Dodaj do ulubionych

Meble Kuczyński Radomsko

IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 21:32
Witam
Chciałam przestrzec wszystkie osoby które chciały by zamówić meble w firmie Meble Kuczyński z Radomska - ODRADZAM
Wykonawca nierzetelny, niesłowny typowy "fachment" - montaż mebli spóźniony o 2 tygodnie, meble wykonane z wadami - są to meble kuchenne na wysoki połysk , na drzwiczkach szafek zalakierowane są paprochy, zamówiony z meblami okap kuchenny został dostarczony bez filtra, projekt mebli został zmieniony bez informowania mnie o tym w wyniku czego palniki kuchenki gazowej przylegają do szafki a "dzięki" temu nie można na nich gotować gdyż płomień jest za blisko mebli. Pomimo telefonów z reklamacjami Pan Dariusz nie może do nas dojechać już od dwóch miesięcy
Obserwuj wątek
    • meblekuczynski Re: Meble Kuczyński Radomsko 01.06.12, 11:07
      czy możesz skontaktować się ze mną meilowo? meblekuczynski@gazeta.pl

Również jestem pokrzywdzona przez tą firmę. Byłam pewna, że nie jestem jedyna. Szukam kolejnych osób, bo wierzę, że razem uda się nam coś osiągnąć. Naprawdę będę wdzięczna za kontakt. Na forum też już dodałam ostrzeżenie przed tą firmą.....
      szkoda gadać
    • kora1986 Re: Meble Kuczyński Radomsko 14.06.12, 14:24
      czyli jest nas więcej..... ja w mojej sprawie będę się kontaktować z prawnikiem. Jeśli ktoś też ma problemy z tą firmą proszę o kontakt kora57@wp.pl Wymieńmy wspólnie informacje i co najważniejsze uchrońmy kolejne osoby przed tą firmą.....
    • Gość: xxxxxx Re: Meble Kuczyński Radomsko IP: *.czeladz.vectranet.pl 16.06.12, 17:40
      Meble Kuczyński - UWAGA TO OSZUŚCI !!!!!!

Zabrali zaliczkę, termin montażu mebli opóźniony już o 2 tygodnie!!!! Brak kontaktu z Panem Dariuszem K. !!!! Nie odbiera telefonów, nie wywiązuje się z terminu...przepadł !!!
      Całkowicie Zwinął swoją działalność ze śląska (Będzin targ), teraz oszukuje ludzi w Warszawie (Sochaczew)!! Nie dajcie się nabić w butelkę niską ceną.. Naszą sprawą zajmuje się już policja, dokładnie to samo posunięcie powinni zrobić wszyscy którym naobiecywał i zniknął !!!!

• bmpjuszczyk Re: Meble Kuczyński Radomsko 16.06.12, 18:19
      Witam Państwa, czytam powyższe komentarze i nie wierzę, że meble robili ci sami ludzie. Nam w takim razie się udało. Również kupowaliśmy je na targu w Będzinie. Dojechały 2 dni temu i nie mamy na co narzekać, wszystko idealne i jestesmy bardzo zadowoleni. Za 3 tyś mamy cudowną kuchnię. Być może mieliśmy więcej szczęscia... wszystko dopracowane, niczego nie brakowało. Jesteśmy bardzo zadowoleni, nie mniej jednak wspólczujemy innym
    • kora1986 Re: Meble Kuczyński Radomsko 22.07.12, 16:04
      Aby ustrzec kolejne osoby nakreślę pokrótce kolejne etapy sprawy. Okazało się, ze Federacja Praw Konsumenta nic nie zdziałała, bo Pan Kuczyński nie odpowiedział na skierowane przez nich pismo w tej sprawie. Jakże skuteczne okazały się niepochlebne komentarze. W kilka dni po ich zamieszczeniu Pan Kuczyński zadzwonił i osobiście się u nas zjawił o dziwo w wyznaczonym dniu. Przywiózł drzwiczki na wymianę tylko w innym odcieniu..... (mamy kuchnię zielono-kremową). Oczywiście zrzucił wszystko na karb tego, że kuchnia już trochę stoi tylko, że od słońca kolory blakną a nie robią się bardziej intensywne.....Zabrał uszkodzone drzwiczki do wymiany, aby lepiej dobrać kolor i na naszą prośbę złożył pisemne oświadczenie, że dokona naprawy wszystkich wad do 20.07. (sam tą datę wskazał). Oczywiście 20.07 po naszym telefonie w godzinach wieczornych okazało się, że Pan Dariusz nawet nie wyjechał z Radomska i nie da rady przyjechać. Czyli kolejne koszty rozmów telefonicznych, nerwy i "otwarta" szafka w której brakuje drzwiczek...... Oczywiście jak zwykle wyznacza kolejne daty naprawy zgłoszonych wad. Podsumowując - będzie jak zwykle, czyli wymigiwanie się od odpowiedzialności za nieudolność swoją i swoich pracowników.
    • Gość: opinie info pl OPINIE INFO.PL to nie wiarygodny portal opinie inf IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 08:42
      na stronie brak adresu firmy tylko adres mail większość wpisów to konkurencja która sie nawzajem oczernia brak reakcji moderatorów ciekawe czy działaja zgodnie z prawem zachowują sie anonimowo czy mają coś do ukrycia przechowują w swoich bazach nie prawdziwe opinie o firmach wyssane z palca poszukuje chętnych do zbiorowego pozwu
      • Gość: opinie.info.pl Re: opinie.info.pl to nie wiarygodny portal opini IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 08:45
        moderatorów nie mają chyba adresu na stronie również firma krzak
        • Gość: opinie.info.pl uwaga na portal opinie.info.pl to nie wiarygodny IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 08:54
          opis sprawy

Odpowiedź wiceprezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów - z upoważnienia ministra -

na zapytanie nr 4721

w sprawie działalności nieuczciwych portali internetowych

Szanowny Panie Marszałku! Odpowiadając na zapytanie poselskie posła Krzysztofa Brejzy z dnia 8 września br. (SPS-024-4721/09) w sprawie nieuczciwych i wprowadzających w błąd regulaminów portali internetowych, przekazane prezesowi Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów za pośrednictwem Ministerstwa Infrastruktury w dniu 5 października br., uprzejmie wyjaśniam, co następuje.

Prezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów jest centralnym organem administracji rządowej właściwym w sprawach z zakresu ochrony konkurencji i konsumentów. Zgodnie z ustawą z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz. U. z 2007 r. Nr 50, poz. 331, ze zm.), dalej: ˝u.o.k.i.k.˝, prezes UOKiK może m.in. prowadzić postępowania administracyjne w sprawie praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów. Działania te podejmowane są wyłącznie, gdy w następstwie zachowań przedsiębiorców sprzecznych z przepisami ustawy zagrożony lub naruszony został interes publiczny. Naruszenie interesu publicznego następuje wówczas, gdy skutkami działań niezgodnych z ustawą dotknięty jest szerszy krąg uczestników rynku bądź gdy działania te wywołują na rynku inne niekorzystne zjawiska wymagające ingerencji ze strony organów działających na podstawie tej ustawy (tak m.in. wyrok Sądu Antymonopolowego z dnia 24 stycznia 1991 r., sygn. akt XVII Amr 8/90). W świetle art. 24 ust. 2 u.o.k.i.k., przez praktykę naruszającą zbiorowe interesy konsumentów rozumie się bezprawne działanie przedsiębiorcy godzące w zbiorowe interesy konsumentów.

Udzielając odpowiedzi na zadane w zapytaniu poselskim pytania, uprzejmie informuję, iż prezes urzędu reaguje na bieżąco w zakresie posiadanych kompetencji ustawowych w sytuacjach posiadania informacji o stosowaniu przez portale internetowe nieuczciwych warunków w umowach. Przykładowo, mając na uwadze znaczną ilość napływających do UOKiK skarg konsumentów dotyczących portalu internetowego www.pobieraczek.pl, zostało wszczęte w dniu 12 października br. postępowanie w sprawie stosowania przez wspólników spółki cywilnej Eller Service Rafała Peisert i Iwonę Kwiatkowską z siedzibą w Gdańsku praktyki naruszającej zbiorowe interesy konsumentów, o której mowa w art. 24 ust. 2 pkt 3 u.o.k.i.k., polegającej na stosowaniu reklamy wprowadzającej konsumentów w błąd co do bezpłatności świadczonych usług w okresie 10 dni od dnia zawarcia umowy oraz co do okresu, na jaki umowa zostaje zawarta, co może naruszać art. 4 ust. 1 i 2 w zw. z art. 5 ust. 1 ustawy z dnia 23 sierpnia 2007 r. o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym (Dz. U. Nr 171, poz. 1206), a także praktyki naruszającej zbiorowe interesy konsumentów polegającej na zamieszczeniu na stronie internetowej www.pobieraczek.pl informacji handlowej, na którą składa się: 1) reklama w postaci baneru reklamowego, 2) sformułowanie o treści ˝Tak, chcę testować przez 10 dni!˝, 3) informacja pod tytułem ˝Informacja dla klientów˝, oraz skonstruowaniu procedury zawarcia umowy w sposób pomijający istotne informacje potrzebne konsumentowi do podjęcia decyzji dotyczącej umowy, które wprowadzają konsumentów w błąd co do bezpłatności świadczonych usług w okresie 10 dni od dnia zawarcia umowy, oraz co do okresu, na jaki umowa zostaje zawarta, co może naruszać art. 4 ust. 1 i 2 w zw. z art. 5 ust. 1 i art. 6 ust. 1 ustawy o przeciwdziałaniu nieuczciwym praktykom rynkowym.

Z poważaniem

Wiceprezes Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów

Jarosław Król

Warszawa, dnia 13 października 2009 r.
          • Gość: piotr Re: uwaga na portal opinie.info.pl to nie wiarygo IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.14, 11:34
            zgadzam sie ze portal OPINIE INFO.PL TO NIEWIARYGODNY PORTAL NIE MAJĄ MODERATORÓW MNIE TEZ KONKURENCJA OBROBIŁA TYŁEK !!!!!
      • slonko132 OPINIE INFO.PL to nie wiarygodny portal opini 04.09.13, 23:36
        jestem zainteresowana współpracą, pomimo moich próśb portal nie chce usunąć ewidentnie krzywdzących i naruszających moje dobra osobiste wpisów
      • 1opinie Re: opinie.info.pl - zapisy na pozew zbiorowy 09.12.13, 11:51
        1opinie@gazeta.pl - zapisy na pozew zbiorowy przeciwko opinie.info.pl
        piszcie, trzeba położyć kres bezprawnemu, bezpodstawnemu obrażaniu i pomawianiu ludzi.
        • Gość: gość Re: opinie.info.pl - zapisy na pozew zbiorowy IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.13, 22:35
          Zdecydowanie jestem za trzeba ukrócić ich działalność ten portal to idealna narzędzie do pozbywania konkurencji.
        • Gość: PIOTR Re: opinie.info.pl - zapisy na pozew zbiorowy IP: *.adsl.inetia.pl 04.04.14, 11:37
          JESTEM ZA TEN PORTAL ZYJE DZIEKI POMAWIANIU LUDZI
        • Gość: Andrzej Re: opinie.info.pl - zapisy na pozew zbiorowy IP: *.leon.com.pl 04.08.14, 13:56
          chce się zapisać na pozew zbiorowy przeciwko tej firmie dopuściła do napisana nieprawdziwej opinii która szkaluje mnie i moją firme i nie reagują na żadne informacje ani nie niwelują wpisu proszę o informacje o pozwie.
          dziękuję i pozdrawiam Andrzej K.
      • Gość: piotr Re: OPINIE INFo.PL to nie wiarygodny portal opini IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.14, 22:15
        zgadzam sie mnie tez ktos bezpodstawnie opisał pewnie konkurencja chce pozwac ten portal
      • 6jakubn Re: OPINIE INFO.PL to nie wiarygodny portal opini 04.09.14, 20:33
        Witam, ja również mam problem z tą firmą krzak, chętnie dołączę się do pozwu zbiorowego. należy zamknąć ten portal, proszę o kontakt na maila vincijn@wp.pl
      • Gość: marcin Re: OPINIE INFO.PL to nie wiarygodny portal opini IP: 5.172.252.* 14.09.14, 09:40
        jestem również pokrzywdzony i dołożę się do pozwu
    • office_kuczynski Re: Meble Kuczyński Radomsko 02.10.14, 13:32
      W związku z napływających informacjami o nieuczciwej działalności ze strony firmy Kuczynski z RADOMSKA o której tak wiele można przeczytać w internetowych forach.

Zarząd marki KUCZYNSKI z siedzibą w WARSZAWIE przy ulicy Obrzeżnej 5E/22 i fabryką w BIELSKU PODLASKIM przy ulicy Wiejskiej 1 oświadcza iż Firma KUCZYNSKI nie jest w żaden sposób powiązana z firmą z Radomska ani jej działalnością.

Jednocześnie chcielibyśmy podziękować za napływające sygnały z Państwa strony oraz za dbałość o wizerunek naszej marki. Mając pełną świadomość, iż zadowolenie Klienta jest podstawowym warunkiem skutecznego funkcjonowania oraz dalszego rozwoju firmy, dokładamy wszelkich starań by realizacje wykonywane przez nas cechowały się najwyższą jakością, a relacje z Klientami i Kontrahentami były długofalowe.

Z poważaniem,
      Sławomir Kuczyński
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka