć jeden po 8 dniach, drugi szedł 3 tygodnie. Kuzynka ma w lutym ślub. Napisałam i obiecano mi nieco droższy ale coś " extra" na dojscie panny młodej z auta do kościoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki Re: do chrztu i do ślubu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 23:19 dzieki giwia za ten link - tez sobie zamawiam :) mam tylko nadzieje, ze paczka dojdzie nienaruszona.. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giwia miło mi, dziękuję IP: *.crowley.pl 03.11.04, 09:22 mnie ten link poleciła koleżanka ze...Stanów. Kupiła 2 szale po 34 dolary. Chwilowo była w potrzebie, sprzedała szal w sklepie za 75, nast dnia zobaczyła go tam za 150 i sprzedany po 2 dniach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: miło mi, dziękuję IP: 217.153.143.* 03.11.04, 13:15 na stronce napisane jest, ze paczki ida regular air mail. Czy do Polski przychodza jako zwykly list, czy polecony, czy może paczka?Giwia, czy przy odbiorze cos podpisywalas?Ja tez zamowilam szal z tej stronki, tylko bardzo boje sie czy dojdzie - mam kiepskie doswiadczenie z przesylkami z zagranicy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladyinred baśniowy szal IP: *.crowley.pl 03.11.04, 10:59 był o nim stary romans rosyjski " Orenburski szal". śpiewany też u nas Oczywiście w XIXw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tilly Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.crowley.pl 03.11.04, 12:29 ktoś zna cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giwia Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.crowley.pl 03.11.04, 17:13 najdroższy kosztował ok 120 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:58 Gdzie wy widzicie te szale? ja tam widze tu laleczki,jajka i jakies obrazki...chyba jakas slepa jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 03.11.04, 19:04 Tutaj są szale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 19:35 Dziekuje pieknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giwia jest napisane : shawls IP: *.crowley.pl 03.11.04, 20:47 tylko trzeba dobrze popatrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
ally123 Do Giwii 04.11.04, 06:49 Witaj:) czy moglabys napisac jaka przesylka szale sa wysylane do Polski? Chodzi mi o to, czy jest ona w jakis sposob ubezpieczona. Placi sie po otrzymaniu szala, a co sie dzieje, jak nie dojdzie z winy poczty? Zamowilam sobie sliczny oliwkowy...Bardzo dziekuje za odpowiedz z gory:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giwia pewność przesyłek IP: *.crowley.pl 04.11.04, 10:39 Dziewczyny, pochwaliłam więc czuję się odpowiedzialna. Moje szale doszły. Chyba nie ekscytują pocztowych złodziei/ to raczej nie znawcy/ Mimo to napisałam do tej shop@russian-crafts.com żeby może wysyłali UPS drozej ale niezawodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aluta zamawiam szary IP: *.crowley.pl 04.11.04, 15:14 Będzie extra do czerwonej sukni na Sylwka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karaoka poradzcie,do czarnej sylwestrowje jaki? IP: *.crowley.pl 05.11.04, 08:38 mam czarną z zeszłego Sylwestra. Będzie inne towarzystwo więc nie problem. To może trochę odświeżę jakimś szalem. POradżcie kolor. Ja w tym jestem słaba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: callista Sylwester-świetny pomysł IP: *.crowley.pl 04.11.04, 17:45 Na etole mnie nie stać , w swetrze głupio . Kapitalna rzecz na przerwy w imprezie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tahiti o Sylwestrze IP: *.crowley.pl 04.11.04, 21:47 sweter na sylwestrze, kompletny obciach Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 05.11.04, 09:17 giwia napisał: > przypadkiem znalazłam stronę, gdzie można kupić szale znane mi z opowiadań z > opowiadań prababci. Szal orenburski, z wełny uralskich kóz/ typ kaszmirowy/. > Bajeczny i tani.podaje link russian-crafts.com albo jestem slepa albo nie widze albo .....albo to nie jest to chustka a nie szal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladyinred i szale i chusty tam są IP: *.crowley.pl 05.11.04, 10:55 a jak wiem z rodzinnej tradycji i to i to zawsze nazywało się szale bo to legendarne szale znane od XVIII wieku Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: i szale i chusty tam są 05.11.04, 11:21 Gość portalu: ladyinred napisał(a): > a jak wiem z rodzinnej tradycji i to i to zawsze nazywało się szale bo to > legendarne szale znane od XVIII wieku tam sa chustki a toto co nzywaja tu niektorzy szal, to taki szalik mozna sobie samemu na drutach zrobic, takie knoty to na zajeciach praktycznych sie robilo przepraszam najmocniej wszystkie co im tchu zabraklo patrzac na "CUDOWNE szale" ale ja sie nie mam powodu takim czyms zachwacac a tak poza tym poproscie babcvie klozetowa, kupcie jej 5 dag moheru cienkiego to wam uprzedzie taki SZAL ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoja Re: i szale i chusty tam są IP: *.net 05.11.04, 12:34 Kupiłam już 5 dkg włóczki,napisz tralalumpek, w którym szalecie przyjmujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joga Re: i szale i chusty tam są IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 12:37 Gość portalu: zoja napisał(a): > napisz tralalumpek, w którym szalecie przyjmujesz. :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: i szale i chusty tam są 05.11.04, 12:58 Gość portalu: zoja napisał(a): > Kupiłam już 5 dkg włóczki,napisz tralalumpek, w którym szalecie przyjmujesz. uwazasz ze jestes dowcipna? jezeli tak to jakis plaski ten dowcip i jak nazwa humoru wskazuje do .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giwia zależy KTO patrzy IP: *.crowley.pl 05.11.04, 14:00 liczy się i rzecz i patrzący. Dla kogoś obrazy impresjonistów były bazgrołami. Jeśli ktoś nie odróżnia szali orenburskich od wyrobow pań prowadzących toalety No commments. A i niech Pani Tralumpek. nie uczy innych manier. Ona zaczęła subtelną wzmiankę o WC Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: zależy KTO patrzy 05.11.04, 16:27 Gość portalu: giwia napisał(a): > liczy się i rzecz i patrzący. Dla kogoś obrazy impresjonistów były bazgrołami. > Jeśli ktoś nie odróżnia szali orenburskich od wyrobow pań prowadzących toalety > No commments. > A i niech Pani Tralumpek. nie uczy innych manier. Ona zaczęła subtelną wzmiankę > > o WC a dlaczego ja sie mam szalami orenburskimi onanizowac? tylko dlatego ze dla ciebie sa objawieniem? co tu maja maniery do szukania... cos na slepo bijesz tak samo nie bede sie odzieza indyjska z pseudoindyjskich sklepow podniecac i napisz ze nie mam manier, bedzie fantastycznie pasowac Odpowiedz Link Zgłoś
eirenne Re: i szale i chusty tam są 05.11.04, 12:50 Racja. Weszłam na strone oczekując cudów, a zobaczyłam coś zywczajnego do bólu. Taki "szal" to średnio wprawna dziewiarka zrobi w dwa dni. Żeby to chociaż było robione na okragłych drutach, ale to jest po prostu kawał ażurowej dzianiny... phi. No, ale za mozliwość gadania, że to "legenda" i "tradycyjny", może i warto przepłacić 200%, bo nauczenie się prostego wzoru i zrobienie czegoś samodzielnie już nie jest trendy... :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladyinred to znajdż taką włóczkę-mocher-śmieszne porownanie IP: *.crowley.pl 05.11.04, 13:44 i zrob szal. który przejdzie przez obrączkę. To są wzory podstawowe. Wiem, że na zamowienie można dostać coś absolutnie finezyjnego. Z szacunkiem dla pan pracujących w publicznych toaletach -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* racja, Tr IP: 217.98.107.* 05.11.04, 17:36 z tym że babcia klozetowa wzoru nie zna ale jak zwykle coś zobaczyły i dawaj się zachwycać. Kokkodak, kkokkodak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladyinred tam są 3 strony IP: *.crowley.pl 05.11.04, 10:57 w ofercie, obejrzyj wszystkie. Jesli chcesz lkasyczny szal to widziałam je na wszystkich stronach Odpowiedz Link Zgłoś
