Dodaj do ulubionych

co myślicie o ARDO

IP: *.chello.pl 09.11.04, 17:22
Zastanawiam sie nad kupnem płyty gazowej i piekarnika do zabudowy firmy ARDO.
Czy ktos ma sprzęt tej firmy i może podzielić się doświadczeniami?
Obserwuj wątek
    • Gość: malutki Re: co myślicie o ARDO IP: 194.146.120.* 09.11.04, 18:48
      Opinie ludzi na temat sprzetu tej firmy nie sa pochlebne. Znam parę osób, które
      miały zarówno lodówki jak i pralki i miały wszystkie problemy z działaniem.
    • jk Re: co myślicie o ARDO 09.11.04, 18:53
      Amica, Mastercook, Electrolux, AEG, Gorenje, Ariston (i Indesit), Whirlpool...
      jest tyle nie najgorszych sprzetow do zabudowy... wiec po co wybierac ARDO? :>
      • ssaczek Re: co myślicie o ARDO 09.11.04, 20:45
        Sprzęt taki sam jak i inny nie ulegaj opiniom "nie kupuj, bo mnie się zepsuło"
        ja już się wyleczyłem i kupuje to, co się podoba mi i rodzince, kupiłem
        niedawno tak krytykowaną na forum lodówkę INDESIT, mimo iż planowałem ambitnie
        Electrolux czy BOSCH, nakłoniła mnie moje Kochanie i jestem dziś bardzo
        zadowolony, jak się rozleci to kupie następną na dziś mam pięć lat gwarancji.
        A co do ARDO to miałem pralkę przez lat kilka i działała rewelacyjnie i dalej
        działa u mej rodzinki( to w sumie już coś kole 9 lat). Jak kupowałem telewizor
        to wszyscy ryczeli nie kupuj SONY bo to , bo tamto i w tym samym czasie ja
        kupiłem SONY a siostra Philipsa i jej po czterech latach szlag trafił kineskop
        a mój odpukać działa dalej już lat pięć. Więc co nie kupujcie Philipsa!!!
        Całkiem niedawno zgadałem się w pracy z mechanikiem i jak się okazało wcześniej
        przez długie lata serwisował profesjonalne pralki i wszelakie inne sprzęty i
        usłyszałem od niego, iż nie ma większego znaczenia jak się zwie sprzęt to
        wszystko jedno, różnią się tylko nazwą i wyglądem cena świadczy o jakimś
        poziomie lepszych lub tańszych zastosowanych elementach, co i tak o niczym nie
        świadczy, wszystkim nawet najlepszym firmą zdarzają się wpadki większe lub
        mniejsze, nawet sprzęty warte dziesiątki tysięcy którymi się zajmował nawalały
        i to z tak prozaicznych powodów że aż trudno uwierzyć.
        Więc teraz kupuje to co mi się podoba i tyle.
        • jk Re: co myślicie o ARDO 09.11.04, 22:39
          to jest swietny sposob na zakupy, tez taki prefereuje...
          uwazam np., ze whirlpool - tak tu odsadzany od czci i wiary - jest calkiem niezly, wiec sam widzisz :)

ale doswiadczenie (sprzedawcy) uczy, ze jednak Ardo nie jest najlepszym sprzetem AGD, no ale - moze akurat autor tego watku trafi na niezly model
      • nickforsale Re: co myślicie o ARDO 10.11.04, 11:54
        jk napisał:

> Amica, Mastercook, Electrolux, AEG, Gorenje, Ariston (i Indesit), Whirlpool...
        > jest tyle nie najgorszych sprzetow do zabudowy... wiec po co wybierac
        ARDO? :&#
        > 62;
        >
        ja bym listę zawęził: Amica, Mastercook, Electrolux, AEG, Gorenje
    • Gość: Dorro Re: co myślicie o ARDO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.11.04, 23:17
      Użytkuję ich pralko-suszarkę (model otwierany od góry) od ponad 6 lat i jak na
      razie nic się złego nie działo, więc olej tego typu porady - "nie kupuj ARDO,
      bo się psuje". Wszystko się teraz psuje, sprzętu nie kupuje się już, niestety,
      na dziesiątki lat, tylko na maksymalnie 10. No, chyba że ma się szczęście i
      trafi na wyjątkowo porządny egzemplarz. Ja w każdym razie zamierzam jeszcze
      długo eksploatować moją wyśmiewaną przez wszystkich znajomych posiadaczy
      sprzętu Bosch i Siemens praleczkę.
      • ankat80 Re: co myślicie o ARDO 17.11.04, 12:28
        tak, tak....
        Ja kupiłam lodówkę Ardo - i też każdy mi mówił, że chłam itd... NAwet się
        przestraszyłam, ale co się okazało, że lodóweczka juz od roku chodzi jak trzeba
        i nic sie nie dzieje (odpukać...). Pasowały mi wymiary i biały (naprawde biały)
        kolor:-)))
        Także jak się coś podoba, to trzeba brać, bo sama nazwa firmy ma raczej
        niewiele wspólnego z późniejszą eksploatacją...
        • bbklim Re: co myślicie o ARDO 22.11.04, 17:54
          mam lodówke, prawie 5 lat, działa bez szwanku.Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka