jonta 06.04.05, 12:02 Zamierzam zamontowac w kuchennej szafce tzw. magic corner. Czy macie takie "ustrojstwo" w swoich kuchniach ? - jestem ciekawa jak się sprawuje, czy się nie psuje, jakiego producenta polecacie, moze pamiętacie cenę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubiale1 Re: Magic corner 06.04.05, 12:43 Cena od ok 2000zł w góre w zależności od wielkości. Przy takiej cenie zrezygnowałam z zakupu, więc nie wiem jak się spisują, ale mam nadzieję,że odpowiednio dobrze do swej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja .... Re: Magic corner IP: *.acn.waw.pl 13.04.05, 12:30 to gdzie ty zamawiałaś swoją kuchnie?!!! Koszt tej zabawki to około 1200 - 1500 zł w zależności od producenta. Nie rób nikomu wody z mózgu ..... Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: Magic corner 13.04.05, 12:33 No niestety pytałam o cenę w salonie meblowym a nie u producenta. Może bezpośrednio jest taniej, faktycznie salony mogą mieć niezłe narzuty. A jakiś producentów polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Magic corner 07.04.05, 13:29 jonta napisała: > nikt nie ma magic cornera? Ja nawet nie wiem co to jest, a co dopiero mieć. Odpowiedz Link Zgłoś
jonta Re: Magic corner 07.04.05, 14:08 Jest to system wysuwanych koszy do szafki naroznej. Fajna rzecz zwłaszcza w małych kuchniach. Niestety dosc droga i obawiam się jak to będzie działało po upływie kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka85 Re: Magic corner 13.04.05, 15:45 witam jeśli chodzi Ci o obrotowe kosze do narożnych szafek to takie kosze są do kupienia do szafek Ikea narożnych stojących. Kosztuje to jakoś tak ok 300zł . Nie wiem jak to działa po upływie lat,ale mam inne metalowe kosze w szafkach z ikei i po 8 latach działaja tak samo jak na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yosemite Sam Re: Magic corner IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.04.05, 18:03 chyba nie o takie cos chodzi KULKA85. to nie jest szafka polokragla tylko zwyczajna postawiona w rogu z jednymi drzwiczkami przez ktore wysuwaja sie dwa kosze. nie mam osobiscie ale widzialem w sklepach. fajne rozwiazanie ale dosyc drogie. fajnym rozwiazaniem jest tez szafka z polokraglymi jednymi drzwiami z metalu ktore aby je otworzyc trzeba wcisnac. ale takie urzadzenie jest jeszcze drozsze od tego pierwszego. osobiscie w rogu kuchni planuje postawic szafke pod ukosem na ktorej bedzie plyta grzejna a nad nia okap. mozna tez wstawic w takim rozwiazaniu zlewozmywak narozny. Odpowiedz Link Zgłoś
kulka85 Re: Magic corner 13.04.05, 22:30 Szafki narożne z Ikei nie są półokrągle tylko prostokątne lub sześciokątne. Odpowiedz Link Zgłoś
jonta Re: Magic corner 14.04.05, 11:27 Oczywiscie,ze magic corner to nie to samo co tzw. karuzela z Ikei. Nie mam miejsca na taka duza narozna(2-drzwiowa)szafke (musze obok wepchac kuchenke i plyte, a sciana ma 155 cm.). Mi podali ceny magic ok. 1500 polskie, 1600 wloskie i ponad 2000 niemieckie. Nie wiem czy warto wydac taka forse za takie udogodnienie. A moze ktos ma w takiej szafce karuzele 1/2 koła? Widzialam takie na fotkach w internecie. dziekuje za wszytkie odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
mari_paz Re: Magic corner?wiesz? Nie wiem czy nie uzyska 14.04.05, 17:49 uzyskałabyś więcej miejsca montując zwykłe półki. Tez sie napaliłam na magic corner ale nie przekonuje mnie powierzchnia do zagospodarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: Magic corner?wiesz? Nie wiem czy nie uzyska 17.04.05, 21:36 bede miala MC u siebie w meblach z firmy cassabumer czy jakos tak,cena z szafka ok.2500,w hurtowni Dacter w stolicy ceny zroznicowane,od 1200 w gore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: Magic corner IP: *.eranet.pl 22.04.05, 11:11 Mam MC i jestem bardzo zadowolona. Zdecydowałam sie na nie, ponieważ nie mam dużej kuchni i musiałam wykorzystać w pełni każde miejce. Urządzenie jest bardzo praktyczne. W szafce narożnej, po otwarciu jednoskrzydłowych drzwiczek wysuwa się jeden podwójny kosz (regulowana wysokość koszy), a za nim drugi podwójny. Wykorzystane jest całe miejsce w szafce, w przeciwieństwie do koszy półokrągłych. MC jest bardzo wygodne, dostęp do produktów jest ułatwiony, w przeciwieństwie do zwykłych półek. W hurtowni DAC-TER (Warszawa) jest spory wybór MC, można kupić u nich w detalu. Odpowiedz Link Zgłoś