ttkt 18.10.05, 12:26 Mamy zamiar kupić lodówkę. Chcemy kupić chłodziarko-zamrażarkę firmy Electrolux, Liebherr lub Ariston. Czy ktoś moze ma jakieś doswiadczenia związane z tym sprzętem? Szczególnie chodzi o niezawodność i cichą pracę. K i T Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zayzayer Re: Lodówka wolnostojąca 18.10.05, 13:19 Wywal tego Aristona i na jego miejsce wstaw Boscha (Siemensa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamilka Re: Lodówka wolnostojąca IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.10.05, 13:32 A co mozesz powiedzieć o marce Indesit??? A z tych trzech, to którą lepiej wybrać (wiem jedynie, że Bosch ma drogie części)? Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Lodówka wolnostojąca 18.10.05, 21:56 Gość portalu: Mamilka napisał(a): > A co mozesz powiedzieć o marce Indesit??? To samo co marce Ariston. > A z tych trzech, to którą lepiej wybrać (wiem jedynie, że Bosch ma drogie > części)? Wszystkie mają drogie części, ale porządną lodówkę kupujesz nie po to, żeby naprawiać. Najdroższa część - spreżarka w razie jak strzeli, to nie ma znaczenia, czy to jest Miele, czy Ardo. Koszt naprawy ten sam, bo to są rzeczy znormalizowane, tak jak np. opony w samochodach. Oczywiście mogą być różnice w kosztach naprawy, bo można dać lepszą (oszczędniejszą, cichszą itd), i można dać gorszą, ale tańszą. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: Lodówka wolnostojąca 18.10.05, 21:58 > Gość portalu: Mamilka napisał(a): > > A z tych trzech, to którą lepiej wybrać Sobie wybrałem Boscha. Odpowiedz Link Zgłoś
n.michal Re: Lodówka wolnostojąca 18.10.05, 22:08 a jakie masz doswiadczenie w uzytkowaniu aristona skoro doradzasz jego wyrzucenie??????? odnosze wrazenie ze w polsce caly czas funkcjonuje pewien stereotyp lub kompleks produktow niemieckich tj. niemieckie= niezawodne niezniszczalne najlepsze, jesli osoba pytala o aristona to chciala uzyskac jakies konktetne informacje a nie poprostu wyrzuc aristona ja np. teraz jestem na etapie projetkowania swojej kuchni i juz wiem napewno ze WSZYSTKO bede mial aristona, dlaczego?? popierwsze wyglad ariston to wlaska stylistyka do ktorej daleko innym produktom (oczywiscie to kwestia gustu wiec tu nie dyskutuje), gwarancja na sprzet jest tak samo dluga jak innych firm, a poza tym to zrobilem rekonesans jesli chodzi o preferencje europejczykow co do sprzetu i wynik jest jeden ze ariston w innych krajach jest bardzo znanym i cenionym producentem a to ze w polsce nie jest tak popularny to juz jak zwykle specyfika naszego rynku a nie jakis wad produktow aristona, jest rownie awaryjny lub nie co bosch i siemens czyli jak kazde urzadenie ma prawo sie popsuc... pozdrawiam i zycze trafnego wyboru ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: Lodówka wolnostojąca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.05, 21:20 Kup sobie Miele...Przynajmniej masz gwarancję,że za 5-7 lat na pewno nie zepsuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Lodówka wolnostojąca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 08:36 Ariston też ma gwarancje max 5 lat tylko za dodatkową opłatą. Mam sprzęt Aristona i jestem bardzo zadowolona (płyta gazowa, piekarnik, zmywarka) teraz jestem na etapie zakupu lodówki też Aristona, ale wiem że do niej dokupie tą gwarancję. Pamiętajcie żeby to było Made in Italy a nie np. Rumunia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ttkt Re: Lodówka wolnostojąca 19.10.05, 12:20 Co do wyglądu to naszym zdaniem Ariston jest najlepszy, ale nam chodziło przede wszystkim o informacje na temat cichej i niezawodnej pracy. A czy są jakieś opinie na temat chłodziarko-zamrażarek Liebherr i Electrolux? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: Lodówka wolnostojąca IP: 217.153.29.* 21.10.05, 15:54 Przeczytaj wcześniejsze posty o marce Ariston-nie są za pochlebne...Moim zdaniem z tych trzech marek najlepszy jest Liebherr-specjalista w chłodnictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henry Re: Lodówka wolnostojąca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 18:37 nie wolno być naiwnym, nie ma nic za darmo- za przesłużoną gwarancje płaci klient /bez względu w jakiej formie jest oferowana/ parafrazując -czy chcesz mieć najwięcej produktu w cenie produktu-czy chcesz płacić za reklamę i inne chwyty marketingowe. jedynym sposobem jest wybieranie produktów jakościwo dobrych- miele,siemens ,bosch, gorenje, elektrolux itd. Odpowiedz Link Zgłoś