oka5 Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 05.11.04, 11:09 Kiedyś, dawno temu ktoś mi przywiózł z Rosji szal, a właściwie chustę (bo to był kwadrat) orenburską. Sprzedawca poinstruował mojego ofiarodawcę, że dobrze zrobiony szal można przewlec w całości przez obrączkę(!). Nie pamiętam już jak moja chusta sprawdziła się w tej próbie tym bardziej, że wkrótce niestety ją zgubiłam. Ale może sprawdzicie własne szale? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 05.11.04, 15:43 Chusty w kwiaty sa bardzo ladne. Maja babcia miala podobne. Bardzo kwieciste. Co do szali, to mnie sie one nie podobaja. Moja babcia miala taki welniany strasznie ciezki ogromny szal. Nigdy mi nie przypadl do gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alida mnie też kwieciste z tej samej stronki IP: *.crowley.pl 05.11.04, 17:20 się podobają I na tej samej stronce mają b fajne. Kuzynka ma tę koronkową, wełnianą i jest LECIUTENKA Twoja Babcia musiała mieć inną Orenburskie są leciutkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afro.ninja Re: mnie też kwieciste z tej samej stronki IP: *.chello.pl 05.11.04, 19:27 Twoja Babcia musiała mieć inną Orenburskie są > leciutkie Miala tez i takie leciutenkie. Ale tamta ciezka chusta (prawie jak kapa) zapadla mi w pamiec. Napisalam o niej, bo bardzo mi przypominala te ze zdjec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pela pogubiłam sie IP: *.crowley.pl 06.11.04, 09:16 Tylko w soboty siadam do internetu. O co tu biega.? Ma ktoś szal z linka w pierwszym poscie?? Idzie zima i taki czy inny trzeba mieć, choćby po domu , Lepsze nież przepłacać z ogrzewanie. Odkąd mam te ch.... liczniki wolę się obtulić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giwia ja mam IP: *.crowley.pl 06.11.04, 12:10 ja-sprawca całego zamieszania.Chciałam się podzielić użyteczną przed zimą wieścią i niektórym, widzę, czemuś to przeszkadza. Mam . Są o wiele ładniejsze niż na fotografiach, leciutkie, miękke Do obtulenia z książką, robótką, do obejrzenia ulubionego filmu Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ja mam 06.11.04, 12:30 Gość portalu: giwia napisał(a): > ja-sprawca całego zamieszania.Chciałam się podzielić użyteczną przed zimą > wieścią i niektórym, widzę, czemuś to przeszkadza. Mam . Są o wiele ładniejsze > niż na fotografiach, leciutkie, miękke Do obtulenia z książką, robótką, do > obejrzenia ulubionego filmu wprawdzie w tym roku skonczylam 41 lat ale naprawde nie czytam w domu ksiazek ani nie dziergam na drutach otulona w SZAL! , ogladajac ulubiony film moge sie najwyzej otulic moim mezczyzna, ktory w razie ....podrzuca mi tylko chusteczki i po glowie poglaszcze a moze i gdzie indziej ;) nie obiecuje ze jak bede miala 81 lat to sie szalem otulac bede Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elff23 Ja zamawiam IP: *.crowley.pl 06.11.04, 13:39 Zajrzałam na tę strone ,a że trochę się na tym znam , to widzę, że to nie tyle komercja ,ile miłośnicy rękodzieła. Pal sześć wzorki, włóczka to najcieńsza z koziej wełny. Sama włóczka w świecie więcej warta niż u nich szal. No chyba ,że ktoś nie odroznia pseudo mocheru/ z "acrylic"/ od tego, co naprawdę dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ja zamawiam 06.11.04, 13:45 Gość portalu: elff23 napisał(a): .... > No chyba ,że ktoś nie odroznia pseudo mocheru/ z "acrylic"/ od tego, co > naprawdę dobre. dzidzia zapewniam cie ze ociupinke znam sie na materialach i wiem co dobre i co mniej dobre, co drogie co tanie, na czym robi sie swietne, na czym mniej swietne interesy na glupocie ludzi najlepiej sie zarabia a ludziom mozna wszystko wmowic pytanie do znawczyni: mialas kiedys w rece chuste z polskiej owczej welny, taki pled z ktorego kiedy wyrwiesz wlosa to sie topi a nie pali? takie chusty byly kiedys na polskich wsiach w bogatszych domach - jako podpowiedz.... Odpowiedz Link Zgłoś
menisk Re: Ja zamawiam 06.11.04, 14:04 A czy ty nie możesz sobie odpuścić? Tobie się te szale nie podobają, napisałaś o tym, twoje prawo i daj już sobie spokój. Pozwól utulać się kobietom tym, czym chcą. Chciałabyś przeczytać, że otulanie się twoim mężczyzną jest do bani, bo on jest kiepskiej jakości, drogi w utrzymaniu i jest cała masa przystojniejszych? Przecież to bez sensu. Kurczowo uczepiłaś się tych szali. Czy twoje zawsze musi być na wierzchu? Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Ja zamawiam 06.11.04, 14:10 menisk napisała: .... > Czy twoje zawsze musi być na wierzchu? nie czasami w ramach urozmaicenia ktos inny jest na wierzchu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: ja mam IP: 217.98.107.* 06.11.04, 14:00 no wiesz! przecież to taka romantyczna wizja obtulenia w szal, kominek, książka, kot. Profanujesz wszystkie wizje z obrazków dla dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: ja mam 06.11.04, 14:08 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > no wiesz! przecież to taka romantyczna wizja obtulenia w szal, kominek, > książka, kot. Profanujesz wszystkie wizje z obrazków dla dzieci ... ...i pieprzenia o niczym dorabiajac filozofie czyli jak mowia austriacy. produkowac gorace powietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: begum do Tralalumpka Richelieu et cons. IP: *.crowley.pl 06.11.04, 15:34 Czemu na każdym forum znajdą się osoby , którym chodzi tylko o to by bliżnim nawtykać? Tra. tak męcząco powtarza o swoim mężczyżnie, że podejrzewam, że to dla tej Pani nowość. Richelieu, znajdz sobie inne miejsce do popisywania się, dość zwietrzałym. esprit. Ja weszłam na to forum poszukać coś a czapkach, szalach i innych rzeczach na zimę Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: do Tralalumpka Richelieu et cons. 06.11.04, 16:06 ty, rozdwojona jaźń! daj SE spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: do Tralalumpka Richelieu et cons. IP: 217.98.107.* 06.11.04, 16:25 nie jesteś moim bliskim forumowi bliscy to b_bb, balbina, bliński, eirenne, fanka_grzeskow, inezja21, kochanica, ludzka_budowla, miska_malcowa, naels, papryczka_ag, tralalumpek, zettrzy inni pracują pilnie nad bliskością Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: do Tralalumpka Richelieu et cons. 06.11.04, 17:18 Gość portalu: begum napisał(a): > Czemu na każdym forum znajdą się osoby , którym chodzi tylko o to by bliżnim > nawtykać? nie na kazdym, sa fora gdzie nikt nikomu nie wtyka, ale zeby na tych innych forach pisac trzeba: 1) znac temat 2) dostac pozwolenie od gospodarza (choc niektore sa otwarte dla wszystkich) 3) miec cos do powiedzenia 4) robic to w sposob interesujacy dla innych forumowiczow zauwaz ze pewne osoby moga spelnic wylacznie warunek 2), a i to chyba tylko do czasu Tra. tak męcząco powtarza o swoim mężczyżnie, że podejrzewam, że to > dla tej Pani nowość. ja podejrzewam ze to twor wyobrazni, miazmat zrodzony z atmosfery kamienic wokol Hoffburgu i opowiesci starych Austriaczek, spedzajacych lata emerytalne na spacerkach po wzgorzach Grinzingu (omal nie napisalam "lektury Gutersloha", ale w pore przypomnialam sobie ze trampek nie czyta) Richelieu, znajdz sobie inne miejsce do popisywania się, > dość zwietrzałym. esprit. one lubia wespol wzespol i kupą, bo w kupie jest sila i aromat Ja weszłam na to forum poszukać coś a czapkach, > szalach i innych rzeczach na zimę ja tez tu wchodze szukajac tematyki ciuchowej, lub przynajmniej modnianej, ale czynnika ludzkiego nie da sie uniknac Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: do Tralalumpka Richelieu et cons. 09.11.04, 16:06 zettrzy napisała: >...> Tra. tak męcząco powtarza o swoim mężczyżnie, że podejrzewam, że to > > dla tej Pani nowość. > > ja podejrzewam ze to twor wyobrazni, miazmat zrodzony z atmosfery kamienic woko > l > Hoffburgu i opowiesci starych Austriaczek, spedzajacych lata emerytalne na > spacerkach po wzgorzach Grinzingu (omal nie napisalam "lektury Gutersloha", ale > w pore przypomnialam sobie ze trampek nie czyta) > > Richelieu, znajdz sobie inne miejsce do popisywania się, > > dość zwietrzałym. esprit. > > one lubia wespol wzespol i kupą, bo w kupie jest sila i aromat > ..... tak, my lubimy wespol i na kupe ale na szczescie ja robie to na kupe z moim mezyczyna a richelieu i inne robia to ze swoimi, tez nakupe i na wznak i w ... przykro mi ze cie natura tak stworzyla ze wszystko co ci sie z mezczyzna kojarzy cie mdli przyznam jednak ze to dosc dziwne, bo lesbijki ktore ja znam i z ktorymi sie przyjaznie nie sa tak pokopane jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy duzo kupy z tego mezczyzny, a gdzie dziecko? 