Dodaj do ulubionych

Jaki geberit?

IP: 217.153.125.* 18.04.05, 08:02
Nigdzie nie mogę uzyskać rzetelnej informacji odnośnie typu stelaża, który
powinnam zakupić. Najtańszy jest unifix (ok. 490zł). Duofix kosztue sporo
drożej (ok. 850zł). Jest jeszcze kombifix (cena nieznana). I teraz nie wiem,
jaki powinnam zakupić? Mam zamiar zamontować podwieszaną miskę koło ego.
Stelaż przykręę do ściany i zabuduję go płytą kartonowo-gipsową, którą
pomaluję (nie będzie glazury). Ktoś wie, co mi doradzić? Uzasadnienie mile
widziane :)
Obserwuj wątek
    • Gość: mariola Re: Jaki geberit? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 10:54
      a ja kupiłam w Obi cały komplet z Valsira, tj. stelaz, miska, przycisk, deska
      twarda za 479 zł i jestem bardzo zadowolona. Szczerze mówiąc zupełnie nie
      rozumiem ludzi kupujących Geberity po 300 pln za sam przycisk . Ale jak sie nie
      ma co z kasa zrobic.... wolny wybor :)
      • ajaskolski Re: Jaki geberit? 18.04.05, 11:00
        Tez rozgladam sie za czyms dobrym - na lata, i polecają GEBErita ;-)

Ile lat gwarancji jest na twój system?
        Czy to była cena promocyjna?

Pozdr, AREK

PS. Jaki system polecacie - z tych tańszych ??
      • Gość: franki Re: Jaki geberit? IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 18.04.05, 11:02
        Jak Ci coś nawali to będzie trzeba pruć całą ściankę , bo nie dostaniesz części
        zamiennych, w przypadku Geberita czy Grohe części na pewno dostaniesz...
      • Gość: Klara Re: Jaki geberit? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.04.05, 20:37
        Przymierzałam się do tego zestawu, bo też nie chciałam wydawać kasy na Geberita.
        Jednak pod względem "designu" Valsir nie bardzo mi się podobał, nie mieli też w
        Leroyu srebrnych przycisków tylko biały, który nie wchodził w grę, a nie chciało
        mi się jeździć po mieście i szukać. W końcu zdecydowałam się na stelaż firmy
        Grohe do zabudowy lekkiej, który był o 150 zł tańszy niż Geberit. Z zakupu
        jestem zadowolona, wydaje mi się jednak, że jeśli rzeczywiście chcecie
        zaoszczędzić, to zakup Valsira też nie będzie złą decyzją. Te systemy wcale się
        tak nie psują, więc niekoniecznie trzeba wydawać aż tyle pieniędzy na Geberit.
    • ajaskolski Re: Jaki geberit? 18.04.05, 11:02
      Do zabudowy lekkiej trzeba kupic system DuoFIX,
      natomiast UniFix jest do "zamurowania"

Polecam przejrzec sklepy internetowe, mozna kupic 20 % taniej!
      • Gość: toms151 Re: Jaki geberit? IP: *.polkomtel.com.pl 13.06.05, 15:52
        ajaskolski napisał:

> Do zabudowy lekkiej trzeba kupic system DuoFIX,
        > natomiast UniFix jest do "zamurowania

e tam, bzdura
        do zabudowy płytą nadają się oba -fixy. Różnica polega na systemie spłukiwania
        i jest nieistotna w tej sprawie. No i Uni jest wyższy od Duo o 6 cm.

pozdro
        tom
    • Gość: Dziecko Re: Jaki geberit? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:12
      Tu padło stwierdzenie o ewentualnych częściach do napraw itp. Mam w związku z
      tym pytanie - co w zasadzie w takim stelażu może się popsuć, co wymagało by
      unikalnych, firmowych części i w ogóle nie da się tego naprawić przy użyciu
      ogólnodostępnych części i przez przeciętnego zorientowanego w temacie
      hydraulika? Bo chyba uszczelki nie są czymś wyjątkowym i firmowym. A może są
      jakieś inne tajemne dla mnie części??
      • Gość: piotr Re: Jaki geberit? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:04
        Zepsuć się może system napełniający oraz spłukujący, a także klawisz który się
        naciska (często psuł się w systemie spłukującym firmy szwab) , generalnie każdy
        producent stosuje swoje włazsne rozwiązania, często podobne lecz nie
        współzamiene , tak jak w autach, niby śruby i drobne częsći pasują , ale
        większe części już nie .Co do jakośći rozwiążań bezkonkurencyjny jest
        szwajcarski geberit, ( 10 lat gwarancji), co często powoduje że używany jest w
        miejsczach publicznych (np. Mac donald itp.)
        • admar0 Re: Jaki geberit? 18.04.05, 22:26
          Z miejsc publicznych geberit jest powoli wypierany przez inne (młodsze) firmy.
          np : TECE, mają zupełnie inne/nowatorskie wzornictwo (przyciski), no i jakość
          mówi sama za siebie.
          • Gość: piotr Re: TECE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 22:56
            A ile to cudo kosztuję , i jak z serwisem (strzelin?)
      • Gość: olo Re: Jaki geberit? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 15:48
        a czy może wiecie gdzie w Gdańsku są serwisy valsira?
    • Gość: gosc Re: Jaki geberit? IP: *.crowley.pl 14.06.05, 15:06
      Zarowno Duofix jak i Unifix sa do lekkiej zabudowy, do ciezkiej zabudowy jest
      Kombifix. Geberit ma sie swietnie na inwestycjach - polecam CH Arkadia. Jak
      chcesz kupic Sanita to nie dzwon potem do Geberita mowiac: "Geberit mi cieknie,
      przyslijcie serwisanta".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka