Dodaj do ulubionych

Z czego półkę w łazience ?

IP: *.crowley.pl 21.03.05, 16:38
Witam, chciałbym zrobić w łazience półkę, która by biegła nad stelażem z
kiblem a potem zachodziłaby częściowo nad wannę. Myślałem o jakims drewnie
gr. 3-4 cm. Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: aniwuw Re: Z czego półkę w łazience ? IP: *.eranet.pl 24.03.05, 13:44
      ja mam półke z drewna w łazience ok 10-15 cm grugości wygląda super- pamiętaj o
      zagrunowaniu jej impregnatem do drewna a potem pomalowaniem lakierobejcą albo
      samym lakierem.
      • zielony_listek grubości czy głębokości? 24.03.05, 14:29
        > ja mam półke z drewna w łazience ok 10-15 cm grugości wygląda super-

Chyba miałeś na myśli głębokośc półki (szerokość deski)?
        10-15 cm grubości to belka jakaś :-)

Dość prostym rozwiązaniem jest też półeczka kamienna (marmur lub granit,
        grubość 2 lub 3 cm), jeśli Ci pasuje.

Pozdrawiam
        zielony_listek
        • Gość: Jacek Re: grubości czy głębokości? IP: *.crowley.pl 24.03.05, 15:48
          Witam, no właśnie wolałbym drewnianą. A jak się ją montuje na występie z
          cegiełek. Wystarczy pacnąć zaprawę i położyć półeczkę ? Czy ew. wcześniej od
          dołu nawiercić w niej jakieś małe kotwy od dołu?
          Pozdrawiam
          • Gość: maja Re: grubości czy głębokości? IP: *.chello.pl 24.03.05, 17:44
            można też zrobić półki z glazury, która wykłada sie łazienkę, takze wygląda
            super - ułożenie nie wymaga specjalych umięjętności, a wygląda ładnie i łatwo
            się czyści i jest trwala
            ;-))))
            • Gość: Jacek Re: grubości czy głębokości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 22:05
              No nie. To znowu TY !!! Jakbym chciał z kafelków to bym nie pytał, ale w jednym
              takim katalogu widziałem drewnianą półeczką (ładnie zrobiona gruba decha) taką
              właśnie połamaną i mnie się taka podobuje :-)
              Pozdrawiam

PS A jak mnie będziesz dalej przesladować to Ci pozmieniam opisy kontaktów... :-
              )
          • zielony_listek na zaprawę? 25.03.05, 12:37
            Hm, nie sądzę, żeby się drewno zwykłej zaprawy trzymało. Na jakiś klej
            specjalny pewnie, ale jak w sklepie budowlanym zapytasz, to Ci polecą coś do
            sklejenia deski z cegłą (albo zaprawą, jeśli chcesz to wcześniej wyrównać). Nie
            ma potrzeby dodatkowo nic nawieracać. Ja parapety kleiłam na zwykły klej
            montażowy.

Pozdrawiam
            zielony_listek
            • Gość: maja Re: na zaprawę? IP: *.chello.pl 26.03.05, 08:42
              Jak mi będziesz dokuczał to Ci zdechłego szczura zamuruje w ścianie ;-)))
              a ja ci chciałam pomóc małpiszonie jeden, a teraz guzik, nic ci nie powiem i
              się do ciebie nie odezwę OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              hihihihi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka