Dodaj do ulubionych

Lodówka Liebherr

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 12:49
Jestem zainteresowana lodówką Liebherr. Co sądzicie o sprzęcie tej marki?
Warto kupić czy nie za bardzo? Jakie macie doświadczenia z tymi lodówkami?
Poniżej wklejam link z interesującym mnie modelem:
www.liebherr.pl/liebherr/_szczegoly.php?id=c4001
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Re: Lodówka Liebherr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 12:53
      fajny numer. najpierw zadaje się pytanie,a póżniej samemu się odpowiada
      ..świetna
      ..polecam
      ..fajna
      ..ok
      itd
      ale bajer reklamowy
    • Gość: rentier Re: Lodówka Liebherr - zapomnijcie o renomie firmy IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.14, 12:06
      Posiadam (jeszcze) Liebherr CU 3503, zakupiony za ponad 2000 zł trzy lata temu. Jedyny plus to dobrze rozwiązane wnętrze. Ale renoma tej firmy już nic nie znaczy w AGD!. Po trzech latach rozszczelnił się układ chłodzenia! Nie agregat, termostat, uszczelka czy inna wymienialna "pierdoła" ale podstawowy element każdej chłodziarki. Naprawa? Zapomnijcie - trzeba byłoby wyrwać z pianki cały układ, koszt olbrzymi, wynik niepewny. Nigdy więcej drogiej lodówki z bajerami czy bez, od bardzo "renomowanej firmy" jaką był!! LIEBHERR. A to, że podajecie za przykład lodówki z 9 -12 letnim stażem świadczy jedynie o prawdzie w oskarżaniu firm o produkowanie sprzętu jednorazowego użytku, za zawyżone ceny!!! Mija gwarancja i najdalej po roku zaczynają sie schody. Teraz stąd nauka wypływa aby kupować zwykły sprzęt i liczyć się z tym, że zepsuje się tak samo skutecznie jak jego trzykrotnie droższy konkurent! Liebherr to dobre robi...... dźwigi samochodowe!
      • th43dk Re: Lodówka Liebherr - zapomnijcie o renomie firm 10.09.14, 20:50
        U mnie podobnie w 6 roku eksploatacji rozszczelnił się układ chłodzenia, co w praktyce oznacza konieczność kupienia nowej lodówki. Pół roku temu wymieniałem sprężarkę. Nie polecam!
        • Gość: mk Re: Lodówka Liebherr - zapomnijcie o renomie firm IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.09.14, 23:28
          Po 2.5 roku eksploatacji rozszczelnienie wewnątrz ścianki ,nie mrozi zamrażalnik, brak możliwości naprawy,Serwisant powiedział,że agregat chińskie badziewie.Gdyby można naprawić to napełnianie układu koszt 600.do 900 zł.Już nigdy nie kupię tej marki.
      • Gość: alix25 Re: Lodówka Liebherr - zapomnijcie o renomie firm IP: *.echostar.pl 02.11.14, 18:44
        zgadzam się z opinią dotyczącą Liebherra. Mam lodówkę icu 32520 od 9 lat, problemy zaczęły się po około roku, kiedy to wewnętrzna ścianka zaczęła się nagrzewać! W serwisie powiedziano, że nie wiadomo o co chodzi i nie da się nic zrobić, "ona tak widocznie ma" (sic!). Poziom serwisu - ŻENUJĄCY. Po jakimś czasie pękł zaczep półki na drzwi - mimo wielokrotnej próby kontaktu nikt telefonu nie odebrał, na maile nie odpisał, do dziś nie mam jednej z półek (chciałam ją DOKUPIĆ, co zaznaczałam w kontakcie. NIC) Po jakimś czasie wyszedł chyba największy jednak jej mankament - BARDZO GŁOŚNIE, BASOWE BUCZENIE. Jest permanentne, choć faluje (polecam muzykom, może znajdą w niej jakąś inspirację?). Jest tak donośne, że słychać je w całym mieszkaniu - nie wyobrażam sobie, gdybym zamiast kuchni miała aneks... Pomimo eleganckiego, co trzeba przyznać producentowi - wykończenia lodówki, kompletnie nie jest warta swoich pieniędzy (wydałam na nią niemal 3000 zł). W tej chwili z powodu hałasu, jaki powoduje jestem zmuszona kupić nową lodówkę - hałas mnie wykończył psychicznie. I NA PEWNO NIE BĘDZIE TO LIEBHERR, no more, 4sure. Kupię zwykłą lodówkę i jestem przekonana, że nie będzie bardziej awaryjna niż ta, która jeszcze u mnie stoi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka