05.01.06, 16:27
Kochani "forumowicze".
Ostatnio pewna Pani napisala, ze jej pralka wykonuje dobra robote tylko Ona
nie nadaza z prasowaniem. Dlatego postanowilem sie odazwac.
Mieszkam w Stanach. Nie ma tu mieszkania ani domu bez zestawu: pralka-
suszarka.Chce tu wyjasnic,ze suszarka nie tylko suszy bielizne.Bielizne, na
skutek przewalania sie w bebnie,wyjmujemy bardzo mieka.Pozwala to na
natychmiastowe zlozenie bielizny bez prasowania. Zapewniam Panstwa, ze dziala
to znakomicie. Dodawszy do tego czas suszenia na sznurku i mozliwosc wyprania
i wysuszenia w godzine,jest to bez dyskusyjne rozwiazanie.
Pamietajmy, ze dodatkowy koszt suszarki to inwestycja na cale zycie.
Zycze wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
Obserwuj wątek
    • kret24 Re: suszarka 05.01.06, 18:00
      Tak jest, ale w stanach ludzie używają osobnych suszarek o pojemności 7 kg,
      które nie gniotą bielizny. Dostępne w Polsce pralko-suszarki mają mały bęben i
      wymagają wyjęcia części prania, aby zostało max. 3 kg.
      • Gość: czma Re: suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:20
        Nie jest prawdą, że suszarki oferowane w Polsce mają mały beben i suszą tylko 3
        kg prania. Na rynku jest wiele suszarek o załadunku odpowiednim dla 5 lub 6 kg
        suchego prania, z bębnem o pojemności około 120 litrów (pralki mają zwykle 50 -
        56 litrów pojemności bębna) i zaletach opisanych przez "Paisano". Najlepsze
        suszarki mają elektroniczne sterowanie i kondesacyjny układ chłodzenia, a w
        związku z tym wystarczy podłączyć ją tylko do prądu. W dobrej klasy suszarkach
        stosowane są systemy antygnieceniowe, filtrowanie powietrza, automatyczna
        kontrola wilgotności końcowej prania (mozna ustawić wilgotność np. do
        prasowania, do maglowania, czy do szafy), specjalne wyposażenie do suszenia
        swetrów i butów Moi znajomi mają wysokoobrotową pralkę z suszarką ustawioną na
        pralce i są tak zadowoleni z suszarki, że nawet latem suszą w suszarce, bo nie
        trzeba rozwieszać sznurów i tracić czasu na wieszanie drobnych części. Takie
        suszarki widziałem m.in. w ofercie AEG, Boscha, Siemensa, Gorenje.
        • Gość: karola Re: suszarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 16:39
          a i owszem, sa! ja mam suszarke elektroluxa, pojemnosc bodajze 5 kg. jest
          rewelacyjna, zelazko upchniete w szafie, a mieszkanie nie zagracone suszacym sie
          praniem. nikomu bym jej nie oddala! ;)
          w stanach jednak i pranie i suszenie trwa o wiele krocej - i tego bardzo
          hameryce zazdroszcze :)
          • Gość: kixx Re: suszarka IP: *.acn.waw.pl 06.01.06, 20:54
            u nich to nawet orgazmy sa o wiele krotsze
    • Gość: kixx Re: suszarka IP: *.acn.waw.pl 05.01.06, 22:19
      Hameryka,panie
      łu nos to pewnikiem i za 500 lat takich cudow nie byndzie
      • Gość: justyna Re: suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 15:08
        po pierwsze nie wyobrazam sobie juz zycia bez suszarki i mimo wszystko wole
        wydac wiecej pieniedzy na prad niz co drugi dzien rozwieszac malutkie dziecice
        majteczki i majtki na sznurkach. Nie rozumiem tej blokady jaka jest w Polakach
        przed tego typu urzadzeniem ... ale moi rodzice wciaz sie powstrzymuja przed
        zmywarka - nie wiem czemu! Co do suszarek to na pewno warto kupowac taka z
        duzym bebnem i nie tylko szukac tego co w sklepach euro czy mediam! Prnie mozna
        tez wlaczyc na skrocony program. Ja nigdy nie piore na dlugich. Rzeczy rzeciez
        sporadycznie sa poplamione - te wstawiam na przeplukanie z dodatkiem
        mocniejszego odplamiacza, a potem reszte na skrocony program wyszystko trwa
        maksymalnie godzine (do prawda to nie 15-30 min jak w USA). To zastosowanie tez
        polecam - mam Electroluxa.

A teraz prosze o rade. Wlasciwie nie wiem co zrobic czy kupic pralok suszarke
        czy oddzielan suszarke. Wole to pierwsze, to ze czesc rzeczy trzeba bedzie
        wyjac nie przeszkadza mi. Zamierzam kupic taka z 1200 obrotami i wyjmowac tylko
        koszule, jakies bluzki, ktore jednak chce uprasowac. Po wirowaniu na 1200 od
        razu sie prasuje. reszta zostanie w bebnie do suszenia i bede te czesc wsadzac
        od razu do szafy. Ale z Waszych doswiadczen - czy to mozliwe; czy w ogole taka
        pralko suszarka wysuszy wszystko (te nap 2-2,5 kg) idealnie???
        A co z tymi zagnieceniami? czy sa az tak straszne, czy dzinsy sa az tak
        pogniecone ze wygladaja jak "gieciuchy" (ostatnio zreszta modne) czy raczej po
        godzinie 2 chodzenia w nich wszystko wraca w nich do normy. Prosze o wsze
        opinie/rady. Chce w tym tygodniu sie zdecydowac. DZIEKI!!!
        • Gość: kixx Re: suszarka IP: *.acn.waw.pl 08.01.06, 19:12
          nie za bardzo rozumiem o czym piszesz-chodzi mi zwlaszcza o te blokady,jakie
          podobno istnieja wsrod Polakow
          mam suszarke od ponad szesciu lat
          pomimo tego ze jestem Polakiem
          • Gość: justyna Re: suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 00:21
            o blokadzie przed suszarka...ostatnio w sklepach z agd spedzilam kilka dlugich
            wieczorow. ludzie podobno bardzo rzadko kupuja ten sprzet, sprzedawcy
            praktycznie sie na suszarkach nie znaja (rok temu sprzedawac z media markt
            zapytal mnie po co mi ta suszarka! rozumiem ze poddawal watpliwosc wydawania 2
            tysiecy na suszenie skoro mozna wysuszyc na sznurach - podobnie mysla moi
            rodzice po co nam zmywarka skoro mozna umyc w zlewie!) ku mojemu zdziwnieu jak
            pytalam o pralkosuszarki to wiekszosc mowila, ze ludzie owszem czasem kupuja
            ale potem z szuszarki nie korzystaja
            • Gość: kixx Re: suszarka IP: *.acn.waw.pl 09.01.06, 15:52
              bo pralkosuszarka jest delikatnie mowiac zaledwie namiastka suszarki
              ten temat walkowany tu byl niejednokrotnie
              jesli ma sie miejsce i pieniadze to nalezy kupowac osobne urzadzenia
              naprawde warto
              a w celu uzyskania wiekszej ilosci opinii na ten temat wrzuc na forumowa
              wyszukiwarke slowo suszarka,albo pralkosuszarka
        • Gość: paisano Re: suszarka IP: 72.16.26.* 08.01.06, 19:36
          Szanowni Panstwo.
          Pralko-suszarka to wg mojej opinii patent europejski.Jest to uzasadnione za
          wzgledu na rozmiary mieszkan. W Ameryce w kazdym mieszkaniu i domu jest
          wydzielony kacik- pralnia. Stoja w nim pralka i obok suszarka. Oczywiscie
          zawsze suszarka ma wiekszy beben. Im wiekszy tym lepszy. Przez lata dzialalem w
          motelowym biznesie wiec wierzcie mi znam sie na tym. Przyznam, ze ostatnio
          coraz czesciej mozna znalezc w/w komplet w ktorym suszarke mozna postawic na
          pralce.
          Tajemnica nie pognieconej bielizne jest wyciagniecie jej z suszarki kiedy
          jest jeszcze ciepla. Wtedy jest gwaracja, ze bielizna nie bedzie pognieciona.
          Nawet jeans!
          Poniewaz pare tygodni tygodni temu wraz z zona kupilismy mieszkanie we
          Wroclawiu(nasze rodzinne miasto), zstanaiamy sie nad wyposazeniem. Napewno
          pralka bedzie miala towarzystwo suszarki. A pod zlewem w kuchni bedzie mlynek
          do organicznych odpadow. To tez polecam Panstwu! Bardzo przydatne urzadzenie.
          Jest rowniez w kazdym mieszkaniu.
          Zycze trafnych wyborow!
          paisano
    • Gość: pyza Re: suszarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 16:20
      a tu mały przegląd pralko-suszarek na naszym rynku wraz z cenami:-)
      ceneo.pl/Pralko-suszarki
      k`woli uzupełnienia tematu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka