Dodaj do ulubionych

jakie jest dzienne zuzycie gazu w m3

IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.02.11, 19:12
Witam,
może ktoś mi pomoże przy oszczędnym zużyciu gazu w rodzinie 3 osobowej jakie będzie średnie zużycie gazu. Kuchenka 4 palnikowa i junkers podgrzewa wodę. Dostaje jakieś ogromne rachunki i chcę sie dowiedzieć jakie jest dzienne zużycie gazu w m3.
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: jakie jest dzienne zuzycie gazu w m3 17.02.11, 12:10
      nikt Ci nie powie jakie jest dzienne zuzycie gazu,bo nikt nie wie ile gotujecie,ile razy sie kapiecie i jak zmywacie naczynia.Moze porozmawiaj z domownikami na temat rachunku i spytaj jakie maja pomysly na jego obnizenie w nastepnych miesiacach.Do tego trzeba wiedziec jaki masz ten junkers w lazience.
      • Gość: gazówka Re: jakie jest dzienne zuzycie gazu w m3 IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.02.11, 13:58
        Czy to jest możliwe ze przy oszczędnym użyciu wody i gazu sa aż tak duże rachunki. Mieszkają 3 os. wieczorem szybki prysznic każdy bierze, raz dziennie zmywanie naczyń i gotowanie obiadu na małym ogniu i zużycie dzienne gazu to 1,35m3 gazu, czy junkers jest zepsuty czy to jest normalne zużycie??
        • Gość: Piotr Re: jakie jest dzienne zuzycie gazu w m3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 14:45
          Tak przez ciekawość sprawdziłem swoje rachunki za miesiace letnie (czyli bez ogrzewania) i wychodzi srednio ok 2 m3/dzień (cwu + kuchenka) przy 4-ro osobowej rodzinie.
    • Gość: mimk zuzycie gazu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.14, 22:42
      Nam przy 3 os. wychodzi 1,2 m3 na dzień i tylko do mycia naczyń i prysznica. Wydaje mi się, że to dużo zużyć 1 kubik wody na dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka