Dodaj do ulubionych

kraków - meble kuchenne

03.10.04, 13:56
Gdzie tanio i solidnie???

IKEA mnie nie przekonuje... :(
Czy takie zamawiane na wymiar sa duzo drozsze od gotowcow typu Black Red White?

Pozdr
Aga
Obserwuj wątek
    • asia301 Re: kraków - meble kuchenne 03.10.04, 19:26
      aariciad napisała:

> Gdzie tanio i solidnie???
      >
      > IKEA mnie nie przekonuje... :(
      > Czy takie zamawiane na wymiar sa duzo drozsze od gotowcow typu Black Red
      White?
      >
      > Pozdr
      > Aga

Witam,

Wszystko zależy od tego, co uznajesz za "tanie".
      Meble z IKEI nie należą do najtańszych a ich jakość niestety pozostawia duuużo
      do życzenia. Ja sama swego czasu zainteresowałam się ich meblami, bo też
      meblowałam mieszkanko, ale jak się dowiedziałam z czego one są robione ( nie
      tylko meble zresztą, ale też wszelkie "akcesoria" ), to przyznaję się bez
      bicia, że o IKEI nie chce nawet słyszeć. Cóż, pracuję w takiej instytucji, że
      do moich obowiązków należy kontrola jakości produktów. Mam takiego małego
      świrka zawodowego-wszystko sprawdzam(możesz więc sobie wyobrazić, że nie należę
      do "najprzyjemniejszych i najłatwiejszych" klientek). IKEA nie zdała absolutnie
      egzaminu. Może ich meble są estetyczne, ale niestety nie są trwałe. Na dodatek
      często występują "małe" niezauważalne dla laików defekty produkcyjne i w
      efekcie większość z tych mebli osobiście odesłałabym na reklamację do
      producenta. Co do BRW to niestety też nie mogę powiedzieć wiele dobrego.
      Owszem, maja fenomenalne ceny, ale "udane" produkty należą do rzadkości. No,
      chyba że chcesz meble za jakiś czas wymieniać (mam tu na myśli okres ok. 3
      lat). Może zostanę tu uznana za malkontentkę-cóż trudno mnie zadowolić. Jestem
      zwolenniczka mebli na wymiar, przynajmniej osobiście mogę wsztystkiego
      dopilnować i jestem pewna jakości mebli (czytaj: wiem, ze nie zacznie mi zaraz
      coś odłazić, odbarwiać, odklejać itp.).
      Ja robiłam meble na wymiar i po pierwsze: wcale nie wykończyło mnie to
      finansowo (są firmy które robią naprawdę tanio, albo przynajmniej w cenie
      mebli "ikeowskich"); po drugie:meble są świetnej jakości.

Pozdrawiam,
      Asia

ps. już tu pisałam o firmie, która zrobiła ( i robi nadal) meble do mojego
      mieszkania. Jeśli chcesz, to mogę Ci przesłać namiary mailem.

• aariciad Re: kraków - meble kuchenne 03.10.04, 19:41
        o tak!
        Poprosze o kontakt (adres aariciad@NOSPAM.gazeta.pl oczywiscie bez NOSPAM :) )
        I jeszcze bylabym wdzieczna za jakies szcunkowe koszty, tak zebym wiedziala z
        jakim kosztem mam sie liczyc.

Pozdrowki
        aga
        PS. Mnie Ikea wlasnie jakoscia odtrasza...
        • asia301 Re: kraków - meble kuchenne 03.10.04, 20:01
          Juz na tym drugima wątku powiedziałam, ze wiadomośc poszła :) Zaczynam się w
          wątkach gubić :D A co do kosztó, to zależy od wielkości kuchni i od jakości
          materiałów. Ten pan nie liczy za metr (jak większośc firm) tylko wg materiałów.
          Np możesz koszty zredukować drobiazgami (np.uchwyty-niektóre z tych tańszych są
          ładniejsze od tych za 15 zł za sztukę) albo rodzajem frontów. Ten pan Ci
          doradzi jak zrobić kuchnię, żeby się zmieścić w określonej kwocie :)
          Przynajmniej ze mna tak było :) No, i oczywiście załatwił mi taniej cały sprzęt
          do kuchni (lodówka, zmywarka, piecyk, plyta i okap) i sam zamontował bez
          dodatkowych opłat. Myślę, że to uczciwe-przecież i tak na meblach zarabia.
          :)
    • Gość: j0anna Re: kraków - meble kuchenne IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.10.04, 00:11
      Meble na wymiar niekoniecznie musza byc drozsze od Ikei lub BRW. Tylko pamietaj
      ze z reguly wiekszosc firm robiacych na wymiar korzysta z gotowych frontow ktore
      kupuja w sklepach z akcesoriami meblowymi, a wnetrze "robia" z plyty, rowniez
      tam kupionej. Takie meble na pewno nie beda lepsze jakosciowo od BRW czy Forte.
      Beda raczej porownywalne jakosciowo i moga byc tansze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka