Dodaj do ulubionych

zmywarka, jaka?...

17.01.06, 13:45
Witam,
Mam zamiar kupic zmywarke do zabudowy. Na co musze zwrocic uwage przy zakupie?
Jakiej firmy? Chce zeby byla jak najtansza...

eeoo
Obserwuj wątek
    • omega-meble Re: zmywarka, jaka?... 17.01.06, 15:09
      polecam jako projektant praktykujacy :) zmywarkę 60 cm, bo nie ma wielkiej
      różnicy finansowej między 60 a 45 cm, a firmy bardzo dobre są zmywarki Boscha
      lub siemensa, zwracać uwagę warto na głośność i ilość programów, np program
      oszczędny,na opcjęzaładowania kosza do połowy, bo nie zawsze przecież brudzimy
      tyle naczyń, że jesteśmy w stanie wypełnić cała zmywarkę. Dobre są też zmywarki
      smega ale troche drogie

• Gość: Bartek Re: zmywarka, jaka?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 20:34
        Co do rozmiaru się zgodzę, co do firmy też, co do programów też i głośność też
        jest ważna, ale 1/2 nie ma sensu ponieważ zmywarka to urządzenie hermetyczne i
        naczynia mogą sobie w niej stac ile kto ma ochotę bo nic nie śmierdzi i nic nie
        widać a obecnie produkowane zmywarki domyją wszystko nawet zaschnięte na
        kamień :) więc nie ma co się spinać. Lepiej poczekać jeden dzień dłużej niż dwa
        razy uruchamiac 1/2 wkładu czy jeszcze gorzej 45. Trzeba zmienić nastawienie
        zmywarka to nie zlew, że trzeba szybko ... jedyna rada to dokupić talerzy i
        sztućców (ja tak zrobiłem by się nie denerwować :) i się niczym nie stresować
        bo zawsze zapełnisz zmywarkę .... wiem to z doświadczenia bo mam zmywarkę od
        miesiąca i też miałem takie dylematy jak Ty.
        • zayzayer Re: zmywarka, jaka?... 17.01.06, 20:58
          Gość portalu: Bartek napisał(a):

> 1/2 nie ma sensu
          Zgada się. Ta funkcja jest najbardzej debilną funkcją jaka tylko może być w
          zmywarce. Ma same wady:
          - Gorzej ustawne kosze (mało kto o tym wie)!
          - Po włączeniu tej funkcji zmywarka gorzej myje, bo jedno ramię myjące stoi.
          - Oszcędnośc wody i energii prawie żadna, bo poziom wody pozostaje nadal ten
          sam, a jej ilość jest mniejsza tylko o to, co jest w wyłączonym ramieniu
          myjącym.
          - Częste używanie tej funkcji prowadzi do większego zużycia energii, wody i
          maszyny (liczą się motogodziny).
          - Co to za mycie gara ze szklankami na w jednym koszu. W normalnej delikatne
          rzeczy kładzie się na górny kosz, a te co trzeba porządnie wyszorować daje na
          dolny kosz, który myje intensywnie.
          I jeszce za to wszystko trzeba zaplacić
          Takiej zmywarki nie wziąłbym nawet za pół ceny.
    • Gość: pola Re: zmywarka, jaka?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:37
      a to najtańsze modele:
      www.ceneo.pl/ProductsComparison.aspx?categoryID=349&productID=172311&productID=100218&productID=11107&productID=90196&productID=149913
      z nich brałabym boscha

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka