Gość: go-ha IP: 194.150.99.* 09.08.05, 14:19 Zastanawiam sie wlasnie nad kupnem lodowki side by side. Czy ktos z was ma juz jakies doswiadczenie w tej materii? Jaka marke najabardziej rekomendujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: antek Re: lodówka side by side IP: *.acn.waw.pl 09.08.05, 17:29 pierwsz rzecz to musisz dokonac paru pomiarow; czy Ci sie zmiesci do windy,jesli mieszkasz w bloku-sa ja na lodowke dosyc ciezkie-ok 120 kg,wiec wnoszenie po schodach moze byc co najmniej uciazliwe- takze ze wzgledu na rozmiary czy przejdzie przez drzwi kuchenne(jesli oczywiscie takie posiadasz)- u mnie to bylo mozliwe tylko przy otwartych drzwiach lodowki i sporej przestrzeni za i przed drzwiami kuchennymi-dalo to spore pole do krecenia ta lodowka(mozna tez zdjac drzwi od lodowki,ale z tym jest troche roboty) ja najpierw kupilem,a potem wymierzalem-kamien spadl mi z serca szczerze mowiac,gdy okazalo sie ze sie zmieszcze jak juz bedziesz pewna ze wszystko przejdzie,zacznij wybierac model Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: lodówka side by side IP: *.org 10.08.05, 21:48 Z lodówkami Liebherra nie ma żadnego problemu tego rodzaju. Np. typ SBSes 7051 i SBSes 7001 składają się z dwóch oddzielnych elementów - chłodziarki i drugi to biofresh+zamrażarka. Każdy element można transportować oddzielnie. Po zainstalowaniu łączy się obydwie części pionową listwą maskującą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: lodówka side by side IP: *.acn.waw.pl 10.08.05, 22:00 to robi wrazenie podobnie jak cena tej lodowki dwa razy tyle ,co lodowka o tych samych parametrach innej firmy ale musze przynac,ze o Liebherrze mam jak najlepsze zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: lodówka side by side IP: *.org 10.08.05, 22:08 Płaci się chociażby za fakt, że nie trzeba się męczyć w czasie transportu. Ale czy lodówki innych firm o tej samej pojemności są dużo tańsze?. Bo z tego co przejrzałam pobieżnie, to lodówki innych firm są dwa razy tańsze ale także dwa razy mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: lodówka side by side IP: *.acn.waw.pl 10.08.05, 22:39 przesada ,jesli juz to o 10 % mniejsze zreszta ta pierwsza nie ma kostkarki,wiec roznica cen jest wieksza niz dwukrotna www.avans.pl/sklep/index.php?cPath=108_109_178 Odpowiedz Link Zgłoś