Dodaj do ulubionych

wzorniki farb

21.02.06, 11:00
czy orientujecie się czy gdzies można dostać wzorniki farb (chodzi o te
karteczki z kolorami) do domu? tak żeby na spokojnie wszystkim kolorkom sie
przyjzec.... pamietam ze jak kilka lat temu potrzebowalam to nikt mi nie
chcial dac do domu, moglam tylko w sklepie popatrzec... a ogladanie na
ekranie komputera to nie to samo .... kazdy ekran daje inny efekt
dzieki
pzdr
A.
Obserwuj wątek
    • Gość: claudia Re: wzorniki farb IP: *.chello.pl 21.02.06, 11:28
      W każdym sklepie budowlanym np OBI, Castorama. Brałam od nich wzorniki Duluxa.
      Również wzorniki można dostać w firmowych salonach np Dekoral.
    • di76 Re: wzorniki farb 21.02.06, 11:37
      w kazdym szanujacym sie sklepie mozesz wziac sobie do domu te karteczki - one
      sa wlasnie po to. W duzych marketach budowlanych zauwazylam ze karteczek po
      prostu brakuje, wiec lepiej udac sie do malego sklepu - mieszalni. Ja w moim
      osiedlowym sklepie na Ursynowie wypozyczylam nawet za kaucja 100 zl (do zwrotu
      przy oddaniu) caly wachlarz z probnikiem wszyskich kolorow Dulux. Bardzo
      wygodna rzecz.
      • karol512 Re: wzorniki farb 21.02.06, 15:48
        własnie mi o taki "wachlarz" chodzilo... czyli jednak trzeba placic "kaucje" i
        to jest pozyczka czyli kilka dni i do zwrotu... buuuu
        • Gość: kuba Re: wzorniki farb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 15:59
          Wachlarz duluxa kosztuje 100 pln a beckersa 300 pln wiec nie rozumiem twojego
          zdiwienia.W dobrym sklepie albo mozesz zabrac karteczki takie jak cie
          interesują albo wypozyczyc caly wachlarz za kaucją . Widziales zeby w np.w
          sklepie z rtv ktos dawal do wyprobowania np aparat fotograficzny albo
          przynajmniej dvd bez pieniedzy
          • Gość: kuba Re: wzorniki farb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:02
            Jeszcze jedno wypelnienie szafy kolorów takimi karteczkami kosztuję ok 700 pln
            a jednak dobre sklepy je rozdają za darmo !!.Placi za to sklep a nie producent
            farby - tak dla jasnosci
            • karol512 Re: wzorniki farb 21.02.06, 16:12
              ostatnio dużo przeglądam strony dulux UK i tam wygląda na to że za darmo i bez
              kaucji można zamówić wzory wybranych kolorów. Poza tym jak kupujesz kosmetyk to
              wcześniej możesz dostać próbkę (przynajmniej tam gdzie nie zabieraja ich
              ekspedientki) i bynajmniej nie placisz za nią. W innych sklepach rozdają
              katalogi produktów (czy brałeś kiedyś katalog IKEI za kaucją???) i na takiej
              samej zasadzie oczekiwałabym że dostanę wzornik kolorów BEZ KAUCJI.
              • Gość: kuba Re: wzorniki farb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 20:58
                Katalog dostaniesz za darmo ale wachlarza nie to nie to samo w uk mozesz zamówc
                a polsce nie taka mala roznica :)
            • mufassa Re: wzorniki farb 21.02.06, 16:16
              jesli ktoś będzie Ci malował ściany a nie sama to poproś żeby taki wachlarz
              skombinował. ja tak właśnie zrobiłam
              korzystałam z duluxa

najpierw malowałam ściany na tinyurl.com/6uvcn a pozniej wybrałam na zywo
              z takiej palety: img52.imageshack.us/my.php?image=img73152mo.jpg

powodzenia! ciesze sie ze mam juz ten problem za soba ;)
              • hanka1980 Re: wzorniki farb 04.03.06, 00:18
                a farby duluxa którą serię polecacie? i jakie kolory chodzi mi o ciepłe kolor
                taki żółtawo-pomarańczowy ale nie za ciemny do salonu,albo może jaki Wy sobie
                wybraliście do salonu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka