Dodaj do ulubionych

co na podloge trwałego!!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 14:56
Witam,
Jestem na etapie kupowania materiałów do remontu calego mieszkanka i nadal
nie wiem co połozyc na podłodze w salononie i innych pokojach.
Chciala bym cos trwałego nie rysujacego sie i w rozsadnej cenie.
Bardzo prosze o porade.
Obserwuj wątek
    • Gość: edyta Re: co na podloge trwałego!! IP: *.wesola.3.pl / *.warpol.pl 08.12.05, 14:48
      Witaj.Niedawno miałam ten sam problem.U syna położyliśmy tanie panele(ok20zł) w
      salonie deskę barlinka(110zł).Niestety barlinek bardzo szybko się
      niszczy,rysuje itp(bez względu na rodzaj drewna)panel(bardzo tani) trochę
      brzydszy ale za to niedozdarcia-polecam.Teraz poprostu poszukałabym
      ładniejszego wzoru paneli.
      • Gość: :))))) Re: co na podloge trwałego!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 14:16
        z wypowiedzi wnoszę że masz kiljka rodzajów drewna w jednym pomieszczeniu :)))))
        co do paneli ... kto co lubi, z gusytami się nie dyskutuje, niektórzy kładli
        płytki PCV i też im się podobało
        moja babcia ma takie od 30 lat i nadal świetnie wyglądają :))))))))))
    • krzyk007 Re: co na podloge trwałego!! 08.12.05, 15:19
      A może parkiet przemysłowy z jakiegoś twardego drewna?
    • magdusia.c Re: co na podloge trwałego!! 08.12.05, 15:32
      A ja myślę, że jak ma być trwałe to parkiet z drewna najlepiej twardego: dąb,
      jesion, albo jakieś egzotyczne. Egzotyczne są drogie, ale ja właśnie przymierzam
      się do dębu, klasa rustical (dużo ciekawiej wyglada niż taki wybierany 1 klasa)
      za ok.50 zł za metr. No i niestety plus położenie i chemia. Ale to na
      kilkadziesiąt lat wystarczy i można odnawiać. A co do deski barlineckiej to
      znajomi różni, którzy położyli, nie polecają.
      • Gość: ill Re: co na podloge trwałego!! IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.12.05, 12:53
        Polecam korek Może nie do salonu raczej przedpokój kuchnia - jest rewelacyjny.
        Ciepło, łatwy w utrzymaniu, nie widać brudu i mam go już 10 lat. Zapomniałam
        dodać musi być winilowany, lakierowany jest mniej trwały. Życzę udanych wyborów.
      • Gość: :))))) Re: co na podloge trwałego!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 14:19
        nie polecają barlinka ponieważ ???
        rozwiń temat pliz .... :))))
        • magdusia.c deska barlinecka 12.12.05, 14:34
          No więc tak:
          1. stuka(jak coś spadnie, kroki...) jak to panele.
          2. Mimo tych siedmiu, czy ilu tam, warstw lakieru, bardzo sie rysuje i to
          niezaleznie od tego jakim rodzajem drewna jest pokryta. U znajomych na nowej
          podłodze po kilkukrotnym rozłożeniu kanapy, rowy gorsze niż u mnie na starej
          brzozowej (miękkiej) nielakierowanej klepce po roku rozkładania i składania
          kanapy codziennie.
          Ale, trzeba też dla sprawiedliwości, przyznać, że są też zalety: szybko i łatwo
          (i bez smrodu) się układa, co ma znaczenie jak ktoś mieszka w tym samym
          mieszkaniu, i może w sumie ciut taniej wychodzi niż ułożenie parkietu, chociaż
          nie jestem pewna - zależy pewnie jaki parkiet, a jaka deska barlinecka.

Pozdrawiam
          • Gość: mala Re: deska barlinecka IP: 80.50.22.* 12.12.05, 16:03
            hmm ja mam u siebie deske w salonie i nic zlego sie z nia nie dzieje, a zdarza
            sie ze goscie laza po niej w wizytowych butach. Byc moze zalezy to od twardosci
            drewna, ja mam na podlodze wenge (egoztyczna.
            co do odglosu stukania, to masz pewnie niedostatecznie wyciszona warstwe pod
            deskami. Trzeba podlozyc jakaś mate welniana czy cos takiego (maz to robil
            wiece nie pamietam). nasz montazysta proponowal takze klejenie podlogi do
            podloza, co by calkowicie wyeliminowalo stukanie, ale namz alezalo na
            szybkosci :)
            pozdrawiam

• blaszany_dzwoneczek Re: deska barlinecka 12.12.05, 16:18
              Wenge faktycznie jest chyba bardzo twarde.
              A to stukanie i rowki/rysy nie u mnie tylko u znajomych :-) Ja jednak kładę parkiet.
              • blaszany_dzwoneczek Re: deska barlinecka 12.12.05, 16:18
                to byłam ja, magdusia.c :-)
                • Gość: brawo Re: deska barlinecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 10:08
                  brawo brawo brawo !
                  po stylu poznasz mistrza rotfl
          • marian57 Re: deska barlinecka 13.12.05, 10:23
            Tak z ciekawości popatrzyłaś jak wygladają nózki owej rozkładanej kanapy ....
            zapewne to jest źródłem owych "rowów" a nie parametry deski. Chcąc mieć
            drewnianą podłogę trzeba się jednak wykazać pewną kulturą uzytkowania i czasem
            wyobraźnią.Ja mam barlinka orzech i po części padouk.Nawet w przedpokoju leży
            deska i nie ma z nią problemu.Jest to materiał wysokiej jakości i trwały.
            • Gość: Kasja Re: deska barlinecka IP: *.powiat.bielsko.pl / 212.160.152.* 13.12.05, 15:25
              ja mam deske w sypialni i uwazam ze tyko tam sie nadaje takowa - rzadko
              chodzisz i raczej na bosaka - stukania nie zlikwidowala gruba warstwa
              wyciszenia pod spodem - no i latwo sie rysuje - w salonie mam parkiet debowy i
              z niego jestem naprawde baaaaaaardzo zadowolona
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka