Dodaj do ulubionych

mam problem ze stylem kuchni

30.09.04, 12:31
Witam
mam pewien problem, a mianowicie, bardzo podobaja mi sie kuchnie w stylu
retro, w kolorze wanilii. Moj problem polega jednak na tym ze restza
mieszkania jest urzadzona w stylu troszke takim egzotyczno-
monimalistycznym...ciemne drewno, czeresniowa skorzana bardzo prosta kanapa,
bialy dywanik..meble w stylu art deco..czy taka kuchnia bedzie pasowla do
takiego wnetzra..??? bo nie mam watpliwosci ze kuchnia minimalistyczna z
ciemnymi szafkami by pasowala jednka mi to do konca nie odpowiada..wszyscy
teraz takie maja i mi sie to troche opatrzylo
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: mam problem ze stylem kuchni IP: *.u.mcnet.pl 30.09.04, 12:42
      a kuchnia jest osobnym pomieszczeniem czy jest polaczona z salonem?
      • ola7 Re: mam problem ze stylem kuchni 30.09.04, 13:05
        bedzie polaczona ale nie do konca..bedzie miala jadalnie w ktorej bedzie stol
        przywieziony z Tajlandii, bardzo masywny do tego biale wysokie krzesla
        stol w kolorze czeresni, lekko popekany..wiesz o czym mowie??
        • Gość: monia Re: mam problem ze stylem kuchni IP: *.u.mcnet.pl 30.09.04, 13:37
          domyslam sie jaki to stol. hm, to nie wiem co z ta kuchnia retro. a nie
          pojdziesz na kompromis urzadzajac waniliowa kuchnie ale mniej 'obciazona'
          stylowo?
          • ola7 Re: mam problem ze stylem kuchni 30.09.04, 13:38
            no coz i tak planuja ja w jakis sposob przelamac..tylko do konca nie wiem
            jak..takie minimalistyczne nie do konca sa jednak w moim stylu
    • addinka Re: mam problem ze stylem kuchni 30.09.04, 19:02
      droga Olu !!!

ja też marzę o takiej kuchni, kremowej, w stylu angielskim lub prowansalskim -
      wersja klasyczna beż szczególnych zdobień, górne szafki ze szprosami,
      ewentualnie kratka z drewna-ażur; wg mnie do twojego stylu to jak najbardziej
      powinno pasować, gdyż taka kuchnia ma ciepły klimat, a jak mniemam twoje
      mieszkanko także; do kremowych mebli dałabym brążowy-może być czerśnia blat,
      żeby nawiązać nieco do kolorystyki salonu i będzie pieknie; styl rustykalny
      kojarzy się niektórym z bałaganem-nieładem, czosnkami i innymi kulinariami
      wiszącymi na ścianach; wszystkim co mozliwe powyciązganym na blatach itp. a tak
      wcale nie jest i być nie musi, kuchnie angielskie to klasa i szyk, ponadczasowa
      elegancja, z kórą nie mają co konkurować techno meble, zimne, kanciaste, które
      już wychodzą z mody i zresztą jak dla mnie nie są ładne; ja bym sobie odpuściła
      teraźniejszy szyk mody-czyli ciemne mebelki, proste fronty, itp, bo ani to
      ładne, ani przytulne jak dla mnie; najpiękniejsze są jasne kuchnie, a
      atmosferą, ciepłem, rodzinnym klimatem, który trudno odnaleźć w nowoczesnej
      kuchni, ale takie jest tylko moje zdanie.............

jak dla mnie rób, rób i szybko przesyłaj zdjęcia, a na pewno pęknę z zazdrości

pozdrawiam ada
      • martaross Re: mam problem ze stylem kuchni 30.09.04, 21:06
        Dziewczyny - mam pytanie. Co powiecie na meble kuchenne z suwanymi drzwiczkami?
        takimi na szynach - jak szafy... widziałyscie u kogoś takie kuchnie? jak w
        praktyce z takimi suwanymi drzwiczkami? macie jakieś doswiadczenia???? Dzięki i
        pozdrawiam
    • ola7 Re: mam problem ze stylem kuchni 01.10.04, 10:57
      witaj Ado,
      bardzo dziekuje za porade, mila:)
      z kuchni rustykalnej nie zrezygnuje bo w takiej sie czuje dobrze
      pozdr
      Ola
      • Gość: addinka bl Re: mam problem ze stylem kuchni IP: *.idea.pl 01.10.04, 14:56
        cześć Olu !!!

nie rezygnuj z kuchni rustykalnej, jeśli w takiej czujesz się dobrze, nie ma co
        ślepo ulegać trendom - ja trochę uległam i teraz żałuje, a kuchnia moich marzeń
        to kremowa prowansalska, no moze za 10 lat sobie zmienię, nie? chyba meble
        kuchenne nie są na całe życie

polecam stronkę
        www.fabrykawnetrz.com.pl
        obejrzyj sobie kuchnie, co prawda raczej białe, ale w wersji kremowej byłyby
        jeszcze ładniejsze, tyle, że 1 mb kosztuje ok. 6 tys.

• ola7 Re: mam problem ze stylem kuchni 11.10.04, 11:56
          barzdo Ci dziekuje
          te kuchnie sa cudne i chyba pomoglas mi rozwiazac moj problem
          dzieki wielkie
          • Gość: addinka bl Re: mam problem ze stylem kuchni IP: *.idea.pl 13.10.04, 11:28
            Olu !!

jak tylko zrobisz sobie tę piękną kuchnię, proszę o fotki na priva i cieszę
            się, że się zdecydowałaś, powodzenia!!!

pozdrawiam serdecznie
          • Gość: inka Re: mam problem ze stylem kuchni IP: 80.48.240.* 13.10.04, 14:05
            Olu, właśnie jestem w trakcie urządzania mieszkania i też interesują mnie te
            klimaty :) Jestem z Gdańska i znalazłam tutaj (o dziwo!!:) cudowne studio z
            mebelkami w sytu prowansalskim, angielskim, wiktoriańskim, a tak naprawdę w
            dowolnym, jaki sobie tylko można wymarzyć ! Nie wspomnę o bardzo profesjonalnej
            obsłudze, otwartym umyśle - Panie projektantki potrafia doskonale wpasować się
            w gusta Klienta. Polecam ich stronę www.innaprojekt.com , może nie jest
            najlepsza i nie przedstawia pełnej oferty i mozliwości, ale zawsze można
            zadzwonić :) Moja kuchnia będzie śliczna, w stylu prowansalskim, z litego
            drewna dębowego(!) i wcale nie będzie kosztować tyle, ile by mogła.
            Życzę powodzenia w szukaniu najciekawszych propozycji:)
            • Gość: Kasia Re: mam problem ze stylem kuchni IP: *.pi.net.pl / *.pi.net.pl 13.10.04, 16:37
              Wlasnie ogladalam sobie stronke www.innaprojekt.com/ rzeczywiscie
              mogliby troche nad nia popracowac, ale ze zdjec wynika, ze meble maja O.K.
              Szkoda, ze przyklady aranzacji maja umieszczone w linku "INNE", bo to co tam
              jest nie bardzo pasuje do tytulu, a sa tam naprawde ciekawe rozwiazania...
              podobaja mi sie szczegolnie propozycje lazienek. Mam nadzieje, ze poradza sie
              kogos jak zrobic dobra strone WWW, bo na wnetrzach jak widac znaja lepiej :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka