Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwalić

02.11.04, 10:56
    przypadkiem znalazłam stronę, gdzie można kupić szale znane mi z opowiadań z
    opowiadań prababci. Szal orenburski, z wełny uralskich kóz/ typ kaszmirowy/.
    Bajeczny i tani.podaje link russian-crafts.com
    Obserwuj wątek
      • Gość: ki Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 11:04
        ale ty juz kupilas taki szal? czy ta welna jest mieciutka i przyjemna czy
        raczej szorstka..?
        pozdr
        • Gość: giwia przechodzi przez obrączkę! IP: *.crowley.pl 02.11.04, 20:47
          Jest mięciutki i jak mowiła prababcia przechodzi przez obrączkę
      • oka5 Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 02.11.04, 11:52
        Rzeczywiście piękne są te chusty. Dziękuję za link :-).
        Zapłatę życzą sobie dopiero po otrzymaniu przesyłki. Z drugiej strony jak
        przeczyta się na "Urodzie", jak nagminnie poczta okrada przesyłki, to odchodzi
        wszelka chęć na kupowanie czegokolwiek w sklepach wysyłkowych.
        Ale pooglądać bardzo przyjemnie. :-)))
      • b_bb Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 02.11.04, 12:27
        Miałam kiedyś taką chustę, jak na tych zdjęciach. Pewnie nadal leży gdzieś u
        rodziców w szafie. Ciepła, miękka, ładna.
      • Gość: marylu Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 12:37
        mam taka ciemnozieloną po prababci. Super ciepła.
      • Gość: Richelieu* Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: 195.117.90.* 02.11.04, 21:28
        a ja już myślałam, że kupiłaś to
        russian-crafts.com/shawls/posad/sp2-02_t.jpg
        • Gość: giwia tego nie znam IP: *.crowley.pl 02.11.04, 21:59
          ale to nie moj styl
      • Gość: giwia do chrztu i do ślubu IP: *.crowley.pl 02.11.04, 22:04
        Zimą mam w rodzinie chrzest, kupiłam śliczny biały do chrztu. POtem będzie do
        przykrywania maluszka. Obydwa szale doszły choć jeden po 8 dniach, drugi szedł
        3 tygodnie. Kuzynka ma w lutym ślub. Napisałam i obiecano mi nieco droższy ale
        coś " extra" na dojscie panny młodej z auta do kościoła
        • Gość: ki Re: do chrztu i do ślubu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.11.04, 23:19
          dzieki giwia za ten link - tez sobie zamawiam :)
          mam tylko nadzieje, ze paczka dojdzie nienaruszona..
          pozdrawiam serdecznie
          • Gość: giwia miło mi, dziękuję IP: *.crowley.pl 03.11.04, 09:22
            mnie ten link poleciła koleżanka ze...Stanów. Kupiła 2 szale po 34 dolary.
            Chwilowo była w potrzebie, sprzedała szal w sklepie za 75, nast dnia zobaczyła
            go tam za 150 i sprzedany po 2 dniach
            • Gość: ania Re: miło mi, dziękuję IP: 217.153.143.* 03.11.04, 13:15
              na stronce napisane jest, ze paczki ida regular air mail. Czy do Polski
              przychodza jako zwykly list, czy polecony, czy może paczka?Giwia, czy przy
              odbiorze cos podpisywalas?Ja tez zamowilam szal z tej stronki, tylko bardzo
              boje sie czy dojdzie - mam kiepskie doswiadczenie z przesylkami z zagranicy:(
      • Gość: ladyinred baśniowy szal IP: *.crowley.pl 03.11.04, 10:59
        był o nim stary romans rosyjski " Orenburski szal". śpiewany też u nas
        Oczywiście w XIXw
      • Gość: tilly Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.crowley.pl 03.11.04, 12:29
        ktoś zna cenę?
      • Gość: giwia Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.crowley.pl 03.11.04, 17:13
        najdroższy kosztował ok 120 zl
        • Gość: M Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 17:58
          Gdzie wy widzicie te szale? ja tam widze tu laleczki,jajka i jakies
          obrazki...chyba jakas slepa jestem :)
          • b_bb Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 03.11.04, 19:04
            Tutaj są szale
            • Gość: M Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 19:35
              Dziekuje pieknie :)
          • Gość: giwia jest napisane : shawls IP: *.crowley.pl 03.11.04, 20:47
            tylko trzeba dobrze popatrzeć
            • ally123 Do Giwii 04.11.04, 06:49
              Witaj:)
              czy moglabys napisac jaka przesylka szale sa wysylane do Polski? Chodzi mi o
              to, czy jest ona w jakis sposob ubezpieczona. Placi sie po otrzymaniu szala, a
              co sie dzieje, jak nie dojdzie z winy poczty? Zamowilam sobie sliczny
              oliwkowy...Bardzo dziekuje za odpowiedz z gory:)
              • Gość: Giwia pewność przesyłek IP: *.crowley.pl 04.11.04, 10:39
                Dziewczyny, pochwaliłam więc czuję się odpowiedzialna. Moje szale doszły.
                Chyba nie ekscytują pocztowych złodziei/ to raczej nie znawcy/ Mimo to
                napisałam do tej shop@russian-crafts.com
                żeby może wysyłali UPS drozej ale niezawodnie
      • Gość: aluta zamawiam szary IP: *.crowley.pl 04.11.04, 15:14
        Będzie extra do czerwonej sukni na Sylwka
        • Gość: karaoka poradzcie,do czarnej sylwestrowje jaki? IP: *.crowley.pl 05.11.04, 08:38
          mam czarną z zeszłego Sylwestra. Będzie inne towarzystwo więc nie problem. To
          może trochę odświeżę jakimś szalem. POradżcie kolor. Ja w tym jestem słaba
      • Gość: callista Sylwester-świetny pomysł IP: *.crowley.pl 04.11.04, 17:45
        Na etole mnie nie stać , w swetrze głupio . Kapitalna rzecz na przerwy w
        imprezie.
      • Gość: tahiti o Sylwestrze IP: *.crowley.pl 04.11.04, 21:47
        sweter na sylwestrze, kompletny obciach
      • tralalumpek Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 05.11.04, 09:17
        giwia napisał:

> przypadkiem znalazłam stronę, gdzie można kupić szale znane mi z opowiadań z
        > opowiadań prababci. Szal orenburski, z wełny uralskich kóz/ typ kaszmirowy/.
        > Bajeczny i tani.podaje link russian-crafts.com

albo jestem slepa albo nie widze albo .....albo to nie jest to chustka a nie
        szal!
        • Gość: ladyinred i szale i chusty tam są IP: *.crowley.pl 05.11.04, 10:55
          a jak wiem z rodzinnej tradycji i to i to zawsze nazywało się szale bo to
          legendarne szale znane od XVIII wieku
          • tralalumpek Re: i szale i chusty tam są 05.11.04, 11:21
            Gość portalu: ladyinred napisał(a):

> a jak wiem z rodzinnej tradycji i to i to zawsze nazywało się szale bo to
            > legendarne szale znane od XVIII wieku

tam sa chustki a toto co nzywaja tu niektorzy szal, to taki szalik mozna sobie
            samemu na drutach zrobic, takie knoty to na zajeciach praktycznych sie robilo
            przepraszam najmocniej wszystkie co im tchu zabraklo patrzac na "CUDOWNE szale"
            ale ja sie nie mam powodu takim czyms zachwacac
            a tak poza tym poproscie babcvie klozetowa, kupcie jej 5 dag moheru cienkiego
            to wam uprzedzie taki SZAL !
            • Gość: zoja Re: i szale i chusty tam są IP: *.net 05.11.04, 12:34
              Kupiłam już 5 dkg włóczki,napisz tralalumpek, w którym szalecie przyjmujesz.
              • Gość: joga Re: i szale i chusty tam są IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.04, 12:37
                Gość portalu: zoja napisał(a):

> napisz tralalumpek, w którym szalecie przyjmujesz.

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
              • tralalumpek Re: i szale i chusty tam są 05.11.04, 12:58
                Gość portalu: zoja napisał(a):

> Kupiłam już 5 dkg włóczki,napisz tralalumpek, w którym szalecie przyjmujesz.

uwazasz ze jestes dowcipna?
                jezeli tak to jakis plaski ten dowcip i jak nazwa humoru wskazuje do ....
                • Gość: giwia zależy KTO patrzy IP: *.crowley.pl 05.11.04, 14:00
                  liczy się i rzecz i patrzący. Dla kogoś obrazy impresjonistów były bazgrołami.
                  Jeśli ktoś nie odróżnia szali orenburskich od wyrobow pań prowadzących toalety
                  No commments.
                  A i niech Pani Tralumpek. nie uczy innych manier. Ona zaczęła subtelną wzmiankę
                  o WC
                  • tralalumpek Re: zależy KTO patrzy 05.11.04, 16:27
                    Gość portalu: giwia napisał(a):

> liczy się i rzecz i patrzący. Dla kogoś obrazy impresjonistów były
                    bazgrołami.
                    > Jeśli ktoś nie odróżnia szali orenburskich od wyrobow pań prowadzących
                    toalety
                    > No commments.
                    > A i niech Pani Tralumpek. nie uczy innych manier. Ona zaczęła subtelną
                    wzmiankę
                    >
                    > o WC

a dlaczego ja sie mam szalami orenburskimi onanizowac? tylko dlatego ze dla
                    ciebie sa objawieniem?
                    co tu maja maniery do szukania...
                    cos na slepo bijesz
                    tak samo nie bede sie odzieza indyjska z pseudoindyjskich sklepow podniecac i
                    napisz ze nie mam manier, bedzie fantastycznie pasowac
            • eirenne Re: i szale i chusty tam są 05.11.04, 12:50
              Racja. Weszłam na strone oczekując cudów, a zobaczyłam coś zywczajnego do bólu.
              Taki "szal" to średnio wprawna dziewiarka zrobi w dwa dni. Żeby to chociaż było
              robione na okragłych drutach, ale to jest po prostu kawał ażurowej dzianiny...
              phi. No, ale za mozliwość gadania, że to "legenda" i "tradycyjny", może i warto
              przepłacić 200%, bo nauczenie się prostego wzoru i zrobienie czegoś samodzielnie
              już nie jest trendy... :-P
            • Gość: ladyinred to znajdż taką włóczkę-mocher-śmieszne porownanie IP: *.crowley.pl 05.11.04, 13:44
              i zrob szal. który przejdzie przez obrączkę. To są wzory podstawowe. Wiem, że
              na zamowienie można dostać coś absolutnie finezyjnego. Z szacunkiem dla pan
              pracujących w publicznych toaletach --
            • Gość: Richelieu* racja, Tr IP: 217.98.107.* 05.11.04, 17:36
              z tym że babcia klozetowa wzoru nie zna
              ale
              jak zwykle coś zobaczyły i dawaj się zachwycać. Kokkodak, kkokkodak
        • Gość: ladyinred tam są 3 strony IP: *.crowley.pl 05.11.04, 10:57
          w ofercie, obejrzyj wszystkie. Jesli chcesz lkasyczny szal to widziałam je na
          wszystkich stronach
      • oka5 Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 05.11.04, 11:09
        Kiedyś, dawno temu ktoś mi przywiózł z Rosji szal, a właściwie chustę (bo to
        był kwadrat) orenburską. Sprzedawca poinstruował mojego ofiarodawcę, że dobrze
        zrobiony szal można przewlec w całości przez obrączkę(!). Nie pamiętam już jak
        moja chusta sprawdziła się w tej próbie tym bardziej, że wkrótce niestety ją
        zgubiłam. Ale może sprawdzicie własne szale? ;-)
      • afro.ninja Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 05.11.04, 15:43
        Chusty w kwiaty sa bardzo ladne. Maja babcia miala podobne. Bardzo kwieciste.

Co do szali, to mnie sie one nie podobaja. Moja babcia miala taki welniany
        strasznie ciezki ogromny szal. Nigdy mi nie przypadl do gustu.
        • Gość: alida mnie też kwieciste z tej samej stronki IP: *.crowley.pl 05.11.04, 17:20
          się podobają I na tej samej stronce mają b fajne. Kuzynka ma tę koronkową,
          wełnianą i jest LECIUTENKA Twoja Babcia musiała mieć inną Orenburskie są
          leciutkie
          • Gość: afro.ninja Re: mnie też kwieciste z tej samej stronki IP: *.chello.pl 05.11.04, 19:27
            Twoja Babcia musiała mieć inną Orenburskie są
            > leciutkie

Miala tez i takie leciutenkie. Ale tamta ciezka chusta (prawie jak kapa)
            zapadla mi w pamiec. Napisalam o niej, bo bardzo mi przypominala te ze zdjec.
      • Gość: Pela pogubiłam sie IP: *.crowley.pl 06.11.04, 09:16
        Tylko w soboty siadam do internetu. O co tu biega.? Ma ktoś szal z linka w
        pierwszym poscie?? Idzie zima i taki czy inny trzeba mieć, choćby po domu ,
        Lepsze nież przepłacać z ogrzewanie. Odkąd mam te ch.... liczniki wolę się
        obtulić
        • Gość: giwia ja mam IP: *.crowley.pl 06.11.04, 12:10
          ja-sprawca całego zamieszania.Chciałam się podzielić użyteczną przed zimą
          wieścią i niektórym, widzę, czemuś to przeszkadza. Mam . Są o wiele ładniejsze
          niż na fotografiach, leciutkie, miękke Do obtulenia z książką, robótką, do
          obejrzenia ulubionego filmu
          • tralalumpek Re: ja mam 06.11.04, 12:30
            Gość portalu: giwia napisał(a):

> ja-sprawca całego zamieszania.Chciałam się podzielić użyteczną przed zimą
            > wieścią i niektórym, widzę, czemuś to przeszkadza. Mam . Są o wiele
            ładniejsze
            > niż na fotografiach, leciutkie, miękke Do obtulenia z książką, robótką, do
            > obejrzenia ulubionego filmu

wprawdzie w tym roku skonczylam 41 lat ale naprawde nie czytam w domu ksiazek
            ani nie dziergam na drutach otulona w SZAL! , ogladajac ulubiony film moge sie
            najwyzej otulic moim mezczyzna, ktory w razie ....podrzuca mi tylko chusteczki
            i po glowie poglaszcze a moze i gdzie indziej ;)
            nie obiecuje ze jak bede miala 81 lat to sie szalem otulac bede
            • Gość: elff23 Ja zamawiam IP: *.crowley.pl 06.11.04, 13:39
              Zajrzałam na tę strone ,a że trochę się na tym znam , to widzę, że to nie tyle
              komercja ,ile miłośnicy rękodzieła. Pal sześć wzorki, włóczka to najcieńsza z
              koziej wełny. Sama włóczka w świecie więcej warta niż u nich szal.
              No chyba ,że ktoś nie odroznia pseudo mocheru/ z "acrylic"/ od tego, co
              naprawdę dobre.
              • tralalumpek Re: Ja zamawiam 06.11.04, 13:45
                Gość portalu: elff23 napisał(a):

....
                > No chyba ,że ktoś nie odroznia pseudo mocheru/ z "acrylic"/ od tego, co
                > naprawdę dobre.

dzidzia zapewniam cie ze ociupinke znam sie na materialach i wiem co dobre i co
                mniej dobre, co drogie co tanie, na czym robi sie swietne, na czym mniej
                swietne interesy
                na glupocie ludzi najlepiej sie zarabia a ludziom mozna wszystko wmowic
                pytanie do znawczyni: mialas kiedys w rece chuste z polskiej owczej welny, taki
                pled z ktorego kiedy wyrwiesz wlosa to sie topi a nie pali? takie chusty byly
                kiedys na polskich wsiach w bogatszych domach - jako podpowiedz....
                • menisk Re: Ja zamawiam 06.11.04, 14:04
                  A czy ty nie możesz sobie odpuścić? Tobie się te szale nie podobają, napisałaś
                  o tym, twoje prawo i daj już sobie spokój. Pozwól utulać się kobietom tym, czym
                  chcą. Chciałabyś przeczytać, że otulanie się twoim mężczyzną jest do bani, bo
                  on jest kiepskiej jakości, drogi w utrzymaniu i jest cała masa
                  przystojniejszych? Przecież to bez sensu. Kurczowo uczepiłaś się tych szali.
                  Czy twoje zawsze musi być na wierzchu?
                  • tralalumpek Re: Ja zamawiam 06.11.04, 14:10
                    menisk napisała:

....
                    > Czy twoje zawsze musi być na wierzchu?

nie czasami w ramach urozmaicenia ktos inny jest na wierzchu :)
            • Gość: Richelieu* Re: ja mam IP: 217.98.107.* 06.11.04, 14:00
              no wiesz! przecież to taka romantyczna wizja obtulenia w szal, kominek,
              książka, kot. Profanujesz wszystkie wizje z obrazków dla dzieci
              • tralalumpek Re: ja mam 06.11.04, 14:08
                Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> no wiesz! przecież to taka romantyczna wizja obtulenia w szal, kominek,
                > książka, kot. Profanujesz wszystkie wizje z obrazków dla dzieci ...

...i pieprzenia o niczym dorabiajac filozofie czyli jak mowia austriacy.
                produkowac gorace powietrze
                • Gość: begum do Tralalumpka Richelieu et cons. IP: *.crowley.pl 06.11.04, 15:34
                  Czemu na każdym forum znajdą się osoby , którym chodzi tylko o to by bliżnim
                  nawtykać? Tra. tak męcząco powtarza o swoim mężczyżnie, że podejrzewam, że to
                  dla tej Pani nowość. Richelieu, znajdz sobie inne miejsce do popisywania się,
                  dość zwietrzałym. esprit. Ja weszłam na to forum poszukać coś a czapkach,
                  szalach i innych rzeczach na zimę
                  • tralalumpek Re: do Tralalumpka Richelieu et cons. 06.11.04, 16:06
                    ty, rozdwojona jaźń!
                    daj SE spokój
                  • Gość: Richelieu* Re: do Tralalumpka Richelieu et cons. IP: 217.98.107.* 06.11.04, 16:25
                    nie jesteś moim bliskim
                    forumowi bliscy to b_bb, balbina, bliński, eirenne, fanka_grzeskow, inezja21,
                    kochanica, ludzka_budowla, miska_malcowa, naels, papryczka_ag, tralalumpek,
                    zettrzy
                    inni pracują pilnie nad bliskością
                  • zettrzy Re: do Tralalumpka Richelieu et cons. 06.11.04, 17:18
                    Gość portalu: begum napisał(a):

> Czemu na każdym forum znajdą się osoby , którym chodzi tylko o to by bliżnim
                    > nawtykać?

nie na kazdym, sa fora gdzie nikt nikomu nie wtyka, ale zeby na tych innych
                    forach pisac trzeba:
                    1) znac temat
                    2) dostac pozwolenie od gospodarza (choc niektore sa otwarte dla wszystkich)
                    3) miec cos do powiedzenia
                    4) robic to w sposob interesujacy dla innych forumowiczow
                    zauwaz ze pewne osoby moga spelnic wylacznie warunek 2), a i to chyba tylko do czasu

Tra. tak męcząco powtarza o swoim mężczyżnie, że podejrzewam, że to
                    > dla tej Pani nowość.

ja podejrzewam ze to twor wyobrazni, miazmat zrodzony z atmosfery kamienic wokol
                    Hoffburgu i opowiesci starych Austriaczek, spedzajacych lata emerytalne na
                    spacerkach po wzgorzach Grinzingu (omal nie napisalam "lektury Gutersloha", ale
                    w pore przypomnialam sobie ze trampek nie czyta)

Richelieu, znajdz sobie inne miejsce do popisywania się,
                    > dość zwietrzałym. esprit.

one lubia wespol wzespol i kupą, bo w kupie jest sila i aromat

Ja weszłam na to forum poszukać coś a czapkach,
                    > szalach i innych rzeczach na zimę

ja tez tu wchodze szukajac tematyki ciuchowej, lub przynajmniej modnianej, ale
                    czynnika ludzkiego nie da sie uniknac
                    • tralalumpek Re: do Tralalumpka Richelieu et cons. 09.11.04, 16:06
                      zettrzy napisała:

>...> Tra. tak męcząco powtarza o swoim mężczyżnie, że podejrzewam, że to
                      > > dla tej Pani nowość.
                      >
                      > ja podejrzewam ze to twor wyobrazni, miazmat zrodzony z atmosfery kamienic
                      woko
                      > l
                      > Hoffburgu i opowiesci starych Austriaczek, spedzajacych lata emerytalne na
                      > spacerkach po wzgorzach Grinzingu (omal nie napisalam "lektury Gutersloha",
                      ale
                      > w pore przypomnialam sobie ze trampek nie czyta)
                      >
                      > Richelieu, znajdz sobie inne miejsce do popisywania się,
                      > > dość zwietrzałym. esprit.
                      >
                      > one lubia wespol wzespol i kupą, bo w kupie jest sila i aromat
                      >
                      .....

tak, my lubimy wespol i na kupe ale na szczescie ja robie to na kupe z moim
                      mezyczyna a richelieu i inne robia to ze swoimi, tez nakupe i na wznak i w ...
                      przykro mi ze cie natura tak stworzyla ze wszystko co ci sie z mezczyzna
                      kojarzy cie mdli
                      przyznam jednak ze to dosc dziwne, bo lesbijki ktore ja znam i z ktorymi sie
                      przyjaznie nie sa tak pokopane jak ty
                      • zettrzy duzo kupy z tego mezczyzny, a gdzie dziecko? 10.11.04, 04:52
                        tralalumpek napisała:

> tak, my lubimy wespol i na kupe ale na szczescie ja robie to na kupe z moim
                        > mezyczyna a richelieu i inne robia to ze swoimi, tez nakupe i na wznak i w ...
                        > przykro mi ze cie natura tak stworzyla ze wszystko co ci sie z mezczyzna
                        > kojarzy cie mdli
                        > przyznam jednak ze to dosc dziwne, bo lesbijki ktore ja znam i z ktorymi sie
                        > przyjaznie nie sa tak pokopane jak ty
                        >
                        niesamowita ilosc kupy w tym twoim poscie, i to wszystko do spolki z tym
                        mezczyzna? podobno zabawy kupa stanowia podstawe zycia intymnego wsrod ludow
                        germanskich, tyle ze nas to brzydzi ... no ale o gustach sie nie dyskutuje.
                        Bawcie sie kupa. Troche tylko mnie dziwi ze tak trabisz o tym mezczyznie, w
                        latach tez jestes dosyc posunieta, a tu nic o dziecku - przeciez kiedy para sie
                        kocha zawsze chca miec dziecko, prawda? A ty wolisz kupe od potomka.
                        No i znowu te epitety - kto cie tak fatalnie wychowal? Nic dziwnego ze nie
                        mozesz mieszkac w Polsce, bo malo kto toleruje twoje chamstwo, i nikt cie nie
                        chce przyjac za swojaka rowniez za granica, chociaz tam byc moze oni
                        interpretuja twoje zachowanie jako odmiennosc etniczna. Z czystej ciekawosci
                        sprawdzilam te wzmianke, nie pamietam juz czyja, o forum Kuchnia ... fakt,
                        wygwizdali cie stamtad na pol roku. Trzeba przyznac ze jestes bardzo wtrwala w
                        utrzymywaniu reputacji trolla. Ha, to stad twoj nik - mialo byc troll-umpek.
                        • b_bb Re: duzo kupy z tego mezczyzny, a gdzie dziecko? 10.11.04, 11:12
                          Zetrzy, tracę dla Ciebie szacunek. Zbastuj, proszę. Nie widzisz, że przeginasz?
                        • Gość: maluch Re: duzo kupy z tego mezczyzny, a gdzie dziecko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 11:20
                          no, tra. przewinął się przez parę forów. forum kuchnia, które uwielbiam, jest
                          forum specyficznym - tam sobie nikt nie skacze do gardeł, wszyscy fajnie gadają
                          o przyjemności jaką jest kuchnia i gotowanie.
                          i wparował tam kiedyś trampek, i cały czar prysnął :( ale ją wygonili stamtąd
                          więc się tutaj wyżywa, bo tutaj łatwiej - łatwiej komuś powiedzieć (napisać),
                          że jest kretynem dlatego, że nosi szale, niż dlatego, że nie wychodzi mu np.
                          suflet.
                          poniosło mnie już raz pisząc o trampku, ale powtórzę to, bo na spokojnie też
                          dochodzę do takiego wniosku - dla mnie to kompleks polskiego niemca/austriaka:
                          w niemczech/austrii to nie jest swój, bo to przecież polak i słowianin (czego
                          byśmy nie mówili, takie stereotypy panują), w polsce też już nie jest swój, ale
                          za to ma poczucie wyższości, bo przecież mieszka w "bardziej cywilizowanym"
                          kraju. ja to nazywam kompleksem gastarbeitera - w okolicach Wrocławia i Opola
                          bardzo to widać po polskich niemcach/austriakach przyjeżdżających na święta do
                          rodziny.
                          • Gość: maluch Re: duzo kupy z tego mezczyzny, a gdzie dziecko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 11:25
                            dodatkowo - lubie wredaki na tym forum, bo faktycznie wnoszą tu (przynajmniej
                            niektórzy/niektóre) poczucie zdrowego rozsądku. ale trampek nie jest wredny,
                            tylko pogardliwy, a to duża różnica.
                            złośliwych ludzi bardzo lubię, nawet jeśli ich złośliwości dotyczą mnie,
                            pogardy (nieuzasadnionej) - nie toleruję.
      • Gość: gość Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: 12.149.34.* 09.11.04, 16:07
        tak, śliczne te szale
      • an_ni Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa 10.11.04, 09:28
        paskudztwa! i tandeta
        • Gość: ania Re: cudny szal mam-nie wytrzymam musze sie pochwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.04, 21:24
          Wznawiam temat - jestem ciekawa, czy wasze szale doszly? Ja zamowilam dwa,
          jeden juz doszedl, czekam na drugi. Jak u was?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka