Dodaj do ulubionych

Jaką płytę ceramiczną - sterowanie sensorowe

IP: 212.160.172.* 24.06.05, 12:34
Witam! Noszę się z zamiarem zakupu dlatego mam pytanie do osób, które używają
na codzień płyty ceramicznej w kuchni. Jakie funkcje maja wasze urzadzenia
(elektronika gotowania, timer, itp) i czy ich używacie - czy warto wydawac
pieniądze na takie "bajery". Na co warto wydać pieniądze a co jest Waszym
zdaniem zbędne. Jaką firmę polecacie.
Z góry dzięki za info!
Obserwuj wątek
    • onnade Re: Jaką płytę ceramiczną - sterowanie sensorowe 24.06.05, 12:39
      Ja dopiero wybrałem (jeszcze nie używałem) płytę witroceramiczną Whirlpool
      950IX. Kierowałem się faktem lepszego gospodarowania energią i, co ważne,
      zabezpieczeniem przed dziećmi.
      • zayzayer Re: Jaką płytę ceramiczną - sterowanie sensorowe 24.06.05, 16:43
        onnade napisał:

> Kierowałem się faktem lepszego gospodarowania energią

A co sensory mają współnego z "lepszym gospodarowaniem energii"?
        • onnade Re: Jaką płytę ceramiczną - sterowanie sensorowe 24.06.05, 17:31
          Czytaj proszę ze zrozumieniem.
    • Gość: nosek Re: Jaką płytę ceramiczną - sterowanie sensorowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.06.05, 16:45
      Mam taką płytę, szczerze mówiąc nie używam żadnych z tych bajerów, jeśli ktś ma
      dzieci to może mu się przydać specjalne zabezpieczenie,ale cos takiego powinno
      byc chyba w standardzie. Automatyka gotowania, a tymbardziej funkcja pamięci
      wydaje mi się zupełnie zbędna, minutnik może by się przydał od czasu do czasu
      ale jeszcze nie korzystałam.
      • Gość: proszek01 Re: Jaką płytę ceramiczną - sterowanie sensorowe IP: *.damovo.com 28.06.05, 16:32
        Mi się często minutnik przydaje...
        jak jajka gotuję....
        pozdry
    • Gość: iwo31a Re: Jaką płytę ceramiczną - sterowanie sensorowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 23:18
      od dwóch lat gotuje na plycie ceramicznej Candy i jestem zadowolona, po pewnym
      czasie nabiera siev wprawy i mozna bardzo precyzyjnie ustawic /za pomoca
      cyfr/moc grzewcza, natomiast nie uzywam ani przy plycie ani przy piekarniku
      timerow, po prostu wydaje mi sie to zbyteczne, nie wydaje mi sie zeby mozna
      bylo zostawic gotujacy obiad i wyjsc z domu w nadziei ze sie sam wylaczy. Dobra
      funkcja jest tak zwane poszerzone pole grzewcze ktore pozwala duzo szybciej
      gotowac. Najwazniejszym wydatkiem sa oczywiscie specjalne garnki, takie z
      potrojnym dnem, bo inaczej gotowanie na plycie staje sie nieekonomiczne/polecam
      garnki 365+ z IKEI/Milego gotowania
      • Gość: rzabo Re: Jaką płytę ceramiczną - sterowanie sensorowe IP: 212.160.172.* 30.06.05, 12:11
        Dzieki za info!
        A czy pole pod brytfanke jest potrzebne? Czy moze odpuscic sobie i nie wyrzucac
        kilku stówek w błoto?
        • Gość: mar Re: Jaką płytę ceramiczną - sterowanie sensorowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:30
          Warto zastanowić się jeszcze nad płytą indukcyjną :)
        • Gość: nosek Re: Jaką płytę ceramiczną - sterowanie sensorowe IP: *.acn.waw.pl 01.07.05, 16:47
          tzn. masz na mysli garnek oksztalcie owalnym? :) Nikt ci nie odpowie, to zalezy
          czy takowych używasz, ja na przykład nie mam, ale moja mama ma dwa, więc jej by
          się przydało.
          • Gość: rzabo Re: Jaką płytę ceramiczną - sterowanie sensorowe IP: *.ostroleka.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.05, 00:44
            OK. Piekne dzieki za info!
            Pzdr!
      • Gość: gwiazdeczka Re: Jaką płytę ceramiczną - sterowanie sensorowe IP: 83.238.47.* 02.07.05, 14:30
        a ja sobie cenię timer i używam go często i nie chodzi o to ,ze wychodzę z domu
        podczas gotowania ale mogę w tym czasie np. siedzieć przy kompie i nie boję
        sie ,ze mi sie obiad przypali ........pzdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka