Dodaj do ulubionych

Ariston pralka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 02:39
Kupiłam pralke Ariston AVD 109.
Po 2 praniu stwierdziłam że 2 guziczki wł.wył.nie działają prawidłowo
tzn.musze wciskać z dużą siłą, co raczej nie jest normalne.
Przy wirowaniu stuka okropnie.
Pół dnia dzwoniłam do Media Markt żeby im to przekazać.
Jednak Pan z Pkt.Obsł.Klienta powiedział że to mój problem i sama mam
dzwonić do technika,żeby to ocenił.
Gwarancja była ale w obcym języku.Mam PECHA czy co?
Ela
Obserwuj wątek
    • Gość: QQRYQ Re: Ariston pralka IP: *.aster.pl 19.12.04, 10:45
      jak sama piszesz pralka jest nowa czyli na gwarancji wiec nie wiem w czym
      widzisz problem. na wymiane na nowa nie masz co liczyc chyba zeby po kilku
      wizytach w serwisie ciagle powtarzala sie ta sama usterka. wiec do sklepu nie
      masz co dzwonic bo oni sa tylko posrednikami do sprzedazy producenta pralki.
      wez gwarancje tam powinien byc wykaz serwisow jak nie to znajdziej je na
      stronie producenta i zadzwon. przyjedzie mechanik naprawi albo poprawi co
      trzeba a ty nie powinnas nic zaplacic bo pralka jest na gwarancji. jak czegos
      nie zroumialem to napisz dokladnie o co ci chodzi ( czego oczekujesz od sklepu
      albo producenta)
      • Gość: Elżbieta Re: Ariston pralka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 13:33
        Zapłciłam za pralke a nie za bubel.
        Czy sklep nie ponosi żadnej odpowiedzialności?
        mam ją dopiero 2 dni i kupiłam żeby prać a nie po to żeby naprawiać.
        Nowa pralka powinna być sprawna !
        Ela
        • Gość: QQRYQ Re: Ariston pralka IP: *.aster.pl 19.12.04, 15:35
          niestety obecne przepisy nie nakazuja sprzedawcy wymieniac sprzetu na inny bez
          wad albo do zwrotu pieniedzy. taka mozliwosc masz zagwarantowana tylko przy
          zakupach wysylkowych (telefonicznych lub w internecie) . tutaj jedyne co mozesz
          zrobic to oddac sprzet do naprawy i czekac na usuniecie wady. jezeli nie usuna
          ja przez jakis okreslony czas( chyba 21 ale dokladnie nie wiem) albo pralka
          bedzie naprawiana wielokrotnie bez rezultatu wtedy przysluguje ci wymiana
          pralki. w razie nie uznania wady przez producenta bedziesz musiala zwrocic sie
          do rzecznika konsumentow ( tam bedziesz miec dostep do bezplatnej ekspertyzy
          bieglego ) . a tak na koniec to prawde mowiac jeszcze nie widzialem zeby w
          sklepie byla akurat wlaczona pralka ale lodowki piekarniki i plyty grzejne
          mozna w niektorych sklepach wyprobowac. albo moglas w specyfikacji porownac
          glosnosci pralek. pozdrawiam
    • jk Re: Ariston pralka 19.12.04, 19:37
      0 801 33 22 11
      zadzwon, to ifolinia "naprawowa" Ariston/Indesit
      gwarancja musi byc po polsku, to taka uniwerslana (czyli do kazdego sprzetu Ariston/Indesit) ksiazeczka z miejscem na kilka pieczatek, podpisy, daty zakupu i ew. napraw oraz przekaz, zeby wykupic sobie dodatkowa 4 czy 5 letnia gwarancje ;)

i nie kupuj wiecej w takich bezosobowych sklepach jak mediamartk, euro i inne mega wielkie sklepy...
      • Gość: Ela Re: Ariston pralka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.04, 19:43

Szanowny Panie "jk" czy pan czasem nie jest pracownikiem Media Markt???
        Ela
        • kozalesz Re: Ariston pralka 20.12.04, 08:35
          Zauważyłem, że ostatnio nastąpił wysyp skarg na sprzęt Ariston. Czym to może
          być spowodowane? Może tym, że firma Merloni otworzyła fabrykę w Polsce i teraz
          produkuje w naszym kraju?

Nieprawdą jest, że nie możesz udać się do sprzedawcy i żądać od niego naprawy,
          czy wymiany. Sprawy te reguluje ustawa o sprzedaży konsumenckiej
          www.abc.com.pl/serwis/du/2002/1176.htm

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=18414392&v=2&s=0
          • Gość: Rysiek Re: Ariston pralka IP: 212.14.8.* 20.12.04, 09:07
            to nie prawda ze sklep nie ponosi odpowiedzialnosci, w koncu istnieje cos
            takiego jak rękojmia i jest ona niezależna od gwarancji. Zreszta mowisz ze
            pralka ma 2 dni a chyba w ciagu 5 dni mozna towar zwrocic
        • jk Re: Ariston pralka 20.12.04, 18:47
          Szanowna Pani Elu, czasem nie jestem pracownikiem Media Marktu

niby dlaczego mialbym byc?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka