Dodaj do ulubionych

prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w łazie

IP: *.crowley.pl 18.05.05, 10:39
prosze o radę-kabina prysznicowa czy wanna w łazience? nie mogę się
zdecydować, a znajomi radzą mi pół na pół. W zasadzie z kąpieli nie korzysta
się czesto, więc wystarczy prysznic. Ale jeśli by przyszła ochota na długą i
wonną kąpiel to wtedy gdzie?... Przedstawcie proszę swoje zdanie. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • agnieszka_z-d Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 18.05.05, 11:55
      witam! znam ten dylemat:) ale jego rozwiązanie dla mnie było bardzo proste. Po
      pierwsze pranie w ręku - pod prysznicem to już niezłe wyzwanie. Po drugie
      kąpanie dziecka - niemowlaka nie wsadzisz pod prysznic. Po trzecie jeśli masz
      miejsce czemu rezygnować z wanny - prysznic jest moim zdaniem rozwiązaniem
      dopiero jak naprawdę masz ciężko z przestrzenią w łazience. A przecież jest
      milion opcji oprócz kotar (których ja osobiście nie cierpię), żeby przerobić
      wannę na prysznic. Możesz ją np. obudować z jednej strony luksferami i wstawić
      drzwiczki itp. Moim zdaniem warto mieć wannę. Sam prysznic - w ostateczności.
      • lamia19 Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 18.05.05, 12:16
        J mam tylko prysznic i daje sobie radę z praniem pod nim ale ja leżeć w wannie
        nigdy nie lubiłam :)
      • lw73 Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 18.05.05, 17:21
        Witam
        Trudno mi powiedziec ale moi klienci bardziej skłaniaja się do kupna kabiny.
        Jeśli masz jednak jakies wątpliwości zo zapraszam a zaprezentuję plusy i minusy
        kabiny w stosunku do wanny
        Pozdrawiam
    • allicja7 Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 18.05.05, 12:49
      Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest zamontowanie prysznica nad wanną.
    • marchefcia1 Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 18.05.05, 12:50
      Jedno i drugie. Mieszkam w mieszkaniu gdzie tak rozwiązano ten problem. Bomba.
    • asiailukas Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 18.05.05, 14:08
      Ja przez 4,5 roku miałam tylko prysznic (w wynajetym mieszkaniu) i wiele razy
      teskniłam za wanną. Ale teraz (chwilowo, mam nadzieje za góra pół roku
      wyprowadzimy się do własnego lokum) mieszkam znowu w domku rodzinnym i mam to i
      to. Podczas dwóch miesięcy z wanny korzystałam raz lub dwa. Więc jeżeli nie
      możesz mieć i tego i tego to zdecydowanie prysznic, jest wygodniejszy i
      praktyczniejszy na codzień. Jeśli chodzi o kąpanie dziecka to ono i tak ma
      swoją wanienkę i duża wanna nie jest potrzebna, my mamy dwuletniego synka i nie
      potrzebna nam była do jego kapieli duża wanna. Dobrym rozwiązaniem jest też
      prysznic w wannie o czym juz pisano. Pozdrawiam.
      • ssaczek Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 18.05.05, 15:49
        Byłem zagorzałym zwolennikiem prysznica, ale moje zdanie pękło, gdy zostałem na
        dwa lata pozbawiony wanny, sam na kąpiel decyduje się raz na pół roku, ale ile
        wtedy człowiek by dał, aby móc wyciągnąć kości i poleżeć w wodzie, w kabinie
        nie ma tej możliwości a w wannie śmiało można korzystać z prysznica. Aby
        wstawić wannę musiałem pralkę przenieść do kuchni, ale opłacało się!!
    • Gość: dominique dziękuję serdecznie za rady, proszę o dalsze IP: *.crowley.pl 18.05.05, 22:05
    • Gość: dominique do lw73 IP: *.crowley.pl 18.05.05, 22:06
      a gdzie mnie zapraszasz?
      • lw73 Re: do lw73 19.05.05, 10:56
        Grochowska 333a
        • Gość: dominique Re: do lw73 IP: *.crowley.pl 19.05.05, 11:26
          jestem z Krakowa... ;-)
        • Gość: dominique Re: do lw73 IP: *.crowley.pl 19.05.05, 11:28
          może spróbujesz przedstawić mi zalety i wady kabiny oraz wanny tutaj - na
          forum? bardzo proszę...
          • Gość: lw73 Re: do lw73 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 12:05
            zacznijmy od zalet kabin
            1 oszczędność wody jeśli masz liczniki i widzisz jak woda płynie a licznik
            bije. Wychodzi jakieś trzy razy mniej niż wanna. Natomiast jeśli chcesz
            wypocząć w wannie po męczącym dniu pracy to na pewno wanna i raczej akrylowa
            niż stalowa jako że trzyma ciepło. Weź jednak pod uwagę to że w wannie siedząc
            musisz sobie tę wodę uzupełniać bo jednak stygnie a ciepło chcesz chyba
            zachować. Dodatkowo sporo wody idzie na wymyche wanny co w brodziku praktycznie
            spłukuje sie "automatycznie" podczas mycia. Nie wiem ile masz lat ale weż pod
            uwagę to że jednak człowiek starszy będzie miał kłopoty po wymyciu w wannie z
            wydostaniem sie na "ląd". ale jeśli chcesz jednak pogodzić jedno z drugim to
            przedstawię Ci ofertę głębokiego brodzika z siedziskiem.
            To chyba na razie tyle jeśli coś pominęłem a chcesz zapytać to proszę bardzo
            postaram sie odpowiedzieć na wszystkie pytania na forum lub na
            ceramika_plus@op.pl
            Pozdrawiam
        • Gość: piotr Re: do lw73 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 23:19
          To współczuje miejsca :(
    • Gość: anka Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w IP: *.master.pl / *.master.pl 19.05.05, 21:25
      ja tez jak Ty nie mogłam sie zdecydowac i zamontowałam sobie w łazience i
      kabine oraz wanne ! (jedno metrową ) teraz jestem z tego bardzo zadowolona - bo
      małe przepierki mogę zrobic w wannie np. piore nakrycia na kanapy itp. a kiedy
      mam ochote też sie troche wymoczyc siadam sobie w wannie na pare minut. Na
      codzień używamy do kapieli prysznica!
      • Gość: Biedron Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w IP: *.aster.pl 21.05.05, 18:01
        Mam ten samy dylemat, głównie z uwagi na wielkość i układ łazienki
        (1,4,x1,6m)Maksymalana wanna zebym miała też normalny zlew, to 100-120cm. Jakby
        zrobić prysznic np. 90x90 to na długości ściany 1,6m zmieszczę jeszcze małą
        umywalkę i pralkę ładowaną od góry:). Na dniach muszę podjąć decyzję bo zaczyna
        się remont, poradźcie :) I jeszcze jedno pytanko do użtkowników prysznicy. CO
        robicie z praniem? Gdzie suszarka? (zazwyczaj jest nad wanną, i choć to może nie
        najpiękniejsze rozwiązanie to konieczne).
        • Gość: lw73 Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 09:32
          jak masz taki dylemat to wypośrodkuj go i kupgłęboki brodzik z kabiną i tyle
          • Gość: milka_kalibanka Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w IP: 195.94.193.* 24.05.05, 13:19
            ja mam wyłącznie głęboki brodzik z siedziskiem i jest to wystarczające,
            zwłaszcza, że jest to 90. Jestem zadowolona.Jeśli chodzi o suszarkę- mam
            rozstawianą, którą na noc wystawiam zwyczajnie na pokój albo na balkon i mam,
            chociaż jeszcze nie zamontowaną, suszarkę mocowaną do ściany w brodziku, która
            jest składana do ściany. Jeśli jest potrzeba, po prostu ją wysuwasz, o ile
            domownicy się już wykąpali i wieszasz to, co ewentualnie mogłoby kapać.A zatem
            polecam duży brodzik, zwłaszcza, że małe dziecko i tak potrzebuje wanienki, a
            starsze, swobodnie umyje się pod prysznicem.
            • Gość: Biedron Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w IP: 62.233.167.* 24.05.05, 14:08
              a masz możliwość zrobienia jakiś zdjęć takiej suszarki i podesłania na maila?
              Powiem,że moja wyobraźnia jest mocno ograniczona:) głównie przez ten
              ograniczony metraż :)
    • samiatp Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 25.05.05, 12:22
      Polecam wanne z parawanem nawannowym np. z asortymentu Koła . Jedyny mankament,
      ale Ciebie to chyba nie dotyczy- musisz wanne i parawan kupić u jednego
      producenta. My kupiliśmy właśnie KOLO typu ATOL , 3skrzydłowe na wanne w
      kształcie trapezu ( nie pamiętam niestety nazwy)- idealna ze wzzgledu na wymiar
      do małej łązienki. Proste i funkcjonalne.
      Pozdrawiam
    • agnieszka_z-d Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 25.05.05, 13:48
      Do wanny fajny jest teraz parawan w Leroy Merlin. Bo nie jest taki rozkładany w
      dwóch lub trzech części, tylko rozsuwany (jak np. drzwi w szafie). SUPER. Choć
      niestey dość drogi bo kosztuje koło 1000PLN. Ale moim zdaniem warto - jest z 10
      razy lepszy od tych rozstawianych metodą harmonijkową, nie zawadza o brzeg
      wanny, jest z dobrej jakości materiałów. Ja go kupię.
      • lw73 Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 25.05.05, 14:59
        a jakiej firmy jest ten parawan???
        bo w tej cenie powinien być już jakiś firmowy!!!
        • agnieszka_z-d Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 25.05.05, 15:02
          A niestety nie wiem jakiej jest firmy - bo go widziałam tylko tak "łażąc" po
          Leroyu, chyba nie zwróciłam uwagi. A tak szczerze mówiąc mam gdzieś czy jest
          firmowy - spodobal mi się - kupuję. I tyle.
          • Gość: lw73 Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:40
            Jeśli masz takie podejście to już sie nie odzywam (obyś kupiła obry towar)
            Ja wiem że klienci czesto muszą kupić dwa razy.
            Co zrobić towar marketowy ma swoją markę:-))
            • agnieszka_z-d Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 25.05.05, 15:47
              Szczerze mówiąc jest mnóstwo rzeczy, które nie mają tak zwanej "marki" a są
              bardzo dobre. Jakość oceni najlepiej mój Teść i Tata (Teść prowadzi firmę
              budowlano-remontową, Tata jest kierownikiem składu budowlanego o dość szerokim
              asortymencie), na nich polegam. Póki co się nie zawiodłam.
              • Gość: lw73 Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:54
                Ok to dobrze że masz jakiś bliskich swoich doradców na których możesz polegać.
                Miłego weekendu
                • agnieszka_z-d Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 25.05.05, 15:56
                  Nawzajem:)
    • tsa_tbg Re: prosze o rade-kabina prysznicowa czy wanna w 23.09.05, 17:21
      Mam podobny dylemat, ale zdecydowałam się na malutką wannę i parawan nawannowy.
      Znalazłam taki firmy Ravak.
      www.ravak.pl/?page=supernova6

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka