Gość: Monika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 15:05 Jak się sprawdza? Słyszałam, że trudno utrzymać czystość. Mam brudzące dzieciaki i nie wiem czy koniecznie muszę wydawać kasę na kamień? wolałabym jednak te płytki, tyle że boję się o fugi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: denlm Re: blat z płytek IP: *.grupalotos.pl 23.11.05, 08:38 Tak szczerze radze bys sobie dala spokoj z blatem z plytek - nigdy nie doczyscisz fug albo bedziesz spedzac czas tylko to robiac, jak nie masz pieniedzy na kamien to w zupelnosci starczy normalny blat z plyty - ja mam taki od 7 lat i jest w stanie b.dobrym a kuchnia jest bardziej niz eksplowatowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: blat z płytek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:10 Nie doprecyzowałam. Myślę o blacie pod dwie umywalki w łazience. Jakoś pasowałoby mi coś w ciemnym brązie - jak wenge, tylko nie wiem czy sa takie płyty... Odpowiedz Link Zgłoś
rudacleo Re: blat z płytek 29.11.05, 18:02 Nie trudno pod warunkiem, ze pokryjesz fuge Delfinem. Najlepiej 2 warstwy. Bardzo dobrze chroni fuge przed brudem i wilgocia :))) ******** rudacleo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izoska@gazeta.pl Re: blat z płytek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.05, 09:38 Monika, jak chcesz blat z płytek w łazience to koniecznie kup fugi Sopro. Nie polskie. To po pierwsze. Po drugie, ja mam taki blat i jest ok. Mój mąż jest kafelkarzem i teraz klienci często zamawiają takie właśnie blaty. Czyszczenie? podam Ci mój sposób: płyn Proper, szczotka i mąż, trochę szorowania i lśni jak nowy. Ostatnio zbrudziłam czarną pastą do butów i wszystko pięknie zeszło. Wybór dobrej fugi to podstawa. Ale do kuchni nie polecałabym Odpowiedz Link Zgłoś