Dodaj do ulubionych

Zmywarka Bosch: Aqua Sensor - potrzebny?

18.12.05, 20:07
Chcieliśmy kupić zmywarkę Bosch SGI 55M35EU:
www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=573
Jest cicha, temperatura mycia do 70st.C
Ale dzisiaj w sklepie zaproponowano nam SGI 55E15EU:
www.bosch-agd.pl/pl/produkty/produkt.asp?idproduktu=572
Jest to prostszy model, troszkę głośniejszy (52dB) i nie ma Aqua Sensora.
Sprzedawca twierdzi, że jest to niezbyt potrzebny bajer, który może wydłużać
czas mycia i zużycie wody. A rożnica w cenie spora...
Teraz nie wiem, czy kupić tańszy model , czy może jednak zostać przy zmywarce
z Aqua Sensorem? Skłaniam się ku tej tańszej wersji, ale chciałabym poznać
Wasze opinie. Pozdrawiam, Kasia
Obserwuj wątek
    • cortinka Re: Zmywarka Bosch: Aqua Sensor - potrzebny? 19.12.05, 10:32
      Nikt nic nie wie? A ja muszę szybko wybrać zmywarkę, bo stolarz czeka... Bardzo
      proszę o odpowiedź. Może Szanowny Pan Zayzayer wypowie się? Thx from the
      mountain ;-)
      • aliali1 Re: Zmywarka Bosch: Aqua Sensor - potrzebny? 19.12.05, 10:52
        Sprzedawca poleca gorszy model bo taki ma dostepny. Różnica jest między nimi
        jednak jest. Aquasensor czasem wydłuża a czasem skraca program w zależności od
        zebrudzenia naczyń. Masz pewność że będzie umyte. Można ewentualnie rozważać
        czy poczynione w ten sposób oszczędności zwrócą różnicę w cenie. Podane zużycie
        wody i energii podawane są dla programów specjalnych, których raczej się nie
        używa na codzień. Musisz sama zdecydować bo nie są to takie bajery których
        działanie rzuca się w oczy - powodują że sprzęt działa skuteczniej i o to
        chodzi.
    • zayzayer Re: Zmywarka Bosch: Aqua Sensor - potrzebny? 19.12.05, 11:42
      Kup cichszą.
    • Gość: Krop Re: Zmywarka Bosch: Aqua Sensor - potrzebny? IP: *.europe.hp.net 19.12.05, 14:05
      Z moich obserwacji (a mam zwywarkę z tym cudem) wynika że aqua sensor jeśli już
      to skraca czas trwania programu a nie wydłuża. Włączając program auto zawsze
      najpierw świeci się maksymalny możliwy czas trwania, to jest 145 minut, jeśli
      naczynia nie są bardzo brudne to sensor skraca ten czas skokowo, nawet o 20-30
      minut. Nie zauważyłem by miał możliwość wydłużenia go. Program bez aqua sensora
      trwa 145 minut zawsze...

52 dB to bardzo dużo. Bierz cichszą (no chyba że nie masz otwartej kuchni).
    • cortinka Re: Zmywarka Bosch: Aqua Sensor - potrzebny? 20.12.05, 21:27
      Zamówiliśmy tę bardziej cichą, z Aqua Sensorem. Dzięki za opinie.
    • Gość: Thea Re: Zmywarka Bosch: Aqua Sensor - potrzebny? IP: *.pools.arcor-ip.net 22.12.05, 22:44
      Jak chcesz oszczedzac wode to jest bardzo potrzebny.
      www.siemens-hausgeraete.ch/de/harmonie/umwelt/aquasensor.htm
      Aqua sensor rozpoznaje stopien zabrudzenia naczyn i stopien zanieczyszczenia wody.
      Przy jednym zmywaniu oszczedzasz 4 litry wody. Sadze ze na zuzyciu pradu tez sie
      to odbijac bedzie, znaczy powinna byc oszczedniejsza.
      Decyzja nalezy do ciebie.
      Przetlumaczyla bym ci ale juz na poczatku zauwazylam ze bedzie mi brakowac
      odpowiednikow polskich, wiec daje sobie spokoj. Nie mieszkam w Polsce i jezyk
      polski bardzo sie zawezil.
    • Gość: Peter Re: Zmywarka Bosch: Aqua Sensor - potrzebny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 00:21
      Mam zmywarkę Bosch'a ,SRS33M02EU/21 - Najnowszy model (2005/2006).Nie posiada
      Aqua Sensora a i tak myje bez zarzutu.Moim zdaniem Aqua Sensor to zbędny bajer.
      Pzdr.
      • Gość: Thea Re: Zmywarka Bosch: Aqua Sensor - potrzebny? IP: *.pools.arcor-ip.net 23.12.05, 09:20
        Gość portalu: Peter napisał(a):
        > Mam zmywarkę Bosch'a ,SRS33M02EU/21 - Najnowszy model (2005/2006).Nie posiada
        > Aqua Sensora a i tak myje bez zarzutu.Moim zdaniem Aqua Sensor to zbędny bajer.
        > Pzdr.
        Twoim zdaniem, moim nie. Bez potrzeby ten bajer nie wymyslili, nie sadzsz tez tak?
        • Gość: Peter Re: Zmywarka Bosch: Aqua Sensor - potrzebny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 13:06
          Być może, ale bez tego można się obejść.Czy nie przyznasz, że TAK?
          • aliali1 Re: Zmywarka Bosch: Aqua Sensor - potrzebny? 23.12.05, 14:35
            Można, bez zmywarki i bieżącej wody też. ;))
            • Gość: Peter Re: Zmywarka Bosch: Aqua Sensor - potrzebny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.05, 19:58
              Czysta złośliwość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka