Dodaj do ulubionych

kamień w muszli

IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 11:08
czrsc, mam taki problem ,moze to niekoniecznie jest na to forum, ale nie wiem
gdzie za bardzo moge sie o to spytac. otoz w muszli sedesowej mam potworny
kamien. tam gdzie stoi woda jest po prostu czarno :-((( znacie moze jakis
skuteczny sposob zeby sie tego kamienia pozbyc? bede wdzieczna za rady, bo
wyglada to naprawde paskudnie
Obserwuj wątek
    • 76kitka Re: kamień w muszli 17.12.05, 14:09

ja mieszkam na wsi pod W-wą, mamy do wodociągu podpiętą jakąs wodę głębinową, tak,że w kranie leci mineralna :) Nigdy nie dopuściłam, żeby kamień osadził się tak bardzo, ale niestety co tydzień muszę się namęczyć, żeby osad kamienny wyczyścić. Jeśli nie poskutkował cilit, spróbuj babcinych metod, potrzebna będzie butelka octu, albo dużo kwasku cytrynowego, octem, lub mocno stęzonym roztworem kwasku nasączasz papier toaletowy, do stojącej w muszli wody cieniusieńkim strumieniem wlej ok. połowy butelki, czasem trzeba więcej a potem nasączonym papierem trzeba obłożyć wnętrze muszli i zostawić na noc. Ale najpierw spróbuj cilit-u przeważnie pomaga. Kwasek cytrynowy nie jest tak śmierdzący jak ocet, jesli nie masz okna w łazience radzę kwasek.
      • Gość: geronimo Re: kamień w muszli IP: *.acn.waw.pl 17.12.05, 16:21
        chyba najlepszy jest plyn Tytan do mycia wc
        ale przy mocno zapuszczonym ja bym sprobowal zwyklego kwasu
        • ania55231 Re: kamień w muszli 17.12.05, 17:20
          Ja usunęłam kamień płynem Cillit bang, takim do spryskiwania z różową końcówką.
          Jest naprawdę niezastąpiony. Miałam też bardzo czarny osad na kafelkach pod
          pralką (po poprzednich właścicielach mieszkania). Nie pomagałay Domestosy i
          inne Cify, a Cillit poradził sobie z tym po kilku sekundach. Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka