Dodaj do ulubionych

czym czyscic płyte ceramiczna

IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.02.06, 12:36
wlasnie stala sie wlascicielka naowej plyty cereamicznej.slyszalm ze nie
nalezy jej fczyscic zwyklym mleczkiem i nie szorawoac gdy np. cos sie
przypali.czy ktos z was moglby mi dac wskazowki jak dbac o taka kuchenke
Obserwuj wątek
    • Gość: mis Re: czym czyscic płyte ceramiczna IP: *.76.classcom.pl 25.02.06, 14:13
      Ja czyszczę Cifem i nic się nie dzieje, a kuchnie ceramiczne mem już od
      dziesięciu lat.
      Wydaje mi się, że specjalne środki do płyt, które zalecają producenci, to
      naciąganie.
      Na niektórych mleczkach w supermarketach jest napisane, że są przeznaczone
      między innymi do czyszczenia płyt ceramicznych.
      • cergres Re: czym czyscic płyte ceramiczna 17.03.06, 22:19
        Witam Państwa

Szukacie Państwo materiałów wykończeniowych do Waszego domu lub mieszkania po
        najniższych cenach? Zapraszam do zadania pytania o wybrany produkt na adres
        arturgorzewski@yahoo.com.au lub biuro@cergres.pl . W naszej ofercie posiadamy
        plytki ceramiczne (CERSANIT, OPOCZNO, PARADYZ, TUBADZIN, NOWA GALA, CERAMIKA
        KONSKIE, CERROL, i hiszpańskich producentow ROCERSA, BALDOCER NAVARTI i inne),
        sanitariaty , wanny, kabiny prysznicowe, szafki łazienkowe (Roca, Cersanit,
        Kolo, Deftrans, Piramida, Italprod, Kabi, ). Dodatkowo na terenie Warszawy i
        okolic DOSTARCZAMY pod wskazany adres GRATIS.
        Nasza firma ma siedzibe w OPOCZNIE, polskim centrum płytkowym. Dzieki szerokiej
        skali działalności oraz niższym kosztom prowadzenia działalności niż w
        Warszawie możemy zaoferowac Państwu bardzo niskie ceny (często nawet 20-30 zl
        za metr kwadratowy nizsze niż w WARSZAWIE np. seria Navona Ceramiki Paradyż).

Bądź inteligentny i wykorzystaj Internet oszczędzajac na wyposażeniu swojego
        mieszkania!! Napisz do nas!! To cię nic nie kosztuje!! Odpowiadamy w ciągu
        24h !!

O naszej firmie mogą Panstwo dowiedziec się wiecej na www.cergres.pl . Dla
        zainteresowanych mogę podac namiary na naszych zadowolonych klientow w
        Warszawie! (którzy zgodzili się na udostępnienie danych!) oraz dodatkowe
        referencje. Płatność w momencie dostawy.

Kierując do nas zapytania proszę o wyszczególnienie nazw i ilości produktów
        którymi są Państwo zainteresowani oraz miejsce dostawy.

Sprzedażą internetowa zajmuje się specjalny konsultant wiec dzwoniąc do nas
        proszę prosić o Pana Grzegorza.
        biuro@cergres.pl arturgorzewski@yahoo.com.au 044 7554026 lub 044 7550310

Serdecznie zapraszamy
    • Gość: devi Re: czym czyscic płyte ceramiczna IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 25.02.06, 19:26
      a jak cos sie przypali, np.sos sie wyleje albo nawe woda np.z gotowanego
      makarony, tez czyscimy to normalnym mleczkim.kiedys cos czytalm ze trzeba
      posyapac sola.prawda to??
      • Gość: mif Re: czym czyscic płyte ceramiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.06, 19:49
        Przeczytałaś instrukcję fabryczną , jak czyścić? Tam pisze.
      • Gość: mis Re: czym czyscic płyte ceramiczna IP: *.76.classcom.pl 26.02.06, 09:13
        Tylko nie solą!!!!!! Pozostawia takie świecące plamy! To samo w przypadku,
        kiedy coś solonego wtkipi.
        • kulka85 Re: czym czyscic płyte ceramiczna 26.02.06, 12:47
          do mojej płyty była dołączona skrobaczka-w instrukcji napisano,że jak cos
          wykipi to nalezy zeskrobać tą skrobaczką. Sprawdza się, a skrobaczka to nic
          innego jak skrobak do szkła, szyb - mozna kupić w kazdym sklepie budowlanym,czy
          zwykłym markecie w dziale ze srubkami i narzędziami.
          Pzdr Kulka
          Ja czyszczę płytę mleczkiem z sodą firmy frosch(takie mleczko jak cif)
          • aiczka Re: czym czyscic płyte ceramiczna 28.02.06, 16:33
            > do mojej płyty była dołączona skrobaczka-w instrukcji napisano,że jak cos
            > wykipi to nalezy zeskrobać tą skrobaczką.
            Moim rodzicom szybko zardzewiałą. Na szczęcie okazuje się zupełnie niepotrzebna ^_^
            • misia_mama_ptysia Re: czym czyscic płyte ceramiczna 02.03.06, 10:34
              moja znajoma z kolei przed każdym użyciem smaruje płytę specjalnym mleczkiem,
              niewiel zużywa a zapobiega to rysowaniu
              • gioseppe Re: czym czyscic płyte ceramiczna 02.03.06, 14:17
                a ja ostatnio miałam schizę bo wylała mi się woda z jajek :) dobrze że nie
                wybuchły - zdarzało się na gazie ;-)

panika była ogromna bo na płycie powstała jedna wielka plama i nie czułam jej
                pod palcemwięc myślałam, że się spaliło coś w środku. Ale skrobaczka załączona
                do płyty rozwiązała zadanie - gdy płyta ostygnie musisz lekko zmoczyć plamę i
                skrobać drapakiem :)

acha, nie- nie robi rys ;-)

do codziennego czyszczenia używam zwykłego płynu do naczyń. Od czasu do czasu
                przecieram żelem do mycia (taki jak do wanny czy zlewu) - ja myję ajaxem - na
                etykiecie napisane jest że można czyścić delikatne powierzchnie. Sprawdza się

pozdrawiam
    • agnieszka_z-d Re: czym czyscic płyte ceramiczna 19.03.06, 14:42
      Ja czyszczę takim specjalnym płynem do płyt ceramicznych. A w zasadzie nie tyle
      czyszczę, co pielęgnuję (bo jak coś mi się wyleje to z reguły zmywam to
      zmywaczkiem z ludwikiem najzwyklejszym).
      Czy taki płyn to naciąganie?? Moim zdaniem nie do końca, bo przetarcie płyty
      takim płynem konserwuje płytę i usuwa takie brzydkie brązowe ślady, które robią
      się na niej w swykłym użytkowaniu (szczególnie od wody). A tego płynu używam 1
      max 2 razy w tygodniu, więc nie "bankrutuję" z jego powodu. Narazie mam jedno i
      to samo opakowanie od 3 miesięcy.
      • agnieszka_z-d Re: czym czyscic płyte ceramiczna 19.03.06, 14:43
        Acha - i oczywiście obowiązkowo skrobaczka jak coś się przyfajczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka