martaala 01.02.12, 00:08 Witam, czy ktoś może mi napisać jak się użytkuje meble kuchenne z frontami akrylowymi? Proszę o odpowiedź użytkowników takich kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ikaria80 Re: Meble kuchene w akrylu 03.02.12, 00:54 Zasadniczo nie polecam umywalek akrylowych do łazienek,więc jesli fronty akrylowe robione są w taki sam sposób to odradzam również i taka formę na fronty.Nie dość,że żółkną to jeszcze bardzo sie rysuja. Odpowiedz Link Zgłoś
nataly-meble Re: Meble kuchene w akrylu 03.02.12, 09:45 Witam , fronty akrylowe mają mały wybór kolorystyczny , oprócz tego dokleja się na krawędzie pcv w kolorze i jak ktoś to kiepsko zrobi to jest to niestety widoczne . Ale jeśli chodzi o trwałość i wytrzymałość to na pewno jest to dobry materiał . Akurat moi Klienci wolą zamówić lakier ponieważ mogą dowolnie dobrać kolor oraz płaszczyzna frontu i krawędzi jest polakierowana . Pozdrawiam nataly-meble Odpowiedz Link Zgłoś
martaala Re: Meble kuchene w akrylu 03.02.12, 11:45 Dziękuję za odpowiedzi, cieszę się, że jest to dobry materiał, bo jestem zde3cydowana na kuchnię w akrylu, jednak ciekawa jestem jak się użytkuje, czyści itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nataly-meble Re: Meble kuchene w akrylu 03.02.12, 12:25 Nie wiem konkretnie o jaki akryli chodzi i której firmy ale czyści się na pewno dobrze . Jest oczywiście opcja w połysku i w macie . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tercet-meble Re: Meble kuchene w akrylu 07.02.12, 12:25 akryl w MACIE NIE WYSTĘPUJE!!!!!!! są jeszcze polyglosy - połysk i są polymatty, NIE MA akryli w MACIE Odpowiedz Link Zgłoś
aagniesia85 Re: Meble kuchene w akrylu 15.04.15, 12:11 Fronty akrylowe żółkną i się rysują, to wyrób kiepskiej jakości. Nie czytajcie osób wypowiadających się bo to firmy które muszą zarobić i produkują ten badziew, zachwalając go. Jak cos to tylko lakier w połysku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allma Re: Meble kuchene w akrylu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.12, 13:14 W odróżnieniu od akryli nie ma czegoś takiego jak front lakierowany jako wyrób identyczny u różnych wykonawców. Wyrobów lakierniczych jest cała masa. Nitro, poliuretany, poliestry, akryle, mieszanki itd. Dają różne efekty, różnie się starzeją. Kosztują mało lub bardzo dużo i taką też dają trwałość. Widujemy wyroby polakierowane mające kilkadziesiąt lat i świetny wygląd. Chciałbym to samo powiedzieć o foliach akrylowych. Na pewno biją wyglądem słabe wyroby lakiernicze ale te dobrej jakości? Należy pamiętać o zaleceniach producenta by raz na rok dokonywać powleczenia frontu specjalnym preparatem. Jak na produkt finalny dziwne ma potrzeby i jak łatwo przeoczyć terminowy wymóg. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_wu Re: Meble kuchene w akrylu 22.04.15, 10:20 no raczej komponować się będzie.. Odpowiedz Link Zgłoś