Gość: madzia5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 20:49 proszę napiszcie czym najlepiej, najładniej i najtaniej obudować wanne asymetryczną. Będe bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cirrii Re: czym obudować wanne asymetryczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 21:13 ja kupilam asymetryczna Grazzielle 165 cm, i obudowe do niej, plastykowa biala, bardzo ładnie sie komponuje z plytkami w lazience, bez probleowo sie zaklada, kosztowla cos okolo 340 zl w Bo- Mar w Krakowie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: czym obudować wanne asymetryczną 24.08.05, 13:07 mnie sie takie plastykowe obudowy nie podobaja, a moze po prsotu te ktore widzialam wygladaly badziewnie...W kazdym razie my bedziemy obudowywac normalnie plytkami.Poniewaz plytki beda duze, to trzeba je bedzie pociac na mniejsze waskie paski i obudowac.Nie ma z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: czym obudować wanne asymetryczną IP: *.aster.pl 24.08.05, 20:49 U mnie wanna jest obudowana bloczkami Ytong (czy jak tam się one nazywają), a one obłożone glazurą. Tak, jak było w poście wyżej, płytki mam duże, ale glazurnik ich nawet nie ciął całkiem, tylko ponacinał, zagiął i przykleił, więc jest takie bardziej zaokrąglone niż w przypadku całkiem przeciętych (nie ma fug i ostrych krawędzi). Ale narzekał, że nie było to łatwe, a i płytkę lub dwie można zmarnować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Re: czym obudować wanne asymetryczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 20:54 Najczęściej się robi ytongiem no albo karton gipsem na aluminiowym stelażu. Można też podejść do sprawy nowocześnie i zrobić to z profili polistyrenowych - ma to tą zaletę że jest bardzo lekkie i taka obudowa nawet razem z płytkami i klejem jest nadal na tyle lekka by mogła być w pełni demontowalna bez dewastacji. Ale najczęściej robi się ytong. Odpowiedz Link Zgłoś