spad_ukp 27.06.05, 23:52 Witam, chcę kupić wanne i zastanawiam się nad wyborem pomiędzy wanną emaliowaną a akrylową. Która jest lepsza? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piotr Re: Jaką wannę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 00:23 dobra akrylowa jest lepsza od blaszanej, najlepsza zaś żeliwna ale i najdroższa pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Jaką wannę wybrać? IP: *.future-net.pl 28.06.05, 11:32 ja też nie wyborażam sobie wanny innej niż żeliwna - owszem są drogie ale w zasadzie porównywalne cenowo z niektórymi akrylowymi - no i niestety trudno je znaleźć w sklepie (argumentów przeciw że wanny żeliwne są zimne w ogóle nie uznaję bo nigdy bym na to nie wpadła dopóki gdzieś o tym nie przeczytałam ;-))) pytanie czy chcesz mieć jakiś wymyślny kształt tej wanny bo w takim wypadku raczej kieruj się ku akrylowej - żeliwne pod tym względem są uboższe choć wiadomo, co kto lubi (ja akurat wolę proste formy) o stalowych się nie wypowiadam bo nigdy nie korzystałam więc nie wiem jakie są w użyciu - jakby nie patrzeć są tanie wszystko więc zależy od tego co jest dla ciebie najważniejsze - trwałość, jakość, cena, kształt itp itd pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marekmd Re: Jaką wannę wybrać? 29.06.05, 15:41 A co takiego jest w wannie żeliwnej, że jest lepsza od stalowej czy akrylowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Jaką wannę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 16:43 ma wszystkie zalety wanny akrylowej, a nie ma wad stalowej, jedyna wada to że jest droga no i kształty ,ale co kto lubi, bardzo dobrze trzyma ciepło (żeliwo) ,lepiej niż akrylowa, jest stabilna dzięki swojej wadze ,(spróbuj nie obudować wanny akrylowej- wszysko bedzie się chybotać chyba że zamontujesz porządny stelaż) , jest trwalsza, nie dudni, nie porysuję się jak akryl (akryl jest mniej odpormy na zarysowania)emalia nie obtłukuję się tak łatwo jak z blaszanej. To właśnie ma w sobie wanna żeliwna, czego nie mają stalowa i akrylowa pozdrawiam piotr ps. czy wiesz jakiej grubości akryl mają na sobie wanny akrylowe z budowlanego supermarketu? pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
lw73 Re: Jaką wannę wybrać? 29.06.05, 17:10 Witam O wannach i innych marketowych produktach nie powinniśmy nawet rozmawiać bo to co oni proponują jest delikatnie mówiąc podłej jakości. Fakt żeliwo jest dobre tylko cena odstrasza klientów, i myślę że jednak aby było dobrze i nie drogo to to powinienaś zostać przy akrylu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: Jaką wannę wybrać? 30.06.05, 09:08 No to gdzie mozna kupic te wanny, porzadnej jakosci (w Poznaniu)?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Jaką wannę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:33 tam gdzie handlują firmą roca wejdź tu: www.roca.pl/? id=dystrybutorzy&idr=wielkopolskie pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
yomama Re: Jaką wannę wybrać? 30.06.05, 14:42 Dziekuje:) A oprocz firmy Roca jakie jeszcze sa polecane??..oczywiscie zeliwne:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Jaką wannę wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:58 witam! nie polecam innych bo nie znam niestety więcej firm które sprowadzaja hurtowo wanny żeliwne , kiedyś były do do dostania wanny francuskiej firmy jacob dela coś tam (troche tańsze) ,ale jak firmę wykupił amerykanski kohler ( potentat łaziekowy z USA) to skończyło sie ściąganie wanien żeliwnych z francji, została tylko roca ., poszukaj na allegro może ktoś sobie indywidualnie importuję, ale to loteria szczególnie z gwarancją pozdrawiam piotr Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: Jaką wannę wybrać? 30.06.05, 19:45 Ja ostatnio tez kupowałam wannę i nie była to prosta sprawa. Zdecysowałam się na stalową ponieważ mam psa, którego kąpię w wannie i wanna akrylowa by tego nie wytrzymała. Wybrałam wannę Roca Contesa, bo juz taką mam w starym mieszkaniu 5 lat i sprawdza się rewelacyjnie (nic nie odprysnęło) a po obudowaniu styropianem jest cichutka i cieplutka :) Problem jest w tym, ze juz niewiele firm produkuje ładne wanny stalowe, bo wszyscy przerzucili się na akryl. Oczywiście jakbym miała wiecej pieniążków to kupiłabym żeliwną. Odpowiedz Link Zgłoś