Dodaj do ulubionych

Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd?

10.07.05, 18:13
Chciałabym dołączyć się do pytań :)

Po długich namysłach prawie wybrałam taki sprzęt do kuchni - co o nim
sądzisz? Czy jest nieawaryjny i warty swojej ceny (internetowej oczywiście)

1. Zmywarka Bosch SGV 57T 03 EU
2. Płyta elektryczna i piekarnik: Bosch HEV 43 W 350 E + NPF 651 A 01 E
lub Elektrolux EON 6630 + EHL6650P
3. Okap Teka DB 60 lub Gorenje DKP 600 M

Dzięki,
Beata
Obserwuj wątek
    • kraatka Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? 12.07.05, 09:58
      Podnoszę - chciałabym w tym tygodniu już kupować agd, a nadal nie wiem którą
      płytę kupować - Bosch czy Elektrolux?
      • trusia4 Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? 12.07.05, 10:59
        nie jestem zayzayer ale wybralam taka sama zmywarke i porownywalam ceny w kilku
        sklepach internetowych oraz w "realu" (ranking robilam w dniach 7-8 lipca) tym
        razem wygral sklep materialny- MediaMarkt w Markach pod Warszawa, zmywarka
        kosztowala 2769PLN a w najtanszym internetowym oczywiscie bez negocjacji
        znalazlam za 2899PLN, co ciekawe w innym MediaMarkt cena byla nieco wyzsza
        pozdrawiam
        • kraatka Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? 12.07.05, 15:00
          Ja wynegocjowałam cenę 2790, ale przy zakupie całego zestawu. A 9 lipca byłam w
          Media M. w al. Krakowskiej i tam cena była wyższa.

Co do zmywarki i okapu, na szczęście jestem już zdecydowana, niestety nadal nie
          wiem jaką kuchenkę wybrać :(
          Nana - kiedy rozpakujesz sprzęt i przetestujesz?

Pozdrawiam,
          Beata
          • Gość: lolo Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 15:53
            lepsza jest kuchenka boscha
    • Gość: Nana Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 11:16
      Ja mam płytę i zmywarkę elctroluxa. Jeszcze nie rozpakowany sprzęt
    • zayzayer Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? 12.07.05, 15:54
      No nieźle, ale przemyślałbym jeszcze raz kuchnię. Bosch ma teraz dobre wyroby,
      ale też bardzo drogie części. Dlatego należy kupować taki jego sprzęt, który
      prawie się nie psuje, albo jeżeli się zepsuje, to są dostępne "tanie"
      zamienniki o tej samej jakości. Tak jest z lodówkami, pralkami i zmywarkami.
      Oczywiście tych tanich zamienniko nie dostaniesz nigdy w serwisie
      autoryzowanym.
      Co innego jednak kuchnie. Z całego sprzętu Boscha (i nie tylko), tanie kuchnie
      są najbardziej awaryjne i na dodatek prawie nie ma zamienników. Wymiana
      głupiego zegarka (np. po burzy) kosztuje 800,-. Kiedyś zaczną się palić
      elementy grzejne pod płytą ceramiczna, wypali się dawkownik energii (50%
      warości płyty) itd.
      Zastanó się nad Amiką. Ale tylko nad kuchenią :)
      • delaware Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? 13.07.05, 08:38
        zayzayer,

a co powiesz o plytach elektrycznych Mastercooka i Aristona?
        Ogladalam wczoraj i sa ladniejsze od proponowanej przez Ciebie Amiki.
        Jak z jakoscia?
        • zayzayer Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? 13.07.05, 20:18
          delaware napisała:

> zayzayer,
          >
          > a co powiesz o plytach elektrycznych Mastercooka i Aristona?
          > Ogladalam wczoraj i sa ladniejsze od proponowanej przez Ciebie Amiki.
          > Jak z jakoscia?

Jakość (techniczna) wszystkich płyt ceramicznych jest taka sama.
      • Gość: eska Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? IP: 213.77.11.* 13.07.05, 10:17
        zayzayer,

to ja się przy okazji zapytam (pytalam juz na innym watku, ale jakos twojej
        odpowiedzi nie bylo):
        1. zmywarka Boscha (model SGV57T03EU) czy FAGOR (model LF-073IT)?
        2. jaka lodowka zamiast wczesniej planowanej Whirpool 6700 (skoro, jak sam
        subtelnie stwierdziłeś, Whirpool raczej nie)?

pozdr,
        eska
        • Gość: barbapapa Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? IP: 212.244.209.* 13.07.05, 10:37
          Może warto zapytać subtelnie, dlaczego Whirlpool nie. Mam whirlpoola pralkę i
          lodówkę od 2 i pół roku i ZERO problemów.
          • Gość: gosia Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 12:34
            Ja mam zmywarke i lodówke Boscha. Whirlpool pralke i mikrofalówke, a Amica
            piekarnik i pyte ceramiczną. Nie wiem czy dobry wybór zrobiłam ale nie który
            sprzęt ma swoje latka i jak narazie wszystko pracuje jak w zegarku.
            • zayzayer Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? 13.07.05, 18:55
              Gość portalu: gosia napisał(a):

> Ja mam zmywarke i lodówke Boscha. Whirlpool pralke i mikrofalówke, a Amica
              > piekarnik i pyte ceramiczną. Nie wiem czy dobry wybór zrobiłam ale nie który
              > sprzęt ma swoje latka i jak narazie wszystko pracuje jak w zegarku.

Prawie idealny wybór.
              • Gość: martap10 Do Zayzayer'a:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:23
                Hej:) Wlasnie myslalam sobie, zeby Cie spytac o kuchenke. Zamierzamy kupic.
                Caly sprzet mamy Elektroluxa (pralka, lodowka i zmywarka) i jest ok. Ale
                kuchnia ma byc w dobrej cenie. Myslalam o Amice i teraz jestem juz pewna, ten
                serwis mnie przekonal. Zwlaszcza, ze taki mam okap. Dzieki, pozdrawiam Cie:)
                marta
                • Gość: ronco Re: Do Zayzayer'a:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:00
                  Pomyśl o mastercook
          • zayzayer Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? 13.07.05, 20:15
            Gość portalu: barbapapa napisał(a):

> Może warto zapytać subtelnie, dlaczego Whirlpool nie. Mam whirlpoola pralkę i
            > lodówkę od 2 i pół roku i ZERO problemów.

A kto mówi, ze wszystkie Whirlpoole mają się rozlecieć po 2,5 latach?
            Ja nie lubię Whirlpoola dlatego, że wszedł na europejskie rynki w typowo
            amerykańskim stylu, czyli gigantyczne pieniądze na reklamę, a minimalne na
            sprzęt. Wykupił w Europie wszystkich bankrutów i produkuje tam sprzęt, który na
            prawdę tanej już nie da się produkować. Podam tylko jeden przykład z pralkami.
            Normalne robi w przejętym przez siebie Ignisie. Przed tem ten Ignis to był
            typowym badziewiem hipermarketowym, ale po zmianie nazwy i wystroju sprzęt się
            zrobił amerykancki, czyli grand-lux-torpedo. A teraz uwaga: Ignis jako wybitnie
            cienka marka nigdy nie robił pralkosuszarek. Więc co robi Whirlpool? Zamawia
            pralkosuszarki u Antoniego Merloniego (u nas Ardo), ale życzy sobie tak tanią
            wersję, że u nas jako Ardo nie wystepują, bo uznali, że nie przystoi to takiej
            marce sprzedawać w Polsce takij obciachanej wersji:)) O Whirlpoolu można tak
            bez końca. Kupując jego sprzęt, to przede wszystkim placisz za jego reklamę i
            powiększasz Amerykanom konta, a za sam sprzęt to tyle, że nie ma o czym gadać.
            Dlatego on nigdy nie jest i nie będzie wart tych pieniędzy. O 7 letniej
            gwarancji już nie będę pisał.
            Dla mnie takie kombinacje, to są po prostu oszustwem.
      • kraatka Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? 14.07.05, 08:21
        zayzayer napisał:

> No nieźle, ale przemyślałbym jeszcze raz kuchnię. Bosch ma teraz dobre
        wyroby, ale też bardzo drogie części.

O tym w ogóle nie pomyślałam.
        W Amice (a przynajmniej w części piekarników) nie pasuje mi uchwyt do
        piekarnika - wiem, że to drobiazg, ale jakoś mi nie "leży" w ręce. Muszę się
        przejść do sklepu i dokładniej przyjrzeć.
        Czy wszystkie modele Amici są tak samo dobre (bezawaryjne)? Myślałam o HK2503
        lub HK 3202.

Czy wszystkie płyty ceramiczne tak samo szybko się nagrzewają? Na co zwrócić
        uwagę przy płytach - jak na razie rozróżniam tylko takie cechy jak bezramkowość
        i wielostrefowość pola. Czy jest coś jeszcze???

A gdyby nie Amica, to co sądzisz o zestawie Elektroluxa - EON 6630 + EHL6650P?

Dzięki,
        Beata
        • Gość: ankakr Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:02
          Podobne jakościowo do AMICA kuchenki ma Mastercook,a moim zdaniem są o wiele
          ładniejsze
      • Gość: poszukiwacz Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 20:55
        Rozwin dosc enigmatyczny zapis:
        "Bosch ma teraz dobre wyroby, ale też bardzo drogie części.
        Dlatego należy kupować taki jego sprzęt, który prawie się nie psuje,
        albo jeżeli się zepsuje, to są dostępne "tanie" zamienniki o tej samej
        jakości."

Konkretnie, jakie modele polecasz w tej "kategorii" ?

pozdrawiam
        • Gość: zenek Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:39
          nie wszystko jest złotem co się świeci.
          bosch przystąpił do maksymalnego zdobycia udziałow w rynku polskim ,co
          przez wielu lat mu się nie udawało.
          no i sprzedaje kuchnie brazylijskie poniżej 700 zl i wiele
          innych "ciekawych" produktów.
          • Gość: jacek Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 12:50
            tanie kuchnie boscha sa produkowane w Bułgarii w fabrykach BEKO, a nie w
            Brazylii - panie zenek.
            • Gość: zenek Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:23
              no to panie jacek niech pan coś powie o tureckiej produkcji
    • michael_wittmann Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? 17.07.05, 11:56
      To i Ja się zapytam zayzayer'a bo widzę żę się Pan zna, chcę kupić dobrą
      lodówkę, zastanawiam się nad modelami Siemensa, Boscha lub Liebherr'a,rozmiary
      60-75cm szerokość i podobnie głębokość. Którą z nich by Pan polecił?Ja skłaniam
      się ku temu ostatniemu,ale to subiektywne odczucie.Dzięki za odpowiedź
    • palka28 Re: Do zayzayer :) - jaki sprzęt agd? 28.07.05, 15:21
      Witam,

Mam prośbę o ocenę sprzętu jaki wybrałam ;-)
      1. Kuchnia (zestaw) Amica HK1004 (taka została mi polecona)
      2. Lodówka Ardo CO27-BA-2H(niestety, ale tylko oni robią 50 cm szerokości,
      poza tym sprawdza sie u moich znajomych)
      3. Pralka Whirlpool AWG878 (33 cm głębokości).

Sądząc po wypowiedziach na Forum, z kuchnią strzeliłam w 10m, ale z resztą już
      nie bardzo......

Z góry wielkie dzieki! ;-))))

Pozdrawiam serdecznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka