Dodaj do ulubionych

prostokątny brodzik metalowy - czy istnieje?

02.01.06, 13:27
Poszukuję prostokątnego brodzika o wymiarach 80x100-120 (0d 100 do 120, a
najchętniej 115). Znalazłam tylko akrylowe, a preferowałabym metalowy
emaliowany, bo brodzik używany jest u mnie do rozmaitych celów, nie tylko do
brania prysznica, i boje się, że akrylowy w krótkim czasie bardzo by się
porysował. Czy może ktoś natknął się gdzieś na taki brodzik?
Obserwuj wątek
    • Gość: matrek Re: prostokątny brodzik metalowy - czy istnieje? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 02.01.06, 14:35
      www.kaldewei.pl/pl/produkte/duschen/listenansicht.php?active_nav=&segment=neu&type=1&format=9&offset=5&num=5
      • Gość: matrek Re: prostokątny brodzik metalowy - czy istnieje? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 02.01.06, 14:38
        Na stronie kaldewei - na dole (kliknij na link) jest taki brodzik - metalowy,
        emaliowany,

Jeśli jesteś z Wawki, to do dostania bez problemu od ręki na bartyckiej (3
        wjazd) - pawilon vis-a-vis parkingu za 415 zł
        • blaszany_dzwoneczek Re: prostokątny brodzik metalowy - czy istnieje? 02.01.06, 15:48
          Dzięki wielkie, nie wiedziałam o istnieniu tej firmy. Masz może własne
          doświadczenia co do jakości tych brodzikow? I, jeśli to możliwe, proszę o
          dokładniejszy namiar tego sklepu na Bartyckiej - jakiś adres, numer pawilonu -
          bo ja tam się gubię...
          • Gość: matrek Re: prostokątny brodzik metalowy - czy istnieje? IP: *.dmz.infor.pl / 195.205.179.* 03.01.06, 08:37
            Tak, mam własne doświadczenia - mam taki brodzik (70cm/90cm/15cm) - firma
            Kaldewei jest słynna z jakości emalii w całej europie - a ceny jeszcze
            normalne. Te brodziki mają niezwykle grubą blachę, bardzo dużo ważą a emalia
            jest nie do zdarcia - myję w brodziku akwarium - ono ma ostre brzegi i nigdy
            nic się jeszcze nie wydarzyło.

Dikładniejszy adres niestety będzie trudny do ustalenia - jadąc Bartycką od
            Czerniakowskiej będzie to przedostatni "duży" wjazd po lewej stronie (od
            czerniakowskiej trzeci - po lewej stronie). Jak się wjedzie w bramę, to po
            lewej stronie jest parking - tam się zatrzymaj. Po prawej stronie jest ciąg
            metalowych budek i alejek. W jednej z narożnych budek są wanny, brodziki itp...
            Nie ma się co przjemować - doświadczenie uczy, że na Bartyckiej wszyscy mają to
            samo, więc wal jak w dym - zaraz powyciągają opasłe katalogi i na pewno kupisz.
            • blaszany_dzwoneczek Re: prostokątny brodzik metalowy - czy istnieje? 03.01.06, 12:27
              Dzięki! I pomyśleć, że o mało nie kupiłam akrylowego. Już miałam wybrany, niemal
              zamówiony. Teraz żałuję, że wannę narożną akrylową już kupiłam... Ale to
              Kaldewei to chyba mało popularna u nas firma - do tej pory się z nią nie
              spotkałam, chyba że to ja jestem mało zorientowana w temacie :-)
              • zielony_listek Kaldewei 03.01.06, 14:49
                Dość popularna, już wiele lat temu kupowałam ich wannę (blaszana emaliowana) i
                dotąd się świetnie sprawuje.
                Pozdrawiam
                zielony_listek
                • Gość: kolorowy jarmarek Re: Kaldewei IP: *.chello.pl 03.01.06, 18:10
                  też mam brodzik tej firmy - jest bardzo dobry, jeśli chodzi o jakość i ma
                  jeszce tę zaletę, że ma bardzo szerokie brzegi/ranty (nie wiem jak to nazwać,
                  więc pasuje do niego właściwie każda kabina - z tym że ja mam kwadratowy.
                  Do jakości wykonania nie mam żadnych uwag - chocby dlatego, że podczas remontu
                  był przykryty jedną warstwą folii i po zakonzeniu remontu w brodziku było pół
                  metra gruzu i innego syfu - obawiałem się katastrofy ale po umyciu nie było ani
                  jednej ryski - dla mnie to już gwarancja jakości. I jeszcze to, że podczas
                  kąpieli spadająca woda nie wydaje nieprzyjemnego, blaszanego odglosu, tylko
                  wydaje się jakby brodzik był żeliwny. Jedyną wadą było to, że moj brodzik byl
                  cholernie drogi - kosztował ok. 1000 zł - ale warto
        • Gość: piotr Re: prostokątny brodzik metalowy - czy istnieje? IP: *.chello.pl 05.01.06, 00:20
          ten brodzik kosztuje grubo powyżej 1000zł!!!
          Pozdrawiam
          piotr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka