Dodaj do ulubionych

Jaka wanna??????

08.01.10, 21:30
Chcę wannę akrylową, prostokątną obudowana kafelkami. I teraz
pytanie, bo widziałam 2 rodzaje wanien. Taka tradycyjna owalna i
prostokątna. Chodzi mi o obudowę a nie srodek. Nie wiem czy się
precyzyjnie określiłam. Która do obudowy bedzie lepsza?
Obserwuj wątek
    • Gość: kobra Re: Jaka wanna?????? IP: 213.17.144.* 09.01.10, 10:36
      zależy jaki kafelkarz...
    • marzena_arch Re: Jaka wanna?????? 12.07.10, 12:20
      Jeśli chcesz obudować ją płytkami to prostokątna. Owalną można
      obłożyć mozaiką. Ale wiadomo, że proste rzeczy zawsze są łatwiejsze
      do wykonania. Jeśli będzie obudowa z płyt g-k, to nie ma problemu z
      owalnym kształtem.
    • boffi_doradza Re: Jaka wanna?????? 02.08.10, 19:28
      Zawsze łatwiej jest zabudować wannę prostokątną. Trzeba jednak zdać sobie sprawę z tego, że przy odpowiednim projekcie i wykonaniu wanny owalne wyglądają znacznie bardziej luksusowo. Nie warto jednak inwestować w wannę akrylową. Lepiej poszukać wanny z powłoką z innych kompozytów . Najtrwalsze i najdłużej zachowujące biel są wanny z laminatów.
    • Gość: akrylowa:) Re: Jaka wanna?????? IP: *.lomza.vectranet.pl 31.08.10, 23:26
      Ja wolałabym prostokątną, akrylową...a to dlatego, bo taką mam w domu od 5 lat i
      sobie chwalę. Prawdę mówiąc najlepiej jest obejrzeć łazienkę i wtedy podjąć
      decyzję. Co do marki to mam u siebie mniej popularną saniform-a ale za to w
      bardzo dobrej cenie. To są dobre produkty, lekkie, nowoczesne i jednocześnie
      utrzymane w tradycyjnym wzornictwie, warto poszukać, również ze względu na cene.
      • Gość: lw73 Re: Jaka wanna?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 01:19
        Jak chcesz mieć spokój to zainwestuj w Kaldeweia, Quarylowego Villeroya.
        Gwarantuję Ci ze to będzie dobry wybór
    • nelly0604 Re: Jaka wanna?????? 26.09.10, 18:45
      Dropp jest dobry, funkcjonalny i tani. Siostra zamierza kupić taką owalną, żeby ładnie wkomponowała się w wąską łazienkę. Dzięki za linka, znalazłyśmy tam bardzo dokładne info:)
    • josie69 Re: Jaka wanna?????? 06.10.10, 07:02
      Hehe, a to dobre, właśnie dowiedziałam się że moją wannę wyprodukował laminex ;) Mam od roku egzemplarz z hydromasażem i mogę polecić z czystym sumieniem. Wielki plus przede wszystkim za jakość i trwałość.
    • joanna_german Re: Jaka wanna?????? 22.10.10, 09:33
      to chyba nie ma znaczenia...wielu producentów posiada gotowe obudowy do swoich wanien, więc położenie na obudowanie jej kafelkami nie stanowi problemu....
      Teraz wanny prostokątne nie przypominają już tych sprzed lat. Mają ciekawe środki, nie tylko kształt, ale i dodatki;) Moją ulubioną propozycją jest prostokątna wanna Comfort Sanplastu, fajnie wygląda a do tego jest bardzo wygodna, dodają do niej zagłówek. Ja wykorzystałam ich kolor i dopasowałam do nich kafelki.
    • Gość: Artur Re: Jaka wanna?????? IP: 46.113.206.* 14.11.10, 22:51
      Teraz technika wyrobu wanien idzie do przodu, nawet akryle są trwałe i wytrzymałe przez wiele lat. Sprzedawcy dają też długoletnie gwarancje. Wymieniłem niedawno starą wannę, która jeszcze pamiętała czasy PRL-u na nową - Saniformu. Nie ma porównania w jakości!
    • mala_czarna83 Re: Jaka wanna?????? 21.11.10, 19:17
      Jeżeli weźmiesz dobrego glazurnika, to nie będzie żadnego problemu! Ja mam taką owalną wannę z Laminexu ustawioną w rogu łazienki. Wygląda bardzo fajnie. pamiętaj, że dużo zależy też od kafelków, ale dobry majster ni powinien mieć z tym problemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka