Dodaj do ulubionych

wanna vs prysznic - RING

07.07.04, 13:05
Na ringu dwoje zawodnikow - elegancka Wanna - Krolowa Lezakowania oraz
przebojowy Prysznic - Mistrz Szybkosci. Ktore z nich wygra ten mrozacy krew w
zylach pojedynek?

Bede miala lazienke 4,96 czyli prawie 5 m2 mniej wiecej w planie kwadratu.
Co wybralibyscie / wybraliscie do swoich lazieniek?

Kusi mnie wanna, chwile relaksu w pachnacych dodatkach, ale pogania
codziennosc chetniejsza prysznicowi i szybkim porannym rytualom

Czekam na Wasze glosy:)
Obserwuj wątek
    • Gość: J0anna1 Re: wanna vs prysznic - RING IP: 194.196.228.* 07.07.04, 14:32
      Poniewaz nie moglam sobie odmowic przyjemnosci lezakowania zdecydowalam sie na
      wanne ale kupilam sluchawke prysznicowa z drazkiem do zamontowania na scianie -
      sprawdza sie swietnie. Mimo ze mam narozna wanne i to jedna z mniejszych
      100x145 i nie mam zadnej zaslonki to woda nie wylatuje poza wanne - kwestia
      zamontowania drazka w odpowiednim miejscu.
      • amused.to.death Re: wanna vs prysznic - RING 07.07.04, 14:42
        Hmmm.... właśnie myślę o podobnym rozwiązaniu, tylko zastanawiałam się gdzie montować ten drążek przy narożnej wannie, a Ty gdzie go masz?
        • Gość: J0anna1 Re: wanna vs prysznic - RING IP: 194.196.228.* 07.07.04, 14:45
          ja mam tak mniej wiecej na srodku dluzszego boku wanny
      • dc22 Re: wanna vs prysznic - RING 07.07.04, 14:43
        ooooo. no tak - wanna narozna..bede miala klopot zeby z mysleniem o mieszkanku
        24,66m2 w ktorym teraz mieszkam przeniesc sie z pomyslami do wiekszego:)))
        wanna narozna.. niezla mysl - dzieki. no i faktycznie takie "wash and go"jesli
        ktos jeszcze pamieta slynne "dwa w jednym"

Pozdrowionka
    • evee1 Re: wanna vs prysznic - RING 09.07.04, 04:06
      Krotka prostokatna wanna z prysznicem na rurze umieszczonej na krotkiej
      sciance wanny i szyba z boku, zeby woda nie wylewala sie na podloge
      przy prysznicowaniu. Stosuje to rozwiazanie z powodzeniem od lat wielu.
      Szyba najlepiej mleczna, bo jak sie jest fanem czystosci, to szalu
      mozna dostac domywajac przezroczysta szybe. Te przezroczyste co
      prawda optycznie powiekszaja lazienke, ale wygladaja tylko ladnie
      w prospektach ze zdjeciami nieuzywanych lazienek :-((.
    • dijkstria Re: wanna vs prysznic - RING 09.07.04, 08:51
      Zdecydowanie na ringu pozostanie tylko Królowa Leżakowania. Jest ku temu wiele
      powodów, ale jednym z najważniejszych jest - relaks.

Obecnie mieszkam w mieszkaniu, gdzie jest tylko prysznic, a przeniosłem się z
      mieszkania gdzie miałem wannę (170 cm :)) - bez porównania. Nawet zużycie wody
      w obecnym mieszkaniu mam większe, bo jak próbują zrelaksować się pod prysznicem
      i stoję w nim pół godziny pod ciepłą wodą, a następnie żona przez jakieś 40
      minut... Ale na szczęście buduje się mi już mieszkanie, w kórym będę na pewno
      montował wannę, narożną zresztą.

Wanna vs. prysznic - prawy podbródkowy i prysznic na deskach.

PS. oczywiście będzie też prysznic z jakąś osłoną na wannę co by woda się nie
      wylewała na podłogę.
      • Gość: D123 Re: wanna vs prysznic - RING IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 14:24
        Miałem ten sam problem. Udało mi się na podobnej powierzchni zmieścić wannę 170
        cm i prysznic. Początkowo z prysznica korzystałem sam. Potem, zwłaszcza latem
        dołączyli synowie. Tylko żona hołduje wannie. Jednak nie zdecydowałbym się
        tylko na przysznic, bo fanie pobyczyć się w wannie. Jestem zadowolnony, że mam
        oddzielną kabinę prysznicową. Zwiększa to "przepustowość" w łazience i mam
        wybór. Łazienka jest funkcjonalna i mocno się nie zmniejszyła. Dodatkowo
        zainstalowałem radio samochodowe przy wannie, a głośniki w podwiesznym suficie.
        Golenie, mycie i pranie przy muzyce jest przyjemniejsze. Pozdrawiam.
    • Gość: JK Re: wanna vs prysznic - RING IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.07.04, 23:28
      A tak przy okazji? Może się wypowie właściciel wyłącznie prysznica (bez wanny).
      Zawsze mnie nurtowało w jaki sposób umyć głowę nie wchodząc pod prysznic? To
      był w moim przypadku jeden z istotniejszych argumentów, żeby kupić wannę. Ale
      może jest jakieś dobre rozwiązanie?
      • agaa78 Re: wanna vs prysznic - RING 30.07.04, 09:23
        Ktoś sobie trzeba radzic...w hotelach tez rzadko sa wanny i wlosy mozna
        umyc.Kwestia przyzwyczajenia.No ale po co sie meczyc skoro mozna latwo i
        przyjemnie glowe umyc nad wanna!
        Ja jestem zdania,ze w wannie mozna wziac prysznic,ale wykapac sie pod
        prysznicem trudno.A jesli chodzi o szybkie mycie to wydaje mi sie, ze w wannie
        (z sluchawka w reku)mozna to zrobic znacznie szybciej i oszczedniej.

mam lazienke 5 metrow i wanne asymetryczna-jeszcze mniejsza niz ta podana wyzej
        jako najmniejsza.Ale jest sliczna i wygodna.POLECAM
    • bei Re: wanna vs prysznic - RING 03.08.04, 09:59
      w malym mieszkaniu wybrala prysznic...ale wielka kabina, brodzik glęboki- więc
      można sobie po przekątnej zanurzyć tulow wystawiajac troche nogi...:)
    • Gość: asiulek Re: wanna vs prysznic - RING IP: 212.14.53.* 03.08.04, 21:57
      zdecydowanie wanna właśnie urządzam łazienką o podobnych wymiatach 4,6 m2 na
      dodatek w kształcie litery c i oknem pośrodku ściany co sprawia że łazienka
      jest bardzo nieustawna ale uda nam się zmieścić wannę asymetryczną a'la
      narożnikowa 160*100 do tego parawanik nawannowy chyba i myśle że będę miała 2 w
      1:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka