Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

dlaczego Ochnik taki drogi????

IP: *.zrew.com.pl / 217.153.186.* 02.11.04, 08:31
    Chciałam kupić sobie nową skórzaną kurteczkę, ale w sklepie Ochniak przeżyłam
    szkok cenowy- wybrany przeze mnie model kosztuje 2 150 pln, a i tak okazało
    się że to raczej dolny przedział cenowy w tym sklepie........
    koszmar
    Czy w W-wie mozna kupić ładny płaszczyk ze skóry do kolan w cenie poniżej
    2 tys zł?
    zastanawiam sie dla kogo są te rzeczy i dlaczego muszą tyle kosztować, skoro
    ekspedneintka z rozbrającą szczerością przyznała, że koszt skóry i uszycia
    kurtki to 30% ceny...........
    Obserwuj wątek
      • krysia_laska Re: dlaczego Ochnik taki drogi???? 02.11.04, 08:41
        Kurtki Ochnika rzeczywiście są bardzo ładne, ale płaci się tu za markę i za
        kosmiczne czynsze. Spenetruj jakieś bazarki, u nas w Krakowie na bazarze w
        Płaszowie jest np. kilka stoisk z bardzo porządnymi ciuchami ze skóry w cenie
        30-50% Ochnika.
        A zdrugiej strony, w wielu sklepach z markową odzieżą koszt materiału i
        robocizny stanowi 30% ceny i Ochnik nie jest tu wyjątkiem.
      • Gość: XS Re: dlaczego Ochnik taki drogi???? IP: *.zrew.com.pl / 217.153.186.* 02.11.04, 09:54
        Tak, tak ja wiem, za marke sie płaci itd, ale to polska firma, ubranka szyją w
        Garwolinie.........
        a bazarki- no cóż, raz nawet próbwałam coś znaleźć, ale dla mnie to jednak bez
        sensu. Różnica w jakości skóry, a szczegolnie w fasonie jest dla mnie nie do
        przyjecia niestety.......(albo trafiłam tylko na takie niezbyt fajne rzeczy)
        ech, chyba nici z mojej wymarzonej kurtki.......
      • Gość: Ania Re: dlaczego Ochnik taki drogi???? IP: *.ingram.one.pl / 80.51.227.* 02.11.04, 18:00
        Rozglądałam się jakiś czas temu za skórzaną marynarką krój klasyczny.
        Ceny w Ochniku były grubo przesadzone. Polecam firmę Marbet.Marynarka
        kosztowała 540 złotych, a nie 1650.
        • Gość: XS Re: dlaczego Ochnik taki drogi???? IP: *.zrew.com.pl / 217.153.186.* 03.11.04, 15:08
          Napisz prosze gdzie jest ten sklep (o ile to było w Wa-wie)
          pozdr
      • sublustris Re: dlaczego Ochnik taki drogi???? 03.11.04, 00:18
        Przyznam, ze bardzo lubie jakosc wyrobow Ochnika, zwlaszcza tego w
        wersji "Bernier".

Ceny w Polsce a srednia zarobkow-temat rzeka...
      • ruda_80 Re: dlaczego Ochnik taki drogi???? 03.11.04, 10:27
        Kupiłam jakiś czas temu płaszczyk do kolan Ochnika. Wydałam na niego majątek,
        po pół roku normalnego użytkowania w okresie jesienno-zimowym skóra była tak
        wytarta i zniszczona, że musiałam oddać do do farbowania. Poza tym przypadkowo
        na Stadionie (bywam czasami - wstyd powiedzieć, ale w celu dokonania kradzieży
        na przemyśle fonograficznym ;-)) natknełam się na stoisko na którym facet
        sprzedawał tylko skóry Ochnika - identyczny płaszczyk (obejrzałam go dokładnie
        z każdej strony - na pewno nie był żadną podróbą) kosztował 800 zł mniej niż
        mój w sklepie.
        • Gość: XS Re: dlaczego Ochnik taki drogi???? IP: *.zrew.com.pl / 217.153.186.* 03.11.04, 15:08
          A mogłąbyś napisać gdzie mniej wiecej jest to stoisko.
          Na stadionie kupowałam kiedyś płytki, ale gdzie szukać skórzanych rzeczy nie
          mam pojęcia....
          Będę bardzo wdzięczna
          • ruda_80 Re: dlaczego Ochnik taki drogi???? 03.11.04, 15:43
            Wchodziłam na stadion wejściem od ronda Waszyngtona. Była to druga alejka - ta
            dalej od wejścia (biegną tam 2 równolegle). Niestety nie pamiętam czy poszłam w
            prawo czy w lewo. Na pewno było to blisko tego wejścia. Musisz porozglądać się
            po straganach (o ile jeszcze tam jeszcze to stoisko jest). Wiem też, że jest
            stoisko Ochnika w KDT, przejdz się tam i sprawdź ceny, może jest taniej niż w
            centrach handlowych?
            • Gość: XS Re: dlaczego Ochnik taki drogi???? IP: *.zrew.com.pl / 217.153.186.* 03.11.04, 15:54
              Spróbuję,
              dzięki za info:))
      • marcin_szaraniec Re: dlaczego Ochnik taki drogi???? 04.08.25, 10:56
        Zdecydowanie nie polecam zakupów w salonach Ochnik a szczególnie w Galerii Dębickiej przy ulicy Księdza Nosala 2 ponieważ sprzedają tam produkty z ukrytymi fabrycznymi wadami perfidnie okłamując, gdzie przy reklamacji klient nie ma żadnych praw. Obsługa w tym salonie również arogancka i bardzo nie miła że o jakichkolwiek kompetencjach nie wspomnę. Nigdy więcej nie kupię nic od marki Ochnik ani nie polecę żadnemu znajomemu.
        Totalna porażka i bardzo złe podejście do klienta, stanowczo odradzam.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka