Gość: Gość IP: *.jp-telekom.pl 14.11.11, 07:54 Witam, czy w wnęce o długości 164cm bez tynków zmieści się wanna 160cm? Nie wiem w jaki sposób wstawia się wanny, ile odejdzie na tynki/kafelki. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ikaria80 Re: długość wnęki na wannę 14.11.11, 12:17 Wszystko zależy od tego jakie masz ściany.Czy są w miarę proste czy jednak trzeba będzie je podrównać tynkiem.Klej do płytek to ok 0,5cm + płytka ok 1 cm + tynk?.....Ja bym nie ryzykowała.Pozostaje Ci po 2cm z każdej strony.Na moje oko nie zmieści się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: długość wnęki na wannę IP: *.dynamic.chello.pl 14.11.11, 17:28 Dziękuję za odpowiedź. Jakie są będą ściany tego jeszcze nie wiem, bo jeszcze ich nie ma - mieszkanie się buduje. Nie wiem jak grube będą tynki, ale jest opcja przesunięcia ściany i zwiększenia długości wnęki - pytanie ile przynajmniej powinno być miejsca w takiej wnęce, żeby zmieściła się wanna 160cm? Może wannę też można lekko skrócić/przypiłować? A może wannę można wstawić najpierw, a potem położyć klej i kafelki obudowując wannę? Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie Odpowiedz Link Zgłoś
marjola_1 Re: długość wnęki na wannę 15.11.11, 15:53 Warto też pomyśleć o jeszcze jednej ciekawej opcji, czyli połączeniu salonu i łazienki, wtedy wnęka może okazać się całkiem fajnym i na dodatek oryginalnym elementem aranżacji ;-))) no albo inny format wanny, może taka wbudowana we wnęce no ale w podłodze i będzie większa kubatura do udziwnień :) Odpowiedz Link Zgłoś
ikaria80 Re: długość wnęki na wannę 15.11.11, 17:33 Wnęka powinna mieć ok 168cm.Po 4 cm. z każdej strony.Wannę akrylową możesz przyciąć ,ale automatycznie tracisz na nią gwarancję.Nie polecam rozwiązania aby obudować wannę po wstawieniu,ponieważ jak się z czasem zmieni koncepcja i będziesz chciała mieć prysznic to będzie problem. Odpowiedz Link Zgłoś