Dodaj do ulubionych

problem z tabletkami do zmywarki

IP: 83.238.47.* 26.07.05, 22:50
jw...może juz było na ten temat ?....po skończeniu programu mycia otwieram
zmywarkę i znajduję otwartą kieszeń na tabletki i w niej oraz na drzwiach
zmywarki resztki tabletki ,co to moze być???? nadmienie ,że oprócz tabletek
do zmywania dodaje sól(mamy bardzo twardą wodę )
dzięuje za odpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • Gość: gonia Re: problem z tabletkami do zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 08:11
      Napisz jakich tabletek uzywasz.
      Troche to dziwne, bo po otwarciu zasobnika, tabletka pod własnym ciężarem i
      strumieniem wody powinna wylecieć. Może zasobnik jest mokry i włożona tabletka
      się rozpuszcza i skleja z jego obudową, ale to i tak strumień wody powinien ją
      wypłukać. Ja używam i tabletek i proszku i nigdy się nie zdarzyło aby nawet
      odrobina środka została po zmywaniu.
      • Gość: gwiazdeczka Re: problem z tabletkami do zmywarki IP: 83.238.47.* 27.07.05, 09:30
        dziękuje za odzew.Ostatnio używam tabletek "Ludwika" ale poprzednio
        miałam "Calgonit" i było to samo -zasobnik otwarty a w nim i pod min taka mazia
        z nierozpuszczonych tabletek :(
    • lepremo Re: problem z tabletkami do zmywarki 27.07.05, 09:39
      a moze nastawiasz na krotki program?
      tabletek nie powinno się stosować z takimi programami bo tabletka nie zdazy sie
      rozpuscic.
      pozdro
    • Gość: gonia Re: problem z tabletkami do zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 10:50
      Po rozpoczęciu mycia zasadniczego,
      jak klapka się otworzy to dosyć głośno słychać jak tabletka "ląduje" na dnie
      zmywarki. Nawet jeśli program za krótki to nierozpuszczone resztki tableki
      powinny"leżeć" gdzieś na spodzie urządzenia, ale nie w zasobniku. Może klapka
      zamknięcia się niedomyka szczelnie i podczas zmywania wstępnego zacieka wodą i
      przykleja się. Czy ten sam objaw jest na wszystkich programach? ( z myciem
      wstępnym i bez).
      • Gość: gwiazdeczka Re: problem z tabletkami do zmywarki IP: 83.238.47.* 27.07.05, 14:42
        ustawiam program "normalny" 50C ,który trwa 160 min. (to chyba program z myciem
        wstępnym)i po wymyciu naczyń czasami znajduje taką mazie i wtedy załanczam
        jeszcze "szybki " 30 min .,juz nie dodajac tabletki i dopiero wtedy jest
        ok.hm....moze rzeczywiście ta kieszonka nie zamyka sie dokładnie ....musze
        sprawdzić i jeszcze spróbuję włączyć od razu ten "szybki " program i
        zobaczę ,cży też tak bedzie.
        Dzieki za pomoc :)
    • zayzayer Re: problem z tabletkami do zmywarki 27.07.05, 15:08
      Mogą też to robić pozatykane dysze w ramionach myjących. Wszystkie muszą być
      drożne.
      • Gość: gwaizdeczka Re: problem z tabletkami do zmywarki IP: 83.238.47.* 27.07.05, 21:26
        dzięki ,moze tutaj leży przyczyna ,bo mamy bardzo twardą wodę i może sie już
        zatkały ....na początku nie było takiego problemu,muszę to też sprawdzić
        • Gość: kixx Re: problem z tabletkami do zmywarki IP: *.acn.waw.pl 28.07.05, 22:43
          to nie z twardosci wody
          to z resztek jedzenia
          • Gość: gwiazdeczka Re: problem z tabletkami do zmywarki IP: 83.238.47.* 28.07.05, 22:51
            dysze są czyste (często czyszcze filtr,stosuję mycie zmywarki) ,a dzisiaj
            podczas zmywania było normalnie!! .....zastanawiam sie ,czy aj dobrze domykam
            kieszeń na tabletki ? moze coś nie tak zrobiłam i daltego tak sie działo?
            poobserwuję jeszcze.
            • Gość: kixx Re: problem z tabletkami do zmywarki IP: *.acn.waw.pl 28.07.05, 23:00
              ja mialem kiedys zablokowany kawalek szkla w dyszy,ktora doplywa woda do
              zmywarki,(ta ktora jest umieszona w gornej sciance) w ,musisz sprawdzic
              wszystko-raczej jest to zwiazane ze zbyt malym strumieniem wody(takie mam
              przynajmniej wrazenie)
    • gruba_dynia Re: problem z tabletkami do zmywarki 29.07.05, 23:12
      W jaki sposób zmierzyc twardość wody?? Czy są do tego jakieś testery?
      • Gość: gwiazdeczka Re: problem z tabletkami do zmywarki IP: 83.238.47.* 30.07.05, 09:24
        ja dostałam taki test dołączony do zmywarki ,pewnie mozna je kupić ale nie
        bardzo wiem gdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka