Dodaj do ulubionych

Zmywarka Bosch SRI33E05EU

10.02.06, 09:20
Uprzejmie proszę o pomoc w wyborze zmywarki. Interesuje mnie model Bosch
SRI33E05EU. Jako alternatywę rozpatruję Elektrolux ESI 4121X, jednak
zdecydowanie preferuję firmę Bosch. Interesuje mnie tylko zmywarka 45 cm do
zabudowy z widocznym panelem. W moim przypadku środki finansowe są
ograniczone dlatego rozważam zakup jednej z w/w. Martwi mnie poziom hałasu w
zmywarce Bosch, który wynosi 54 dB (re 1 pW), w przypadku Elektroluxa jest to
49 dB (A).
Czy hałas 54 dB (re 1 pW) jest naprawdę znaczny (w moim przypadku kuchnia
jest wydzielonym pomieszczeniem, umieszczonym skrajnie w mieszkaniu). Czy 54
dB (re 1 pW) jest głośniejsze od 49 dB (A).
Proszę o opinie użytkowników w/w zmywarek.

Z góry dziękuję za pomoc.

Sebastian
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka Re: Zmywarka Bosch SRI33E05EU IP: *.chello.pl 10.02.06, 09:36
      Sebastianie, też jestem zainteresowana dokładnie tą sama zmywarką i mam dylemat
      między modelami SRI 33E05EU a SRI 53E05EU Boscha. Ta druga wydaje się być dużo
      lepsza a jest tylko o ok. 70 zł droższa.Bardziej podoba mi się panel sterowania
      z przyciskami a nie z pokrętłem no i ma więcej programów.Oglądałam je na
      stronie sklepu www.brava.pl. Co do poziomu hałasu to też jestem w kropce bo
      wszyscy na forum polecają te 44 dB a ww. modele mają 52dB.Jeżeli się
      zdecydujesz to będziesz zamawiał w jakimś sklepie internetowym?A co z montażem?
      • sepp76 Re: Zmywarka Bosch SRI33E05EU 10.02.06, 09:53
        Zmywarka SRI 33E05EU jest dostępna w Media Markt w cenie 1690 zł. Nie znalazłem
        lepszej oferty w sklepach internetowych. Oczywiście również wolałbym zmywarkę
        cichszą, ale nie stać mnie na taką.
        Montaż mojej zmywarki będzie wykonywany przez stolarza, który będzie montował
        meble kuchenne.
        • Gość: Joanna Re: Zmywarka Bosch SRI33E05EU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 10:21
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=653&w=34452013&a=34460694
      • Gość: Jarek Re: Zmywarka Bosch SRI33E05EU IP: 199.67.140.* 10.02.06, 14:38
        jesli masz otwarta kuchnie i stac cie na cichsza to lepiej miec mniej decybeli i
        programow. Przy zamknietej kuchni to juz nie robi takiej roznicy
    • Gość: pojola Re: Zmywarka Bosch SRI33E05EU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 21:23
      jeżeli możesz wybierać to kup tę zmywarkę, która ma mniejszy poziom hałasu.
      Czuje się różnicę tym bardziej,że w kuchni spędzamy trochę czasu.
      • sepp76 Re: Zmywarka Bosch SRI33E05EU 10.02.06, 22:12
        Nie jestem zbyt mocny z akustyki. Czy ktoś mógłby mi pomóc porównać 54 (re 1
        pW) z 49 dB (A). Wiem, że dB (XY) nie są równe dB (YZ)? Która wartość jest
        głośniejsza?
        Z katalogów Boscha wyczytałem, że ich pralki pracują przy poziomie hałasu ok.
        55-60 dB (re 1 pW) a wirują przy ponad 70dB (re 1 pW). O ile znam nowoczesne
        pralki to nie są one głośne, więc "moja" zmywarka Boscha powinna być jeszcze
        cichsza. Czy ktoś mógłby mi pomóc określić czy te 54 dB są naprawdę głośne czy
        nie? "Mój" model SRI33E05EU jest najgłośniejszy wśród zmywarek Boscha.
        Inne ,trochę cichsze mają poziom hałasu 52 dB (re 1 pW). Czy 2 dB (re 1 pW)
        robią dużą różnicę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka