Gość: Arek IP: *.forcom.com.pl / *.forcom.com.pl 18.08.05, 16:44 Jakim preparatem polecacie impregnować gres polerowany? Czy można to zrobić przed położeniem płytek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Yosemite Sam Re: Impregnacja gresu polerowanego IP: *.aster.pl 18.08.05, 19:04 Byłem niedawno w sklepie zajmującym się łazienkami. Też jestem zainteresowany położeniem płytek z gresu polerowanego. Sprzedawca pokazywał mi specjalne preparaty impregnujące płytki. Taki preparat kładzie się po ułożeniu płytek na podłodze i zafugowaniu ich. Najpierw jednym preparatem odtłuszcza się całą powierzchnie a następnie dwukrotnie ( jak wyschnie pierwsza warstwa ) nanosi się ten preparat impregnujący. Jest to operacja na cały okres użytkowania i nie trzeba już później impregnować płytek. Najbardziej potrzebują takiej impregnacji tanie płytki z chin ale i te droższe też można dla świętego spokoju zaimpregnować. Odpowiedz Link Zgłoś
magdajeden Re: Impregnacja gresu polerowanego 18.08.05, 19:16 "te droższe" płytki są już zaimpregnowane specjalną powłoką, nie pamiętam nazwy ale jest to coś podobnego do tego czym się pokrywa ceramikę sanitarną teraz. Odpowiedz Link Zgłoś