10.11.04, 04:52 tralalumpek napisała: > tak, my lubimy wespol i na kupe ale na szczescie ja robie to na kupe z moim > mezyczyna a richelieu i inne robia to ze swoimi, tez nakupe i na wznak i w ... > przykro mi ze cie natura tak stworzyla ze wszystko co ci sie z mezczyzna > kojarzy cie mdli > przyznam jednak ze to dosc dziwne, bo lesbijki ktore ja znam i z ktorymi sie > przyjaznie nie sa tak pokopane jak ty > niesamowita ilosc kupy w tym twoim poscie, i to wszystko do spolki z tym mezczyzna? podobno zabawy kupa stanowia podstawe zycia intymnego wsrod ludow germanskich, tyle ze nas to brzydzi ... no ale o gustach sie nie dyskutuje. Bawcie sie kupa. Troche tylko mnie dziwi ze tak trabisz o tym mezczyznie, w latach tez jestes dosyc posunieta, a tu nic o dziecku - przeciez kiedy para sie kocha zawsze chca miec dziecko, prawda? A ty wolisz kupe od potomka. No i znowu te epitety - kto cie tak fatalnie wychowal? Nic dziwnego ze nie mozesz mieszkac w Polsce, bo malo kto toleruje twoje chamstwo, i nikt cie nie chce przyjac za swojaka rowniez za granica, chociaz tam byc moze oni interpretuja twoje zachowanie jako odmiennosc etniczna. Z czystej ciekawosci sprawdzilam te wzmianke, nie pamietam juz czyja, o forum Kuchnia ... fakt, wygwizdali cie stamtad na pol roku. Trzeba przyznac ze jestes bardzo wtrwala w utrzymywaniu reputacji trolla. Ha, to stad twoj nik - mialo byc troll-umpek. Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: duzo kupy z tego mezczyzny, a gdzie dziecko? 10.11.04, 11:12 Zetrzy, tracę dla Ciebie szacunek. Zbastuj, proszę. Nie widzisz, że przeginasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluch Re: duzo kupy z tego mezczyzny, a gdzie dziecko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 11:20 no, tra. przewinął się przez parę forów. forum kuchnia, które uwielbiam, jest forum specyficznym - tam sobie nikt nie skacze do gardeł, wszyscy fajnie gadają o przyjemności jaką jest kuchnia i gotowanie. i wparował tam kiedyś trampek, i cały czar prysnął :( ale ją wygonili stamtąd więc się tutaj wyżywa, bo tutaj łatwiej - łatwiej komuś powiedzieć (napisać), że jest kretynem dlatego, że nosi szale, niż dlatego, że nie wychodzi mu np. suflet. poniosło mnie już raz pisząc o trampku, ale powtórzę to, bo na spokojnie też dochodzę do takiego wniosku - dla mnie to kompleks polskiego niemca/austriaka: w niemczech/austrii to nie jest swój, bo to przecież polak i słowianin (czego byśmy nie mówili, takie stereotypy panują), w polsce też już nie jest swój, ale za to ma poczucie wyższości, bo przecież mieszka w "bardziej cywilizowanym" kraju. ja to nazywam kompleksem gastarbeitera - w okolicach Wrocławia i Opola bardzo to widać po polskich niemcach/austriakach przyjeżdżających na święta do rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluch Re: duzo kupy z tego mezczyzny, a gdzie dziecko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 11:25 dodatkowo - lubie wredaki na tym forum, bo faktycznie wnoszą tu (przynajmniej niektórzy/niektóre) poczucie zdrowego rozsądku. ale trampek nie jest wredny, tylko pogardliwy, a to duża różnica. złośliwych ludzi bardzo lubię, nawet jeśli ich złośliwości dotyczą mnie, pogardy (nieuzasadnionej) - nie toleruję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: 12.149.34.* 09.11.04, 16:07 tak, śliczne te szale Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 10.11.04, 09:28 paskudztwa! i tandeta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.04, 21:24 Wznawiam temat - jestem ciekawa, czy wasze szale doszly? Ja zamowilam dwa, jeden juz doszedl, czekam na drugi. Jak u was? Odpowiedz Link Zgłoś