Dodaj do ulubionych

Szafki Cargo?

13.06.05, 14:41
Mam pytanie, co można trzymać/co trzyma się najlepiej w szaflach tego typu? Zastanwiam się czy zrobić sobie taką, czy lepiej pozostac przy zwykłych otwieranych szafkach? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Acha no i jak się ma cena w porównaiu z tymi zwyjłymi otwieranymi, rozumiem, ze są droższe, ale może warto..hmmmm
Obserwuj wątek
    • Gość: the3 Re: Szafki Cargo? IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 13.06.05, 14:45
      również jestem zainteresowany tym pytaniem. Podajcie przykładowe ceny, wady i
      zalety. Dziekuje.
    • kasiali2 Re: Szafki Cargo? 14.06.05, 14:22
      Jestem na etapie projektowania kuchni w nowym mieszkaniu i napewno znajdzie tam
      swoje miejsce szafa cargo. Widziałam ją u mojej przyjacióki. Ona twierdzi, że
      jest bardzo funkcjonalna. Trzyma w niej wszsytkie sypkie rzeczy: mąka, cukier,
      makarony oraz również butelki. Po otworzeniu szafy jest wszysko super dostepne i
      łatwo zlokalizować potrzebne rzeczy. Niestety sama szafa może i nie jest droga,
      ale kosz do niej (co jest najwazniejsze jest drogi. W tej chwili nie podam Wam
      ceny bo siedze w pracy, a cenniki mam w domku.
    • Gość: pytający Re: Szafki Cargo? IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 15.06.05, 08:49
      Czy nikt nie jest w stanie podać cen tych szfek.??????
      • Gość: Nana Re: Szafki Cargo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 09:03
        Też jestem na etapie projektowania kuchni. Pytałam się o szafki cargo w sklepie
        gdzie takimi różnymi akcesoriami się handluje. Są szafki tzw.chińskie
        (podrabiane, zazwyczaj dawane w sklepach gdzie są gotowe kuchnie i włoskie
        orginalne.
        Chińskie są o połowę tańsze niż włoskie. Natomiast są na nie reklamacje.
        MechANIZMY są słabe, druty ciężaru torebek nie wytrzymują,po kilku latach
        rdzewieją...w ogóa reklamacje na nie. Włoskie bez zarzutu.
        Ceny: 30 cm x 2 m srebne chińskie ok.600 zł; włoskie ok.1100.
        Natomiast białe włoskie są w cenie ok.600 zł.
        Ja na początku chciałam chromowane.....ale po dokładnym przemyśleniu
        zdecydowałam na białe ale z jakością. Nie chcę za 2 lata się denerwować bo coś
        mi tam rdzewieje.
        PYTAJCIE JAKIE SĄ MONTOWANE W KUCHNI KTÓRĄ KUPUJECIE!!!!!!1
    • longwoman Re: Szafki Cargo? 15.06.05, 09:11
      paczek.ehost.pl/index.php?cPath=1
      • Gość: oka Re: Szafki Cargo? IP: *.cskmswia.pl 15.06.05, 10:05
        Też mi się marzą szafki cargo, ale mechanizmy sa tak drogie, ze szkoda gadać.
        • Gość: Monika Re: Szafki Cargo? IP: 62.233.164.* 16.06.05, 10:29
          Koszt kosza cargo 30 cm to około 120-160 zł., natomiast 60 cm. 300-400 jestem
          na czasie właśnie zapłaciłam za nowe mebelki kuchenne.
          • Gość: emir Re: Szafki Cargo? IP: 195.245.217.* 16.06.05, 10:35
            Super miejsce na garnki - znacznie lepiej się sprawdza, niż "kręcioł" w szafce
            narożnej.
      • agnieszka_z-d Re: Szafki Cargo? 16.06.05, 10:42
        Super sklep. Kupię tu mechanizm do cargo i ociekarki - daje mi to 250 PLN
        oszczędności w porównaniu z tym, co mi Pan od mebli zaproponował.
    • agata_to_ja Re: Szafki Cargo? 16.06.05, 14:53
      Ja polecam cargo. Mam dwa w kuchni - małe na przyprawy, kisieel, kawę, herbatę.
      I Duże (tak ok. 150 cm wysokości) na większe zapasy żywności trwałej. Do dużych
      szafek warto kupić dobre, choć droższe kosze. Dużo lżej chodzą. Do małych mogą
      być polskie, trochę gorsze, ale wystarczy.
      W poprzednim mieszkaniu miałam też cargo i dlatego zdecydowałam się także w
      nowym, co chyba najlepiej świadczy o moich doświadczeniach.
      pozdarwiam
      • aga_76 Re: Szafki Cargo? 16.06.05, 18:57
        Dzięki, zatem chyba się zdecyduję na te szafki. Proszę podaj mi jeszcze, czy na te przyprawy to masz tą szafkę o szerokości "15" czy "30"? A na mąkę, cukier wystarczy 30? A moze w ogóle zamiast zwykłych szafek zrobić same Cargo? To podroży inwestycję, ale może warto ułatwić sobie życie w kuychni...
        Ja gdzieś w necie widziałam na kisiele,. ,budynie, galaretki etc. takie przegródki w szufladach. MA może ktoś z Was?
        Pozdrawiam.
        Aga.
        • Gość: Bogdan Re: Szafki Cargo? IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 17.06.05, 11:51
          A czy ktoś stosował do szafek kuchennych wysuwane kosze np. jak do szaf
          ubraniowych firmy Komandor lub podobnych. Chodzi mi taki pomysł po głowie
          zamiast cargo. Czekam na opinie. Pozdrawiam forowiczów.
    • Gość: KRIS Re: Szafki Cargo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:30
      Też się rozglądałem za cargo, gdy kupowałem kosz obrotowy. Widziałem cenę 600
      zł, zastanawiam się czy podaliście cenę srebrnego czy białego cargo, ponieważ
      gdy kupowałem kosz obrotowy rozbieżność cenowa była znacząca pomiędzy chromem a
      białym
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka