Dodaj do ulubionych

Grzyb w pralce pomocy!!!

07.12.04, 13:32
W mojej pralce firmy Whirpool, którą zakupiłam jakieś trzy lata temy pojawił
się grzyb w pojemniku ,do którego wsypuje się proszek oraz na
gumie(uszczelce), która znajduje się nad bębnem. Nie wiem jak sobie z tym
poradzić. Miejsca w których pojawiła się pleśń są mało dostępne,szczególnie
pojemnik, którego nie da się w żaden sposób rozkręcić. Bardzo proszę o pomoc
.Może ktoś miał podobną sytuację ze swoją pralką.
Pozdrawiam Jola
Obserwuj wątek
    • mapcz Re: Grzyb w pralce pomocy!!! 13.12.04, 13:24
      Mam ten sam problem w pralce brandt jak się tego pozbyć
      • walderka Re: Grzyb w pralce pomocy!!! 14.12.04, 06:28
        Też mam ten problem, serwisant powiedział, że to nieszkodliwe a jedyny sposób
        to wymiana kołnierza.Coraz częściej myślę nad tym bo wygląda to obrzydliwie.
    • Gość: mm Re: Grzyb w pralce pomocy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 21:14
      mam dwa sposoby /oba wypróbowane/:1) potraktować ACE - wlac w pojemnik potem
      trhcę szczoteczką do zębów i jest ok 2) kupić w castoramie płyn w aerozolu na
      grzyb, napsikać odczekac i zetrzeć szczoteczką schodzi rewelacyjnie :)) do
      kabiny tez się nadaje
    • Gość: joasia Re: Grzyb w pralce pomocy!!! IP: *.chello.pl 15.12.04, 10:50
      Mam wspaniałego Elektroluxa, którego męczę praniem conajmniej 1x dziennie od 4
      lat. I również w pojemniku-szufladce na proszek, płyny pojawiła się pleśń.
      Na szczęście pojemnik można całkowicie wyciągnąć ,więc wyszorowałam go starą
      szczoteczką do zębów, polałam domestosem - pomogło. Ale przy okazji odkryłam
      coś jeszcze - tak, jak nie zamykam bębna pralki i wietrzy się on cały czas -
      teraz nie zamykam tej szufladki - lekko odsunięta lepiej wysycha i nie trzyma
      wilgoci.
      Pozdrawiam i życzę sukcesów :))
    • Gość: QQRYQ Re: Grzyb w pralce pomocy!!! IP: *.acn.waw.pl 19.12.04, 13:54
      no to super, wystarczy teraz je zebrac i na swieta beda, jak znalazl, do tego
      nic za nie zaplacisz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka