dilbert-wspanialy 08.06.05, 22:34 Witam!Szukam taniej kabiny prysznicowej, raczej małej, 80! CZy ktos wie gdzie można by tanio dostać, bo generalnie ceny są porażające Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rikitikitak1 Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 09.06.05, 13:25 najtaniej jest w hutowniach ale nie kazdy dostanie rabat najlepiej zakupic przez tego kto bedzie montowal bo napewno ma uklady Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 09.06.05, 16:00 hurtowani eurodom w Łodzi - znalazłem ich przez allegro, przywieźli mi za darmo do domu ( pod Warszawą ) kabinę szklaną z brodzikiem sanplast za 1100 pln - to samo w sklepach w Wa-wie kosztuje od 1400 do 2100 pln Odpowiedz Link Zgłoś
lw73 Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 09.06.05, 16:45 Ja mam poniżej 1000 i tez dowiozę w wawie Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 09.06.05, 17:08 lw73 napisał: > Ja mam poniżej 1000 i tez dowiozę w wawie trzeba bylo sie szerzej reklamowac, kupilbym u Ciebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lw73 Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 09.06.05, 17:38 Może po prostu nie zwróciłes uwagi. Mimo wszystko zapraszam wszystkich jeszcze nie zdecydowanych i nie mających koncepcji a pomogę przy wyborze towaru. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kabaciki do lw73 29.09.05, 19:39 czy prowadzisz sklep? gdzie mozna przyjsc, zobaczyc, poradzic sie, wybrac i kuoic kabina? wydajesz sie czlowiekiem ,ktory wie o czym mowi, i to jest w tym wszystkim najwazniejsze. dziekuje za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:34 a gdzie ta kabina będzie stała? na działce , w domu? jak często będzie użytkowana?, ma być przeźroczysta ? lub matowa? kwadratowa lub narożna ? szybki mają być szklane lub z polistyrenu ? , ma być syfiasta z chin, czy dobra np z koła lub ravaka? to są podstawowe pytania jakie trzeba postawić aby rozmawiać o cenie. kabinę można kupić za 300zł ale także za 3000 zł i więcej, więc pytanie tanio jest niekompletne, można też trafić tzw okazję np.euro... na allegro, który sprzedaje tanio kabiny wycofane z produkcji w sanplaście ,lub cwaniaków którzy wciskają klientom kit że chińske kabiny produkowane są w szwecji ale to inna para kaloszy pozdrawiam i życze udanego polowania na dobry towar w niskiej cenie Odpowiedz Link Zgłoś
dilbert-wspanialy Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 10.06.05, 00:55 Kabina ma byc szklana, z jak najmniejszą ilością profili. Wielkość brodzika 80, bo tylko taki wejdzie do mojej malej lazienki!Jesli chodi o jakość to raczej dobra, boto bęzie moja łazienak przez najbliższych kilkanaście, kilkadziesiąt lat!!Zastanawiałem się po prostu, gdzie można by kupić "dobrą" kabinę, po rozządnej cenie, nie przepłacając za nazwę sklepu, bądź firmy produkcyjnej! Ot tyle!!Hurtwonie wspaniale, tylko gdzie ich szukać?? Odpowiedz Link Zgłoś
dilbert-wspanialy Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 10.06.05, 00:58 acha!Jeszcze jedno!Piotrze tyś chyba zorientowany w kabinach w ogóle, wiec moze podpowiesz, w jakich firm kabiny się sprawdzają w użytkowaniu, ni etylkow wyglądzie!Oglądałem dziś kabinę firmy Koralle, wygląd nawet nawet, cena..no może być, tylko zupełnie się nie orientuję co to za firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 21:20 Witam! koralle to tak naprawdę wyższa półka sprowadza ją do polski sanitec tem sam co jest właścielem koła , kabinki owszem niezłe, lecz nie każdy majster z nią sobie poradzi, niestety szkło (grubę minimum 6 mm a to ważne)które jest w wykonaniu standartowym nie jest pokryte, specjalną substancją zapobiegającoą osadzaniu się kamienia tzn trzeba sobie to dokupić- dopłata w przypadku koralle nie będzie mała,Rozumiem że cena kabiny tej za 3000zł to cena za egzemparz wystawowy, ja osobiście polecam klientom szklanego ravaka ale co się komu podoba to bierze, acha ceny na koralle powinny być tu: www.kolo.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
morella1 Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 10.06.05, 09:43 tanie kabiny prysznicowe można kupić w sklepach Nomi www.nomi.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
anna233 Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 10.06.05, 10:30 Ja też szukam taniego i dobrego produktu.Mogę Ci powiedzieć o tanich kabinach w Nomi,bo jest to sklep blisko mnie i tam sprawdzałam.Jest tam babina razem z brodzikiem wpromocji w cenia 659 zł.Jest to produkt tylko dla Nomi produkowany przez firmę Aquaform.Oglądałam ją z fachowcem i stwierdził,że jest to bardzo dobra kabina,bo ma ruchome rolki czy coś takiego,a podobno jest to bardzo ważna rzecz jeśli chdzi o trwałość.Ma ona tylko jedną wadę.Rozsuwane drzwi szklane nie są półokrągłe,tylko proste.Nie przeszkadza to w użytkowaniu (wylewanie wody podczs kąpieli itp.)ale wizualnie jest troszkę mniej efektowna. Z tańszych w tym sklepie jest też tej samej firmy kabina Aqua,ale sama kabina kosztuje 900 zł.Podobno też pod względem jalościowym dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
lw73 Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 10.06.05, 10:32 Hm ja na siłe nie będę namawiał bo nie natym rzecz polega jeśli będziesz miał chęć to wpadniesz. A co do koralle to jesli jest tania to cos jest z nią nie tak bo to są kabiny z wyższej półki tak więc albo jakaś końcówka albo......... Nonie ważne Pozdrawiam Marek Odpowiedz Link Zgłoś
dilbert-wspanialy Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 10.06.05, 11:07 Kabina Koralle była tania, porównując z inymi kabinam szklanymi jakie oglądałem. tzn. kosztowała około 3000 tyś. wiec sam sobie odpowiedz czy to tanio!A tMarku masz swój sklep czy sprowadzasz na zamówienie?Może można obejrzec twoją ofertę w inernecie? Odpowiedz Link Zgłoś
lw73 Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 10.06.05, 11:34 Nad stroną pracuje i właściwie jeszcze jej brak. Natomiast co do sprowadzenia to wszystko (no prawie) co jest na naszym rynku jest do sprowadzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dilbert-wspanialy do lw73 13.06.05, 00:34 Witam!czy mogłbyś podać jakieś namiary na siebie, na twoj sklep bądź stronę, coby możn by było zobaczyć twoją ofertę. Chętnie skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
lw73 Re: do lw73 14.06.05, 15:48 Witam Macie racje kabiny Ravaka są wyrobami wysokiej klasy. O wiecej informacji zapraszam na e-maila lub gg9206661 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 21:34 a co do cen muszisz trochę ponegocjować wysyłając np. zapytania mailowe tak robi sporo klientów, którzy robią u mnie zakupy Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yosemite Sam do DILBERTA WSPANIŁEGO IP: *.aster.pl 11.06.05, 21:59 Na początek nie całkiem na temat. Bardzo lubie czytać Dilberta. Mam kilka książek z jego przygodami w pracy ;-))) A co do kabin to sam jestem zainteresowany zakupem parawanu nawannowego bo wanna Będzie miała specjalny brodzik z przodu ale tylko w środku wanny. Krztał zewnętrzny to prostokąt. Rozglądałem sie za takimi parawanami i jestem przerażony cenami za kawałek takiego szkła. Przeważnie cene przekracza 1000 zł. Postanowiłem przejechać się do klarza i zapytać się o cene. Powiedział mi że m2 zbrojonego szkła które może być piaskowane i mieć jeszcze dowolny wzorek to cena ok 200 zł. wystarczy jeszcze dokupić uchwyty żeby szybe przymocować do ściany albo jak ma być na stałe najlepiej kilka centymerów zamurować w ścianie. Jest tanio i tak jak się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: do DILBERTA WSPANIŁEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 22:36 tak na marginesie informuję,żę szkło używane do produkcji kabin jest szkłem tzw bezpiecznym ,czyli rozsypującym się na drobne kawałki w przypadku rozbicia , problemem jest też uszczelnienie dolnej częsci parawanu , tak aby woda nie lała się na zewnątrz, okucia należy też kupić (gdzie?- muszą być naprawdę solidne)i jakoś zespolić z szybą co pan szklarz już nie dopowiedział, ja proponuję przewiercić minimum dwie dziury w szkle - najlepiej w domu wiertarką , skręcić śróbkami , uwaga! wszystkie części metalowe (np śróbki) muszą być ze stali nierdzewnej,mosiądzu lub aluminium lakierowanwgo proszkowo aby domowym sposobem zbudowany parawan lub kabinka nie rozsypały się nam po roku eksplatacji inny słowy mając 1500 kg stali szkła i plastiku wartych ok 2000zł daleko nam jeszcze do zbudowania jakiegoś auta za 30 000zł P.s chętnie zobaczę taki parawam zrobiony domowym sposobem, i jeżeli bedzię on ładny,funkcjonalny, bezpieczny i trwały dam za niego 1000zł Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio IP: *.net81-66-140.noos.fr 12.06.05, 09:42 Mam od 2 lat kabine z Ravaka i polecam, poprzednia z Sanitecu wytrzymala 8 lat i niestety musialem sie z nia pozegnac bo wygladala tragicznie... Myslalem ze Ravak to polska firma, a okazuje sie ze czeska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yosemite Sam do PIOTRA IP: *.aster.pl 12.06.05, 21:40 Po pierwsze nie jest to żadne nadzwyczajne szkło stosowane do produkcji kabin. Jest to poprostu szkło zbrojone lub klejone i nie powinno się nawet rozsypać w drobny mak i o takim szkle też pisałem podając ceny. Po drugie to w moim wypadku nie chodzi mi o całą kabine tylko o parawan nawannowy jednoczęściowy który nie musi być nawet uchylany. Poprostu szyba między wanną a sufitem przymocowana na stałe do krawędzi wanny uczczelniona np. silikonem . Wanna będzie miała długość 180 lub 190 cm a parawan ma sięgać ok 90 cm. Takie rozwiązania kosztują w sklepie ok 900 zł. A jeśli chodzi o zawiasy to jest ich duży wybór w hurtowniach metalowych. Zapewniam że to co jest sprzedawane na rynku jako gotowy produkt nie jest zbudowane z jakiś nadzwyczajnych elementów których nie można kupić w hurtowniach. Jest wtedy dużo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr DO:Yosemite Sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 22:04 Witam! W takim razie życzę powodzenia ciekaw efektów pracy ( która notabene też kosztuję- czasami niemało) Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yosemite Sam do Piotra IP: *.aster.pl 14.06.05, 19:13 A ja właśnie myśle że przy gotowych wyrobach jest więcej pośredników ( producent,hurtownia,sklep,opakowanie produktu ) i tylko przez sam ten fakt produkt staje się coraz droższy. A co do montażu to i tak wiadomo że większość ludzi i tak zleca montaż firmie w której kupiła kabine. Ze względu na to że będe niedługo urządzać mieszkanie szukam nie tylko rzeczy do łazienki. Dla przykładu byłem w Media Markcie z pytaniem o piekarnik do zabudowy. Facet bez żadnych zachamowań wyjął katalog w którym miał cene producenta 2200 i dodał marże sklepu. Wyszło mu 3350zł. Dodam że taki piekarnik w sklepie internetowym kosztuje tylko ok 200-300 zł więcej niż cena hurtowa. Tak samo sąsze że jest z kabinami prysznicowymi w zwykłych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Do Yosemite Sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 22:21 Witam! oczywiście masz rację łańcuch pośredników zwiększa koszt końcowy produktu, w cenie sprzedaży mieści się marża producenta, hurtownika i sprzedawcy detalicznego, zauważ że marża sprzedawcy detalicznego jest największa, dlaczego? gdyż o tak naprawdę ponosi największe ryzyko w przypadku zakupu wyrobu, zawsze klient może towar obejrzeć wypytać się o szczegóły,otrzymać poradę, wyjść z nabytą wiedzą i kupić to samo w sklepie internetowym .Oczywiscie najłatwiej jest dodać tylko swoją marże i o nic się nie martić ale to chyba przeszłość - chociaż w przypadku wielkich molochów takich jak media markt raczej nie.Teraz dzieki naszym baranom z rządu najlepiej zarabia skarb Państwa (zawsze 22 %) gdy ja zarobie od 5 do 15% max pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio IP: *.abcdata.pl 30.09.05, 13:26 castorama - ravak szklana z brodzikiem 90cm 957zl albo jakos tak pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biruna Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:45 Polecam: www.allegro.pl/show_item.php?item=64426944 kupowałam w sklepie (lubię obejrzeć na żywo :) super obsługa, naprawdę profesjonaliści, doradzili co zmienić w moich nieprzemyślanych pomysłach (sensownie doradzili!!) adres jest w aukcji Odpowiedz Link Zgłoś
m.wojtek Re: szklana kabina prysznicowa-gdzie tanio 10.10.05, 11:38 Wita, ja uprzejmie dorzucę jeszcze jedno pytanie. Mam zamiar kupić kabinę szklaną półokrągłą ale nie narożną lecz dostawianą do ściany. Z przeglądy ofert wyszło mi, że jedyną akceptowalną jest kabina z Sanplastu (KPP-AVIIa/EX-S). Czy ktoś może podzielić się uwagami z eksploatacji kabin Sanplastu (być może ktoś ma ten konkretny model) ? Generalnie kabina wygląda nieźle, brak części metalowych (za wyjątkiem zawiasów) co ułatwia utrzymanie w czystości. Ale jakiej jakości są zawiasy i uszczelki, których jest sporo. I może jeszcze ktoś wie gdzie to tanio kupić ? Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś