Gość: elżunia IP: *.bielsko.dialog.net.pl 22.10.05, 13:14 co to jst ten inox?? czym sie różni od stali? Nie raz czytam, że cos jest w obudowie inox (np. okap. lodowka itp.) a niewiem co to, na oko to sie od stali nie różni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luki Re: INOX - co to????/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 17:38 www.google.pl/search?hl=pl&q=%22INOX%22&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elżunia Re: INOX - co to????/ IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.10.05, 09:20 wygooglac to ja sobie tez potrafię, tylko co z tego????? Chodzi mi o to aby ktos mi prosto wytłumaczył w czym tkwi różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
zayzayer Re: INOX - co to????/ 24.10.05, 10:14 Inox, to po prostu stal nierdzewna, taka z której wykonane są np. stalowe garnki, sztućce, bębny w pralkach. Obudowy z inoxu stosowane są tylko w drogim sprzęcie. W tym "popularnym" stosuje się "kolor inox", czyli zwykłą blachę stalowa polakierowaną, lub pokrytą przezroczystą folią PVC, albo jeszcze prościej - lakieruje się srebrzanką zbliżoną kolorem do inoxu. Takie tanie rozwiązania są do du.., szczególnie ta srebrzanka. Odpowiedz Link Zgłoś