Gość: Jacek IP: *.crowley.pl 21.03.05, 16:38 Witam, chciałbym zrobić w łazience półkę, która by biegła nad stelażem z kiblem a potem zachodziłaby częściowo nad wannę. Myślałem o jakims drewnie gr. 3-4 cm. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aniwuw Re: Z czego półkę w łazience ? IP: *.eranet.pl 24.03.05, 13:44 ja mam półke z drewna w łazience ok 10-15 cm grugości wygląda super- pamiętaj o zagrunowaniu jej impregnatem do drewna a potem pomalowaniem lakierobejcą albo samym lakierem. Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek grubości czy głębokości? 24.03.05, 14:29 > ja mam półke z drewna w łazience ok 10-15 cm grugości wygląda super- Chyba miałeś na myśli głębokośc półki (szerokość deski)? 10-15 cm grubości to belka jakaś :-) Dość prostym rozwiązaniem jest też półeczka kamienna (marmur lub granit, grubość 2 lub 3 cm), jeśli Ci pasuje. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: grubości czy głębokości? IP: *.crowley.pl 24.03.05, 15:48 Witam, no właśnie wolałbym drewnianą. A jak się ją montuje na występie z cegiełek. Wystarczy pacnąć zaprawę i położyć półeczkę ? Czy ew. wcześniej od dołu nawiercić w niej jakieś małe kotwy od dołu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: grubości czy głębokości? IP: *.chello.pl 24.03.05, 17:44 można też zrobić półki z glazury, która wykłada sie łazienkę, takze wygląda super - ułożenie nie wymaga specjalych umięjętności, a wygląda ładnie i łatwo się czyści i jest trwala ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: grubości czy głębokości? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 22:05 No nie. To znowu TY !!! Jakbym chciał z kafelków to bym nie pytał, ale w jednym takim katalogu widziałem drewnianą półeczką (ładnie zrobiona gruba decha) taką właśnie połamaną i mnie się taka podobuje :-) Pozdrawiam PS A jak mnie będziesz dalej przesladować to Ci pozmieniam opisy kontaktów... :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_listek na zaprawę? 25.03.05, 12:37 Hm, nie sądzę, żeby się drewno zwykłej zaprawy trzymało. Na jakiś klej specjalny pewnie, ale jak w sklepie budowlanym zapytasz, to Ci polecą coś do sklejenia deski z cegłą (albo zaprawą, jeśli chcesz to wcześniej wyrównać). Nie ma potrzeby dodatkowo nic nawieracać. Ja parapety kleiłam na zwykły klej montażowy. Pozdrawiam zielony_listek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: na zaprawę? IP: *.chello.pl 26.03.05, 08:42 Jak mi będziesz dokuczał to Ci zdechłego szczura zamuruje w ścianie ;-))) a ja ci chciałam pomóc małpiszonie jeden, a teraz guzik, nic ci nie powiem i się do ciebie nie odezwę OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś