Dodaj do ulubionych

Firma Exstameble - Warszawa

IP: *.wat.edu.pl 04.08.05, 09:08
Poszukuję opinii na temat tej firmy. Przewijał sie wątek na forum, że taka
firma istnieje na rynku warszawskim. Proszę o opinie osób korzystajacych z
usług tej firmy: rzetelność, fachowość, terminowość, jakość mebli itd ew.
reklamacje. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Bogdan Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: *.wat.edu.pl 05.08.05, 09:46
      W Warszawie istnieją cztery puntky tej firmy. Firma jest konkurencyjna cenowo,
      jakość też nie najgorsza - wedłu mojego rozeznania w firmie.Czy coś się za tym
      kryje? Czyżby nikt nie korzystał z usług tej firmy? - bo brak jakichkolwiek
      odpowiedzi.
    • jk Re: Firma Exstameble - Warszawa 05.08.05, 22:08
      poszukaj w wyszukiwarce na forum, coś znajdziesz
    • Gość: zulka01 Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.05, 18:42
      Na forum Bródna kornelia312 bardzo je chwali.Też jestem nimi zainteresowana,ale
      dopiero na wiosnę 06.
      • jk Re: Firma Exstameble - Warszawa 06.08.05, 22:42
        ta Kornelia to spamerka, reklamuję natrętnie extrameble, więc pewnie jest z tej
        firmy
        u nas też już kiedyś była :)
        • Gość: Bogdan Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 07.08.05, 12:03
          Przeczytałem wszystkie wątki na tym forum odnośnie firmy Extrameble. Nie wnosza
          nic do zadanego pytania. Większośc pyta o to samo i nie znajduje odpowiedzi.
          Czy w tej firmie płyta oklejana folia pochodzi z BRW?
          • Gość: zulka01 Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.05, 15:51
            Będąc w tej firmie w Ząbkach dowiedziałam się,że mają tylko typowe fronty BRW.
            Co do oklein,to łudząco przypominają fronty Chobota.Nie wiem jakie Chobot ma
            ceny,ale wzorów i kolorów ma masę.Wracając do Extramebli,byłam tam jakieś 3-4
            tygodnie temu z własnym projektem.Facet obiecał mi wysłać mailem projekt z
            pewnymi poprawkami,ale jak na razie cisza.
    • Gość: elaipiotrw Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: 83.142.4.* 08.08.05, 09:04
      Jakies trzy tygodnie temu udalam sie do ich salonu z dokladnym planem kuchni,
      powiedzialam czego oczekuje i bardzo mily czlowiek obiecal, ze najdalej za 2
      dni przygotuje wstepny projekt by sie mniej wiecej zorientowac w cenach. Mial
      dzwonic .... Jak na razie cisza. I to bylo przyczyna szukania innej firmy, gdyz
      EXtrameble nie pokazaly mi sie z najlepszej strony, a sposob zalatwienia nie
      rokowal dobrej wspolpracy, a ja szukam przede wszystkim rzetelnych fachowcow.
      Pozdrawiam
      • Gość: Bogdan Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: *.wat.edu.pl 08.08.05, 12:42
        No chyba jak większość z nas tez myśli o rzetelności i poszanowaniu klienta.
        Nie mogąc uzyskać żadnych opini na temat tej firmy tzn Extamebli. Zapukałem do
        Chobota, wysłałem dwa meile i czkam miesiąc na ptostą odpowiedż. Tak lub nie.
        Olewają klienta podobnie jak Ciebie w Extrameblach. Opinie ,choć ich mało, na
        temat firmy Chobot są raczej dobre więc stąd moje zdziwienie. No możze tem
        firmą przpomniały się lata 70 i czekaja na dowody wdzięczności, może lista
        kolejkowa. Wracając do Extramebli znikneła ich strona moze firma sie pakuje a
        może zrobiła sobie wakacje i ma w dupie wszystkich potencjalnych klientów.
        Ciekawe kiedy na rynku warszawskim doczekamy sie takich firm szanujacych
        klienta. Jaki jest stan faktyczny świadczy o tym to fofum i wszystkie tematy
        poruszane z zabudowa kuchni. Ciekawe czy przedstawiciele tych firm czasami
        zaglądaja na to forum czy tylko licza pieniądze i mysla jak złupic klienta.
        • zulka01 Re: Firma Exstameble - Warszawa 08.08.05, 17:25
          W najbliższą sobotę wybiorę się chyba na Bartycką,tam Chobot ma swój sklep
          firmowy,więc zrobię rozeznanie.Sama firma wygląda b.solidnie,a z moich
          obserwcji wynika,że wiele innych firemek wykorzystuje ich fronty.Myślę,że u
          producenta będzie najtaniej,tyle,że nic nie wiem na temat ich wykonawstwa.Mam
          na szczęście jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji.Ostatecznie pewnie zrobię
          meble w BRW,tak jak planowałam od początku.
          • cinsan Re: Firma Exstameble - Warszawa 09.08.05, 10:38
            To i ja sie podłączę pod Chobota.
            Było to jakieś 2 miesiące temu. Zadzwoniłam do nich i ponieważ nie było nikogo
            ze sprzedających Pan, który odebrał telefon poinformował mnie, że najpóźniej w
            dniu jutrzejszym ktoś do mnie oddzwoni. Czekałam 2 dni.Zadzwoniłam ponownie.
            Tym razem telefon zwrotny był w przeciągu godziny. Umówiłam się z Panem
            sprzedawcą. Przyjechał, dokonał pomiarów, pobrał 100 złotych za dojazd i
            obiecał w przeciągu tygodnia przygotować 2 -3 propozycje z wyceną. Po tygodniu
            zadzwoniłam z pytaniem co z projektami i wyceną. Pan przeprosił tłumacząc się
            brakiem czasu i obiecał projkety na poniedziałek. Zadzwoniłam we wtorek -
            obiecał na czwartek. Zadzwoniłam w piątek. Po dwóch godzinach otrzymałam
            projkety, niestety poza wymiarami kuchni i jej kształtem nic się nie zgadzało.
            Wyceny nie było. Rozżalona napisałam maila do właścicieli firmy. Pozostawał bez
            odpowiedzi przez około 2 tygodnie. Zadzwoniłam zatem do jednego z nich.
            Wysłuchał mnie, obiecał, że przeczyta maila(!), porozmawia ze sprzedawcą i
            oddzwoni. Minęły 2 miesiące. Znalazłam innego wykonawcę.
            Nie polecam firmy.
            • Gość: zulka01 Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.05, 20:42
              Dzięki za informacje o Chobocie.Wobec tego nie będę się do nich
              fatygować.Pewnie zamówię kuchnię w BRW.Zamawiałam u nich meble do pokoju i
              wszystko było zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami.
        • meditteraneo Re: Firma Exstameble - Warszawa 24.08.05, 15:06
          Witam,
          a ja musze pochwalic Chobota. wysłalam im dzis szkic kuchni i wycene, a nawet 2
          (mdf lakier i mdf folia) dostałam po jakis 3-4 godzinach.
    • Gość: mła Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: *.crowley.pl 09.08.05, 11:40
      hm.........
      myslałam, że tylko ekipy remontowe w taki sposób traktują pracę i klienta.
      jesli ciągle potrzebujecie mebli do kuchni to polecam mały sklep na Bródnie
      duży wybór materiałów, wzorów , kolorów, także sprzęt potrzebny do wyposażenia.
      614 54 18 - telefon
      polecam ponieważ sama właśnie całkiem niedawno remontowałam swoją kuchnię,
      meblelki zamówiłam w w/w sklepie - na wymiar,+ wszystkie sprzęty do zabudowy,
      wyglądają ślicznie, choć kuchnia niewielka.
      bardzo jesteśmy zadowoleni i ceny także zupełnie do przyjęcia.
    • chrisu_gd Re: Firma Exstameble - Warszawa 09.08.05, 17:40
      Nie reagowali na zapytania. Wniosek prosty. Mają klienta w poważaniu. Nie polecam.
    • Gość: Anka Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: 217.153.143.* 18.08.05, 08:58
      A ja polecam!!!W Warszawie sa 2 sklepy, w Zabkach 1. Dzwonilam do tego
      ostatniego, bez problemu umowilam sie na wstepna wycene mebli pozniej niz
      godziny otwarcia sklepu. Wybor frontow jest duzy, zarowno w drewnie jaki i w
      laminacie i fornirze.Mozna rowniez wybrac rodzaj zawiasow np Bluma i prowadnice
      w szufladach. Pan w sklepie jest bardzo miły, elastyczny i sporo doradza. Cena
      za meble atrakcyjna:)
      • Gość: maja Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: *.chello.pl 18.08.05, 09:28
        witam
        sama miałam podobne przejścia z firmą BRW na grochowskiej w warszawie, obiecali
        dać propozycję mebli do całego mieszkania i.. do dziś od listopada jest cisza
        dlatego poszłam do firmy Mebelserwis - mają salon na grójeckiej i w
        Rembertowie, nie wiem, czy cenowo to dużo, czy mało, bo nie miałam porównania,
        ale jakość, wykonanie, a przede wszystkim fachowa, rzetelna obsługa to mnie
        zadowala
        Pani Paula z salonu w Rembertowie, nie dość że doradzi, zaproponuje, to jeszcze
        sprawdza na miejscu ceny i proponuje zmiany, by obniżyć koszty, ale nie standard
        polecam z czystym sumieniem
        • Gość: maja Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: *.chello.pl 18.08.05, 09:29
          zapomniałam dodać, że robią prawie wszystko na zamówienie, w tym także szafy
          wnękowe
    • Gość: Bogdan Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: *.wat.edu.pl 24.08.05, 10:13
      Dowiedziałem sie od znajomych że firma pracuje pełną parą i przyjmuje sporo
      zamówień więc dlaczego taka posucha na tym forum odnośsnie oceny tej firmy?
      • Gość: Anka Re: Firma Exstrameble - Warszawa IP: 217.153.143.* 24.08.05, 15:16
        napisalam, ze obsluga w zabkach jest super, duzy wybor frontow itd za jakis
        czas bede miala meble to dam znac jak sie udaly:)
        • martann Re: Firma Exstrameble - Warszawa 24.08.05, 15:46
          Ja cały czas zastanawiam sie nad firmą extrameble no i jakoś tak nie wiem...mam
          jeszcze 2-3 m-ce czasu... ale chętnie bym coś przeczytała od osoby u której
          zostały zamontowane meble tej firmy.
          pozdrawiam
          • Gość: Poszukujący mebli Re: Firma Exstrameble - Warszawa IP: *.wat.edu.pl 25.08.05, 10:50
            Ja jestem w podobnej sytuacji - jak z montazem, terminowoscia jakoscia. Prosze
            o opinie szczęsliwych lub nie nabywców w tej firmie.
            • Gość: Bogdan Re: Firma Exstrameble - Warszawa IP: *.wat.edu.pl 31.08.05, 09:10
              Który ze sklepów EXstramebli w Warszawie polecacie ze względu na obsługę i
              doradztwo. Czy tylko Marki.
              • Gość: marta Re: Firma Exstrameble - Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 09:53
                Ja byłam na Modlińskiej, małe niepozorne pomieszczenie ale obsłużono nas ok.
                Jak ktoś się zdecyduje na te meble to proszę o info :)

pozdrawiam
              • zulka01 Re: Firma Exstrameble - Warszawa 01.09.05, 18:04
                Ja byłam w Ząbkach i przez przypadek trafiłam na Senatorską.
                Na Senatorskiej jest b.mała ekspozycja,w porównaiu z tym co jest w Ząbkach.Jak się
                dowiedziałam właśnie w Ząbkach jest "dyrekcja".Poza tym na Senatorskiej pan
                przychodzi dopiero o 14.
                A ja nadal czekam (już 2 m-ce)na modyfikację mojego projektu.
                • Gość: Bogdan Re: Firma Exstrameble - Warszawa IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 01.09.05, 20:57
                  No a co z tym BRW miałaś tam zamówić. Kto z Extramebli miał Ci poprawić
                  projekt. Właściciel ( Ząbki ) czy pracownik z punktu na Senatorskiej? (
                  zwolniony ) Pozdrawiam i szukamy dalej. Czekam na spotkanie z właścicielem
                  Exsta - zobaczymy napiszę.
                  • Gość: zulka01 Re: Firma Exstrameble - Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 08:17
                    Projekt w Extra miał mi poprawić pan w Ząbkach.Być może sprawa się przeciąga,bo
                    powiedziałam,że moje mieszkanie będzie gotowe wczesną wiosną.
                    Projekt z BRW (również w Ząbkach) mam,ale pani,która go robiła oparła się
                    wyłącznie na moim,bez odrobiny inicjatywy z własnej strony.Ja też szukam
                    dalej,ktoś mi polecił Javorimex (w Markach).Dziś pojadę raz jeszcze do Extra.Mam
                    jeszcze sporo czasu,ale należę do ludzi,którzy lubią mieć wszystko zaplanowane
                    dużo wcześniej.
                    Pozdrawiam i czekam na informacje,co udało Ci się załatwić.
                    • Gość: Bogdan Re: Firma Exstrameble - Warszawa IP: *.wat.edu.pl 02.09.05, 08:33
                      A jak to BRW wyszło Ci cenowo w stosunku do Extra czy robiłaś wyceny.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: zulka01 Re: Firma Exstrameble - Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 09:26
                        Ok.2 tysiące mniej w Extra.
                        • Gość: marta Re: Firma Exstrameble - Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 10:30
                          Ja robiłam wycenę w BRW i Extra i tak: cena wyszła pawie taka sama ale w BRW
                          fronty były z mdf a w extrameble z forniru i w extra byli bardziej elastyczni
                          jeżeli chodzi o wymiary i kształty szafek a w brw to tylko takie jakie mają,
                          np nam pasowała dolna szafka z szufladami 50 a w brw mogli nam dać tylko 40 i
                          koniec...

pozdrawiam
                          • zulka01 Re: Firma Exstrameble - Warszawa 02.09.05, 20:29
                            To jest włśnie mankament BRW.
                            Dziś nie dotarłam do Extra,ale byłam w firmie Stanex (na Radzymińskiej).Może
                            macie jakieś doświadczenia z tą firmą?
                            Za 8 szafek dolnych (w tym 4 z szufladami),7 górnych,blaty,uchwyty,itd.+ montaż,
                            w MDF fornirowanym wyliczono mi 7050,-.Zastanawia mnie tylko jedno - dlaczego
                            wszyscy tak usilnie odradzali mi zabudowę lodówki?
                            Jeśli macie jakieś sugestie,to napiszcie,proszę.
                            PS.To nie znaczy,że rezygnuję z Extra.
                        • the3 Re: ZULKA 01 03.09.05, 13:22
                          Te 2 tysiące to za taki sam materiał (czytaj fronty )
                          • zulka01 Re: ZULKA 01 03.09.05, 21:09
                            Tak,za MDF fornirowany.
    • margie Re: Firma Exstameble - Warszawa 02.09.05, 10:36
      No, jak narazie, mam pozytywne zdanie. Wyslalam projekty mailem, tego samego
      dnia zadzwonil pan Jacek Oledzki, podal cene, swoje uwagi do projektu.
      IUmowilam sie z nim na wizyte- nie mial czasu, keidy ja chcialam, ale oddzwonil
      i umowil sie ze mna na wtorek. Jak na razie nie mam uwag. Cena za kuchnie: 3,60
      dlugosci, 2,30 wysokosci, niewymiarowa (specjalne szafki u gory), mdf
      lakierowany na polysk plus wyspa 180cm bez blatow i spzretu: 10.000 plus 1.600
      za montaz ( w kuchni sa 2 szafki cargo, 2 slupki pod zabudowe). Wyspa z samych
      szuflad.
    • Gość: oliwa Inne firmy - Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 13:30
      Witam,
      chcę również wymienić meble w kuchni, byłam w Chobocie- opisywałam już kiedyś
      wizytę, po ok. 30 min. wędrówek po firmie zajęto sie mną- miałam gotowy projekt
      więc zrobiono mi wycenę. Dalsza realizacja zamówienia to pomiar przez fachowca i
      zamówienie.
      Nie byłam zachwycona obsługą więc szukałam dalej i znalazłam- firmę która
      wycenia mi ten sam projekt (identyczny materiał) o połowe taniej niż Chobot.
      Jeszcze nie mam tej kuchni, ale już niebawem ją zamówię- to firma Format.
      www.format.pl
      Nie chce oczywiście przechwalać tej firmy dopóki kuchnia nie będzie u mnie, ale
      oferta jest ciekawa obejrzenia. Firma ma fabrykę w Rypinie, ale jak większość
      firm obsługuje klientów w Warszawie.
      • Gość: Bogdan DO ZULKA 01 IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.09.05, 10:33
        Czekam dalej na tel. od tak chwalonego tutaj za terminowość p. Jacka Olędzkiego
        ( szef ) z Exstra. Mowa była o 5 września dziś jest 11 i cisza. W międzyczasie
        zrobiłem wycenę tego samego projektu w BRW. Jeżeli się uda a to zalezy tylko od
        wyceny Extra czy to zrobią czy nie przedstawię porównanie cenowe tego samego
        projektu. Pozdrąwiam.
        • zulka01 Re: DO ZULKA 01 11.09.05, 18:48
          Na pocieszenie powiem Ci,że są jeszcze lepsi.Byłam na Bródnie,na
          Nieszawskiej,którą tak bardzo ktoś reklamuje.Facet dostał plan i projekt mojej
          kuchni-chodziło tylko o wycenę.W owej wycenie zawarł o kilka szafek więcej,niż
          mogło się zmieścić,kiedy zwróciłam na to uwagę,"na oko" odjął jakąś sumę.Nie
          doliczył natomiast blatów,uchwytów,montażu itp.Jak widać są i tacy,którzy nie
          rozumieją,co to znaczy koszt całkowity.Poza tym przy pierwzej rozmowie miał
          rabat na sprzęt Fagora 28%,natomiast przy drugiej już tylko 22%.Zamierzam
          jeszcze odwiedzić Javorimex i INSIDE.Do Extra wysłałam w piatek maila,załączając
          ponownie plan i projekt.Poczekam trochę cierpliwie,a później wybiorę się tam
          osobiście.
          Pozdrawiam i czekam na wiadomości (mam nadzieję,że dobre).
          • zulka01 Re: Do Bogdana 15.09.05, 16:36
            Dziś dostałam wstępny projekt i wycenę z extra.Muszę przyznać,że jestem mile
            zaskoczona ceną.Czekam na kolejne,w celu porównania.
            A co się dzieje w sprawie Twoich szafek?
            Pozdrawiam.
            • Gość: Bogdan Re: Do Bogdana IP: *.wat.edu.pl 16.09.05, 09:04
              Ja podobnie jak TY mam jeszcze trochę czasu, planowana realizacja koniec
              stycznia, ale muszę mieć wszesniej wszystko poukładane. Ze względu na inne
              sprawy (min. wymiana instalacji gazowej w mieszkaniu ) tylko biernie czekałem
              na tel od pana Olędzkiego z Exstra. Spróbuję ponaglić sprawę wyceny i
              zobaczymy. Sprawa będzie się rozbijała pomiędzy BRW a Extra z frontami BRW.
              Zobaczymy różnicę w cenie. Niepokoi mnie fakt braku na forum jakichkolwiek
              informacji na temat montażu czyt. jakości i solidności wykonania montażu przez
              EXstra. Jeżeli Ci to nie robi różnicy to podaj adres to odpiszę bo nie wiem czy
              te sprawy aż tak interesują wszystkich, choć są to pewnego rodzaju rady i
              wskazówki dla innych jeszcze szukających mebli. Pozdrawiam Bogdan
              • Gość: zulka01 Re: Do Bogdana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:27
                Mój adres : zulka01@tlen.pl
                Czekam na wymianę korespondencji (czytaj: doświadczeń).
                Pozdrawiam.
                • Gość: marta Re: Do Bogdana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 12:03
                  Oj interesuje !!!!! nie uciekajcie na grunt prywatny bo to wszystko jest
                  interesujące ! Ja też się zastanawiam nad tymi meblami ale też mam jeszcze
                  troszkę czasu żeby podjąć decyzję.
                  pozdrawiam
                  • Gość: Bogdan Re: Do Bogdana IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 18.09.05, 13:24
                    OK zostaje
    • agnes0101 Re: Firma Exstameble - Warszawa 20.09.05, 09:37
      Witam!Mogę opisać własne rażenia po wizycie w firmie Extrameble w Ząbkach,
      gdzie udałam się właśnie po przeczytaniu kilku wątków tutaj na forum. Zacznę od
      tego że wysłałam najpierw wymiary kuchni i wstępny szkic mojej kuchni mailem,
      po czym zadzwoniłam do nich i poinformowałam osobiście o wysłaniu i poprosiłam
      o wmiarę szybką wycenę. Jakie było moje zaskoczenie, zwłaszcza że tu na forum
      przczytałam o braku szybkiego odzewu z ich strony, gdy następnego dnia rano
      dostałam wycenę. Tym większe, że te same meble w 3-ch innych firmach zostały
      wycenione prawie o połowę drożej, tzn. u nich 7500 PLN, w pozostałych firmach
      12000 PLN. Co jeszcze jest dla mnie ważne, spodobała mi się otwartość i
      fachowość tych ludzi, a przede wszystkim elastyczność. Zrobią wszystko co sobie
      życzysz. Poza tym potrafią konkretnie doradzić, jasno i rzeczowo powiedzieć
      czego nie warto robić itd. .Minusem może jest tylko to że ekspozycja w biurze
      jest dość skromna, ale np. powiedzieli nam gdzie możemy zobaczyć, tzn. w jakich
      sklepach, meble z forniem i kolorem który wybraliśmy. Jednym słowem wywarli na
      mnie pozytywne wrażenie. Również nie było problemu z umównieniem się na pomiar.
      Także ja już zdecydowałam się na tą firmę. Umowę podpisuję jutro.Termin
      wykonania 28 dni roboczych. O jakości i terminowości wykonania napiszę jak będą
      gotowe.
      • Gość: Ola Re: Firma Exstameble - Warszawa IP: *.pg.com 20.09.05, 19:19
        Witam,
        ja korzystałam z oferty salonu na Mokotowie, cena bardzo korzystna (ok. 4000 zł
        za 3 m zabudowy góra i dół, 2 m dół, dodatki i montaż). Mebelki ładne (MDF) i
        dobrze się trzymają (a mają już 1,5 roku). Blat bez jednej rysy. Jedyne usterki
        to: 1 zepsuty zawias (i słusznie, skoro mi się rodzina notorycznie całą siłą
        opierała na tej szafce) oraz zniszczone klamki i tu UWAGA: skoro dopłacałam 2
        zł od sztuki za reling, to błędnie założyłam, że będą metalowe, a tu plastiki :-
        (. Dopilnujcie METALOWYCH klamek!
        Czas oczekiwania zgodny z podanym - ok. 1 miesiąca. Montaż natomiast zaczął się
        z prawie 1-dniowym opóźnieniem (szlag mnie trafił, bo specjalnie brałam urlop)
        i trwał aż 2 dni! (fakt, ściany były krzywe, ale to chyba nie nowość w polskim
        budownictwie). Za to jakość wykonania - świetna, poradzili sobie ze wszystkimi
        wyzwaniami, a trochę ich było (m.in. obudowa pionu, montaż nietypowej kuchenki
        pod zabudowę). Górne szafki przykręcili do specjalnej listwy, a dolne do
        siebie, i w rezultacie całość wygląda elegancko i się nie rozjeżdża.
        Generalnie - bardzo polecam, tanio, miło, dostosowane do potrzeb klienta.
        Natomiast jak zawsze trzeba poświęcić trochę własnego czasu na dopilnowanie
        szczegółów.
    • Gość: Tola Re: Firma Extrameble - Warszawa IP: 217.153.143.* 26.09.05, 14:40
      dostałam zamówiona kuchnie w Extrameblach. Pierwsze wrażenie pozytywne, ale po
      dokładnym sprawdzeniu znalazłam sporo mankamentów.
      Meble przyjechały złożone,pomimo ze w rozmowie w sklepie umawialśmy sie na
      oddzielne zapakowane fronty. Były zabezpieczone tylko folia.W związku z tym
      kilka frontów jest wgniecionych i porysowanych. Płyta w środku szuflad jest
      porysowana w kilku miejscach, szafka zlewowa ma duze zarysowania od śrub,
      którymi przykręcone są fronty. Taśma przy brzegach szafek jest dość
      niestarannie przyklejona i w niektórych miejscach odpryśnieta. Odpryski sa
      niewielkie ale jest ich sporo przy brzegach szafek, raczej mało widoczne.
      Uchwyty również przyjechały przymocowane i inne niż wybraliśmy. Ze zmiana
      bedzie kłopot, ponieważ zostały przymocowane na tyle mocno, że w niektórych
      miejscach zostal uszkodzony pod nimi lakier. Wady, nie wszystkie jeszcze
      zostały zgłoszone do reklamacji i zobaczyy co bedzie dalej. Na razie panowie z
      extramebli maja przyjecha i poogladac, co uznaja w ramach reklamacji!!!Nie
      podoba mi się takie podejście do klienta. Ale zobaczymy co będzie dalej i czy
      jednak bede mogla ich polecic.
      • Gość: zulka01 Re: Firma Extrameble - Warszawa IP: *.aster.pl 26.09.05, 18:22
        Wniosek nasuwa się sam.Ja zamówię w BRW,w salonie z którego korzystali już moi
        znajomi i są bardzo zadowoleni.
        • Gość: Moni Re: do zulka01 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 20:13
          A z którego salonu BRW byli tak zadowoleni?
          Daj znać jak już będziesz miała szafki, bo słyszałam od innych, że szafki BRW
          nie są chwalone przez klientów, ale to tylko pogłoski - nie znam szczegółów i
          nie wiem na ile poważnie je traktować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka