Dodaj do ulubionych

Piekarnik z funkcją pary

14.09.16, 10:55
Witam,

Chcę zakupić piekarnik z funkcją pary. Jest kilka produktów, ale nie ma jednak zbyt dużego wyboru. Trafiłem w sumie na 2, które mnie zainteresowały ale rozbieżność cenowa zabiła.
Beko BIS 35500 XMS
AEG BS931440NM

Zdaję sobie sprawę z tego, że produkty AEG, Electrolux są droższe i ogólnie lepszej jakości niż Beko, jednak beko to nie amica i wciąż dobre sprzęty.

Gdyby różnica była kilkaset zlotych to bym się nie zastanawiał, mówimy jednak o kwocie 2500zł!

Niestety nie ma za bardzo żadnych testów i opinii jednego, bądź drugiego urządzenia, więc nie ma jak porównywać. Ktoś coś możę doradzić? Oczywiście najlepszymi doradcami są urzytkownicy sprzętów, chociaż szanse pewnie marne, że tacy tu trafią.

Obserwuj wątek
    • albertnyt Re: Piekarnik z funkcją pary 21.11.16, 23:35
      Podbijam temat, bo jestem mocno zainteresowany piekarnikiem parowym. Zainteresowały mnie informacje od producentów, ale nie znam nikogo, kto taki piekarnik posiada. Ceny zabijają, wiec ciężko mi zaryzykować w ciemno.
    • kaaarla Re: Piekarnik z funkcją pary 08.12.16, 14:07
      mnie również zainteresował taki piekarnik, ale też nie znam żadnego użytkownika, więc przyłączam się do pytania.
    • irka-h Re: Piekarnik z funkcją pary 09.12.16, 01:56
      ja mam piekarnik parowy, a nawet dwa, ale innych firm, więc nie będę pomocna.
    • piknyponczek Re: Piekarnik z funkcją pary 15.12.16, 11:22
      Ostatecznie wybraliśmy beko.

Jedna ważna rzecz przy wyborze piekarników, o której producenci nie mówią. Wszystkie te, które są w cenie około 2000-2500 majątak na prawdę tylko wspomaganie parą. Jeśli chcemy mieć piekarnik, który ine tylko wspomaga, ale ugotuje nam danie na parzę, to musimy liczyć grubo ponad 3000zł

Ostatecznie zdecydowaliśmy się tylko na wspomaganie. Zdecydowanie poprawia jakość potraf pieczonych, a gotować na parzę to można na zwykłym urządzeniu parowym za 200zł.

Fakt wygodniej mieć w jednym urządzeniu, ale jeśli macie ograniczony budżet, tak jak my, to polecam naszą opcję :)

Jeszcze nie przetestowaliśmy tego wspomagania, bo dopiero wczoraj zamontowali piekarnik. Wygląda super, tyle mogę powiedzieć :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka