Dodaj do ulubionych

meble kuchenne

IP: *.83.radiotel.com.pl 19.11.12, 22:54
Stoję przed decyzją projektu mebli kuchennych i zastanawiam się czy postawić na głębokie szuflady czy raczej szafki. Czy w głębokich szufladach mieszczą się wygodnie garnki i patelnie, czy szafka dwudrzwiowa jest tu lepszym rozwiązaniem?
Obserwuj wątek
    • ruta.dl Re: meble kuchenne 20.11.12, 09:09
      szuflady sa wygodniejsze, i podobno mozna nawet 50kg niektore zaladowac, wiec gary i patelnie im nie straszne. Wysokosc szuflad tez mozna robić różną, sama juz pare firm obleciałam i będę robić wyłącznie szuflady.
    • clas_sic Re: meble kuchenne 20.11.12, 13:14
      szuflady możesz mieć o szerokości nawet 120cm więc każda patelnia się zmieści. Nośnośc prowadnic może mieć nawet i 100kg, więc chyba wszystko można tam trzymać. Najczęściej stosowany podział szuflad (wys: 14+28+28) pozwala w górnej szufladzie trzymać łyżki, deski, ściereczki i in. a wysokośc dolnych pozwala na swobodne ustawienie dużego garnka ("na zupę") albo piramidki mniejszych. Szufladę wysuwasz i od razu widzisz czy jest tam schowana potrzebna ci rzecz, a nie nurkujesz na kolanach i z głową w szafce w poszukiwaniach potrzebnego naczynia. Podział o którym pisałam wyżej jest najczesciej stosowany ale są też np. 3 małe i 1 duża, 2 średnie ('36'), 1 mała i 1 bardzo duża ('58')
      • Gość: gosc Re: meble kuchenne IP: *.dolsat.pl 21.11.12, 13:41
        tylko szuflady, bardzo wygodne.
        • Gość: pati Re: meble kuchenne IP: *.81.radiotel.com.pl 21.11.12, 21:51
          A jaka powinna być szerokość, żeby patelnie swobodnie się zmieściły?
          • clas_sic Re: meble kuchenne 21.11.12, 22:46
            to zależy, jak duże masz patelnie. Przy szafce o szerokości korpusu '60' (wymiar zewnętrzny szafki) uwzględniając grubość boków szafek oraz prowadnic szuflad, np. metabox - wnętrze szuflady ma szerokość ok. 53-54cm. Zmierz patelnię - to zobaczysz czy wejdzie :) Podejrzewam, że tak.
    • ivaz Re: meble kuchenne 25.11.12, 00:38
      Ja na gary mam takie cudo
      [img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/uc/ya/bphf/M355AwWGV2D5ZE81NB.jpg[/img]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka