Dodaj do ulubionych

Opamietajcie się!

27.03.11, 21:15
Czytałem ostatnio na remontuj.pl zlecenia robót wykończeniowych i dosłownie oniemiałem.
Gość zleca; położenie płytek w łazience, podłoga 3,5 m2, ściany 11m2 razem 14,5m2. W zleceniu informuje ,że oferty pow 35zł za 1 m2 nie będą brane pod uwagę. Ten facet chyba jest niespełna rozumu. Takie ceny oczywiście są stosowane,ale przy robotach tzw przemysłowych i na dużych powierzchniach pow 100m2. W tak malutkiej łazience, gdzie nie ma się gdzie ruszyć i zapewne jest mnóstwo docinek szlifowania kantów itp stosuje się zupełnie inny przelicznik.Facet chciałby mieć położone płytki za 507 zł, coś mu się na mózg rzuciło chyba. Żaden szanujący się fachowiec nie wykona tego zlecenia, nie kalkuluje się jeździć i narzędzi nawet przewozić. Może podejmie się tego jakiś desperat,choć wątpię.Zapewne zgłosi się całe stado pijaków i jak to zwykle bywa spartolą robotę a potem będzie afera. Proponuję aby ten gostek poszedł na kilka dni do pracy na budowie lub przy remontach. Zobaczy wtedy ,że to naprawdę ciężki chleb.Ludzie nauczcie się proszę szanować pracę,doświadczenie,jakość i profesjonalizm innych ludzi, a też wykonywanych przez nich usług!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ferdek Re: Opamietajcie się! IP: *.cdma.centertel.pl 28.03.11, 21:06
      jakie 35 zł za metr,jeden pijak położył płytki gres szkliwiony po 9zł za metr kwadratowy,myślał że zleceniodawca zapłaci mu od metra,pierwszego dnia wykonał 11m kw.i dostał 100zł za dniówke ,i warunki umowy były takie że dostanie za kazda dniówke 100zł pod warunkiem wykonania 11metrów, i położył 240metrów posadzki .Ja bym na pewno nie robił,śmiał sie że przyjezdzali fachmani i chcieli po 35zł,po 40 za m,kw,a znalazł głupiego za 9zł,widziałem to wykonanie,całkim całkiem.Ale kasa i tak poszła "na przelew" ;-)
    • Gość: Bohater Domu Re: Opamietajcie się! IP: *.xdsl.centertel.pl 09.01.12, 19:51
      No to siedź w domu Nikt Ci tego zlecenia nie wciska -sam jak odstawiasz auto do mechanika to też chcesz jak najtaniej...
      • iosephus Re: Opamietajcie się! 10.01.12, 02:00
        > sam jak odstawiasz auto do
        > mechanika to też chcesz jak najtaniej...

Mnie na "najtanie" nie stać dlatego zdecydowanie wolę jak "najlepiej". Obiegowy ma rację: "tanie mięso psy jedzą".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka