Dodaj do ulubionych

3 pokoje na 51 metrach

23.10.05, 00:20
wlasnie kupilam u dewelopera mieszkanie 51m -3 pokoje + ogrodek .Skusilo
mnie to mieszkanie wlasnie przez ten nalezny do mieszkania ogrodek, ale
troche sie zaczynam zastanawiac jak 3 pokoje sie zmieszcza na 51 metrach.
bedzie tam : pokoj dzienny z aneksem kuchennym ok20m, sypialnia ok 14m,
sypailnia 8m, lazienka ok 4 m i przedpokój.
czy ktos ma podobne mieszkanie chodzi mi o metraz i ilosc pokoji??
Obserwuj wątek
    • aga_76 Re: 3 pokoje na 51 metrach 23.10.05, 10:04
      ja mam na 70 m2 3 pokoje. Jest przestrzennie. Jednak moja siostra ma na 56 m2 3 pokoje (tak jak u Ciebie duży z aneksem kuchennym). Jest dobrze rozplanowane i wcale nie jest ciasno.
      Pozdrawiam.
      Aga
    • beton44 Re: 3 pokoje na 51 metrach 23.10.05, 13:41
      Projektanci z lat 60-tych ubiegłego wieku spokojnie mieścili 3 pokoje z kuchnią
      i łazienką w 44 metrach kwadratowych...
      • Gość: lamia78 Re: 3 pokoje na 51 metrach IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.10.05, 13:43
        a czy ktos z was ma moze jakies zdjecia dobrze rozplanowanego wlasnie takiego
        malego mieszkanka ...chodzi mi przede wszystkim o pokoj dzienny z aneksem
        kuchennym?
        • Gość: gospodarz Re: 3 pokoje na 51 metrach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.05, 14:01
          Postaraj się w tym największym pokoju nie pozastawiać ścian regałami czy
          meblościankami, zostaw sobie jak najwięcej przestrzeni. W moim mieszkaniu
          największy pokój ma ok 20 m, ostatnio bardzo zyskał na przestrzeni gdy
          zamontowaliśmy otrzymane w spadku przedwojenne lustro, takie pionowe o
          wymiarach 2x1m.
          Masz co prawda ogródek ale jego uroki można w pełni docenić kiedy masz do niego
          dostęp bezośrednio z mieszkania. Małe pomieszczenia zyskują na powierzchni
          kiedy są zbliżone do kwadratu.
          Nie są to jakieś odkrywcze spostrzeżenia ale sprawdzone.
          Pozdrawiam
          P
          • Gość: lamia78 Re: 3 pokoje na 51 metrach IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 23.10.05, 15:30
            tak wlasnie do ogrodka mam dostep bezposredni...
            lustro-dobry pomysl tez o tym myslalam:-)
            • em.erka Re: 3 pokoje na 51 metrach 24.10.05, 03:56
              50 metrow ma moje studio czyli pokoj, lazienka, kuchnia wiec nie moge sobie
              wyobrazic 3 pomieszczen tylko w 51 metrach. Szok
              • ania_jagodowa em.erka to masz slabą wyobraznię. 24.10.05, 09:49
                • sylwinka80 Re: em.erka to masz slabą wyobraznię. 26.10.05, 10:39
                  Ja własnie zakupiłam mieszkanko 51,6 m2, docelowo byly 2 pokoje i widna
                  kuchnia, my przerobilismy to na trzy tzn. 2 pokoje 10 i 11m no i salonik z
                  aneksem 20m. Bardzo mi się podoba.
                  • agatka5555 do Sylwinki80 ;-) 26.10.05, 14:21
                    Witam ;-)

ja równiez mam podobną sytuacje tzn mieszkanko 53 m w pierwszej wesji pokój 21
                    m i pokój 10,5 m i kuchnia 8,5 m łazienka 5,22 a po przeróbce pokój z aneksem
                    21 m i dwa małe pokoiki 10,5 i 8,5 i wiesz co ciągle zastanawiam się czy to
                    dobre rozwiązanie, zyskujemy wprawdzie sypialnie na cyzm nam najbardziej zalezy
                    ale nie wiem jak rozplanowac salon z kuchnią,...
                    Jesli by to nie było problemem to wyslij mi na maila jak ty się z tym uporałas
                    (jakis plan jak było przed i po) jesli to mozliwe...
                    Jak będziesz miała jakies pytania to chętnie odpowiem, a i jeszcze jedno co
                    planujesz połozyc na podłoge w tym połaczonym salono kuchni ??? bo ja gres
                    polerowany ale ciągle się bije z myslami ;-)))

Pozdrawiam
                    • sylwinka80 Re: do Sylwinki80 ;-) 28.10.05, 13:02
                      Agatka, wlasnie przesłałma Ci na skrzyke gazeta.pl moje projekty:)
                      • Gość: lamia78 Re: do Sylwinki80 ;-) IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 29.10.05, 23:58
                        do sylwinka80:
                        czy ja tez moge dostac takie projekty :-)
                      • agatka5555 Re: do Sylwinki80 ;-) 02.11.05, 12:15
                        witam ponownie ;-)

dzieki za maila i projekty, jak tylko bede mogła to podesle CI mój, ale
                        naprawde twoja wersja jest super, fajnie to wszystko zaplanowaliscie,
                        zastanawiam się tylko co bedzie na ścianie w duzym pokoju tzn bo widze jakby
                        jakies scianki ???

pozdrawiam
                        Agata
                        • Gość: sylwinka80 Re: do Sylwinki80 ;-) IP: 212.160.172.* 02.11.05, 13:52
                          Na tych małych ściankach będzie połozony kartonogpis i zrobione pułki,
                          prawdopodobnie na ksiązki i przedmioty bardziej dekoracyjne, oczywiście
                          wszystko fajnie pomalowane i podświetlone
                    • antena7 Re: do Sylwinki80 ;-) 30.10.05, 23:04
                      mam prawie 58 m2 i dwa pokoje, tragedia brakuje jednej sypialni, czy mogłabyś
                      też przesłać mi swoje rozwiązania jak przerobiłaś mieszkanie pozdr
                    • antena7 Re: do Sylwinki80 ;-) 30.10.05, 23:08
                      Witaj
                      Moje mieszkanko ma 58 m2 i dwa pokoje, tragedia brakuje jednej sypialni,
                      mogłabyś mi też podrzucić swoje plany jak teraz wygląda twoje mieszkanko
                      pozdr :)
                      • sylwinka80 Re: do Sylwinki80 ;-) 31.10.05, 10:54
                        przeslalm na skrzynkę gazeta.pl moje projekty, jak obejrzycie podzielcie sie
                        uwagami,wrażeniami dzięki
              • Gość: zuulus4 Re: 3 pokoje na 51 metrach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 10:47
                em.erko prześlij nam zdjęcia Twojego studio, abyśmy mogli wszyscy podziwiać
                miejsce w ktorym mieszkasz, rozpisujesz się prawie na każdy temat i każdego
                krytykujesz, a sama nic nie chcesz pokazać
    • masiw Re: 3 pokoje na 51 metrach 26.10.05, 19:55
      ja tez bede juz niedlugo :))) miec 3 pokoje na 49.7m takze wszystko da sie
      zrobic. Z rad praktycznych znajomej architektki i projektantki to dowiedzialam
      sie dobrze jest wstawic wieksze drzwi (u mnie bedzie szer. 90cm) bo optycznie
      powiekszaja przestrzen no i w lazience zadnych mozaik tylko jak najwieksze kafle
      w miare malo wzorzyste no i jednolicie polozona podloga we wszystkich
      pomieszczaniach tzn bez przejsc miedzy pokojami a korytarzem no i oczywiscie nie
      zagracac tego pokoju polaczonego z aneksem (taki tez u mnie bedzie).
      • sylwinka80 Do masiw 28.10.05, 13:05
        Mozę przeslesz swój projekt 3 pokojowego mieszkanka, jak bedziesz chciec to
        przekaze swój:)Wymiana poglądów
        • bebiak Re: 3 pokoje na 43,19 m2 :) 29.10.05, 16:57
          Ja mam takie mieszkanko - kupiłam jakieś 14 lat temu:)
          I jest kuchnia (nawet z oknem). Pokój dzienny ma 18 m2 (nieproporcjonalnie
          dużo!), dwa pozostałe małe (ale to w sumie mniej ważne bo i tak życie toczy się
          w dziennym a te dwa to pokój syna i sypialnia).
          Niski budynek z lat 60-tych, z cegły, niewiele mieszkań, zieleń wokół, jedna
          klatka, moje drugie piętro - to jest to co mnie tu przyciągnęło. No i ten
          komfort: jednak trzy pokoje co dla nas szalenie wygodne, a cena niewygórowana,
          no i koszty eksploatacji też niezbyt wysokie (bo taki metraż). Zdecydowanie
          wolę w naszej sytuacji (2+1) takie niż np. 60m2 i dwa pokoje (to byłoby
          fatalne).
    • Gość: saba Re: 3 pokoje na 51 metrach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 12:29
      Ja też mam takie mieszkanie. Najważniejsze w życiu dla mnie to praktyczność.
      Myślę nad połączeniem dużego pokoju z kuchnią, ale wymaga to ogromnych
      nakładów. W całym mieszkaniu staram się wykorzystać każdy kąt ale tak żeby nie
      zagaracić mieszkania. Cieszę się jednak że mam sypialnie, moje dzieciątko swój
      kąt i w razie drugiego dziecka też będzie mogło liczyć na swój pokój. A przy
      dwu pokojowym mieszkaniu byłoby wbrew pozorom mniej przestrzennie.
      • mmala6 Re: 3 pokoje na 51 metrach 07.11.05, 22:52
        my mamy 54m2 i rowniez byly dwa pokoje z kuchnia.Zrobimy aneks w salonie (17m2)
        sypialnia 14m2 (troche za duza), pokoj malucha (ex kuchnia) 9m2, lazienka (juz
        zrobiona:-)) 5m2 i przedpokoj 9m2.
        Mamy wstepny plan zagospodarowania salonu z aneksem ale boje sie ze i tak bedzie
        ciasno.Kuchnia zostala ograniczona do minimum ale za to bedzie duzy stol z
        krzeslami:-).Pokoje sa fajne, bardzo ustawne, niemal kwadratowe, tez mamy ogrodek:-)
        Czy ja tez moge prosic o plany mieszkan? chodzi mi glownie o salon.
        Dziekuje:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka