IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.13, 02:38
Hej mamusie..smile tak sobie siedze i czytam forum... i naszlo mnie takie pytanie z ciekawosci. otoz.. jestem obecnie w 20 tyg 2 ciąży...smile bylam niedano na usg.. niestety nie bylo widac plci :p ale w 14 tyg lekarka ponoc widziala siusiaka... ale dodam ze sprzet hmmm taki jak na kase chorych teraz zmienili...a moje pytanie brzmi czy mialyscie tak ze lekarz powiedzial wam ze bd synek albo chyba synek a pozniej sie okazalo ze jednak coreczka.. pytam z czystej ciekawosci smile najwazniejsze zdrowko... ale wiem ze byly takie przypadki.. ze jak lekarz raczej nie bylo pomylki predzej jak mowil ze bd coreczka a pozniej okazywlao sie ze synek.. mailyscie moze taki przypadek ? pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • mamaruda Re: PLEĆ :) 20.12.13, 22:52
      Moja siostra miała taka sytuację już nawet do brzucha mowili w wybranym imieniu dla chłopca, a na polowkowym gin powiedzial ze na 100% dziewczynka,na kolejnym usg to siostra sama juz widziała i nie miała watpliwisci ze dziewczę.
      • Gość: julia Re: PLEĆ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.13, 23:51
        dziekuje za odpowiedz.. a w ktorym tyg lekarz mowil ze bd niby synus?smile
    • mamaruda Re: PLEĆ :) 29.12.13, 22:35
      Ok 13/14 tyg jak byla na genetycznym a potem juz na kazdym kolejnym ze córka
      • kisi_165 Re: PLEĆ :) 04.01.14, 00:43
        16tc stwierdzony synek na 99% obecnie śpi i ma 13 miesięcy wink
        • Gość: sssmutna Re: PLEĆ :) IP: 85.11.105.* 08.01.14, 10:56
          Z pierwszym synem dowiedziałam się w 12 tygodniu, ale sprzęt najlepszej jakośc (usg prentalne) i potwierdziło się. Teraz jestem w drugiej ciąży i znowu miałam usg prenatalne w 12 tygodniu i...znowu synek sad . Tym razem mam nadzieję że to będzie pomyłka, ale lekarka powiedziała magiczne "jestem pewna na 100 %" niestety...
          • corkaswejmamy Re: PLEĆ :) 26.01.14, 17:02
            Teraz jestem w drugiej ciąży i znowu miałam
            > usg prenatalne w 12 tygodniu i...znowu synek sad . Tym razem mam nadzieję że to
            > będzie pomyłka, ale lekarka powiedziała magiczne "jestem pewna na 100 %" niest
            > ety...

no dramat!!!
    • olimp.ia Re: PLEĆ :) 19.01.14, 14:43
      Witajcie smile
      U nas jeszcze 6 tygodni oczekiwania. Ja mam nadzieję, że będzie dziewczynka, mój mąż oczywiście, że chłopak. smile Trzymajcie kciuki za dziewczynkę! wink
    • grajfrutt Re: PLEĆ :) 20.01.14, 16:25
      Owszem, u mojego znajomego miała być córka, na każdym usg, gdyby znajomy nie był przy porodzie to mówi że nie uwierzyłby że to jego syn bo przecież dziewczyna miała się urodzić smile
      • Gość: julia Re: PLEĆ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 22:35
        hej dziewczynysmile nio wlasnie jestem po sobotniej wizycie na usg i lekarka powiedziala ze raczej corciasmile smile )ale co bd napewno tio chyba dowiemy sie przy porodziebig_grin nie nastawiam sie choc chcialabym coreczkesmile ale najwazniejsze zeby bylo zdrowesmile pozdrawiam buziaki
        • Gość: Martika Re: PLEĆ :) IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.14, 18:54
          A w którym jesteś tc, że nie miała pewności?
          • martaa855 Re: PLEĆ :) 23.01.14, 12:24
            Całkowitej pewności chyba nigdy nie ma wink
    • edek.z.krainykredek Re: PLEĆ :) 21.01.14, 21:52
      Moje dziecko było i chłopczykiem i dziewczynką, w zależności gdzie robiłam usg (klinika i prv gabinet). Typowanie było trafne już w 12 tc, potem tylko się potwierdzało. W prv gabinecie, gdzie sprzęt nie był aż tak nowoczesny chyba zawiodło oko doktora smile
      • Gość: julia Re: PLEĆ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 23:23
        Teraz jestem juz w 25 tygodniu smile w pierwszej ciazy chodzilam do gin prywatniie i miala widocznie duzo lepszy sprzet bo ni etylko plec bylo szybko dobrze widac ale w ogole samo dziecko w lonie tez.. a teraz cos tam widac ale slabiutko... uncertain a ponoc aparat usg maja wymieniony na jakis dobry.. nio nic.. pozostaje mi tylko czekac smile pozdrawiam..
    • nacia1234 Re: PLEĆ :) 23.01.14, 14:02
      U nas do 20 tyg było wiadomo że prawdopodobnie chłopiec na połówkowym w 23tyg okazało się że dziewczynka i od tamtej pory w 100% jest dziewczynka a to juz 33 tydzień smile
    • Gość: gość Re: PLEĆ :) IP: 193.200.51.* 23.01.14, 17:02
      Ja tak miałam w 13tyg. lekarka sama z siebie powiedziała, że chyba chłopiec a kolejnym usg wyszła 100% dziewczynka smile
      • corkaswejmamy Re: PLEĆ :) 26.01.14, 17:07
        w 16 tc chłopiec na 60 % , dwa tygodnie(i już do końca) później okazało się, że jednak dziewczynka smile Znowu smileNa szczęście dla wszystkich, łącznie z nieszczęsną córką wink zawód przeżyłam tongue_out
        • olimp.ia Re: PLEĆ :) 28.04.14, 15:38
          Nasz maluch, na USG w 16 tc nie chciał podać swoje tożsamości, więc czekamy dalej..
          • kfffiatek Re: PLEĆ :) 01.05.14, 22:09
            U mnie w 16 tygodniu lekarz stwierdził że 80% szans na chłopca ale że bokiem nie może złapać obrazu i jajek nie widać to na 100% nie powie bo jeszcze różnie może być.

Miesiąc później w 20 tygodniu okazało się że jednak córcia i już od tamtej pory na każdym usg tak wychodzi (u innej lekarki na innym sprzęcie również). Mam nadzieję że nie zrobi nam niespodzianki bo torba już spakowana i jakby coś to będzie najbardziej różowym chłopcem na oddziale tongue_out
            • Gość: julia Re: PLEĆ :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 00:26
              nio u nas tez od jakiegos czasu lekarka mowila ze corcia.. a osttanio czyli w 37 tyg powiedziala ze na 99 % corcia wiec mysle ze bd corcia ciesze sie !! smile
              • merl_inka Re: PLEĆ :) 09.05.14, 13:37
                Eee wiecie co ja się trochę dziwię jak kobiety często mówią mi że na usg genetycznym lekarz podał im płeć dziecka - i to najczęściej źle tongue_out Przekopałam trochę netu z poszukiwaniu info na ten temat i czego "mądrego" się dowiedziała, że:
                - w pierwszym trymeście ciążu (począwszy zdaje się że od 10 tc) zaczynają się u płodu rozwijać narządy płciowe zewnętrzne, ale na początku wyglądają one jednakowo (taki właśnie jakby wacuś bez jajeczek że tak określę i że z tego może się rozwinąć zarówno penisek jaki i cipeczka). Poszukałam zdjęć, obejrzałam kilka "cudów narodzin" i widziałam tego "wacusia" (tylko bez jajeczek) - ciekawe zjawisko wink
                - najczęściej jest tak że lekarz identyfikuje szybko chłopca, a potem okazuje się że dziewczynka (rzadko na odwrót - z powodu opisanego punkt wyżej)
                - wydaje mi się trochę nieporozumieniem identyfikować płeć tak szybko (z tego samego powodu), choć sama jestem bardzo ciekawa i właśnie przed usg genetycznym tongue_out
                Powiem wam więc czy lekarz na USG określi płeć dziecka, ale jako ciekawostkę chyba, bo do 20 TC i usg połówkowego i tak nie uwierzę. A jestem taki niewierny Tomasz bo sama miałam taką sytuację w pierwszej ciąży, podobnie jak wiele moich koleżanek - stąd moje zainteresowanie tematem.
    • julie-june Re: PLEĆ :) 18.07.14, 01:14
      U mnie lekarz w 13 tc powiedział, że chłopiec. Może się jednak pomylił? Z tego, co piszecie, wynika, że się tak zdarza. Musze uzbroić się w cierpliwość do kolejnego usg.
      • julia.777 Re: PLEĆ :) 18.07.14, 09:33
        W tak wczesnym stadium ciąży można się pomylić choć w moim przypadku synka siusiaka bardzo dokładnie było widać już w 14 tyg smile ale tez pewnie od aparatu usg i znajomości lekarza.. pozdrawiam smile co by ni ebyło ważne żeby było zdrowe smile !!
        • julia.777 Re: PLEĆ :) 18.07.14, 09:38
          https://www.suwaczki.com/tickers/lprkmg7yqh4r91fv.png
    • julie-june Re: PLEĆ :) 18.07.14, 13:28
      Oczywiście, najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe. Choć przyznam, że gdy usłyszałam, że drugi chłopak, było mi smutno. Powoli się z tym oswajam.
    • memphis90 Re: PLEĆ :) 26.07.14, 19:42
      W 12t.c. lekarz prorokował chłopca, w kolejnym usg ukazała się dziewczynka. I jest dziewczynkawink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka