Dodaj do ulubionych

podwójny palnik gazowy kuchni Gorenje

24.03.06, 15:02
W kuchni Gorenje K7710 przy wymianie dysz z gazu GZ 50 na GZ 35 w srodek
podwójnego palnika (tzw. wok) wkręciłem dyszę 170.
Podwójny palnik nie cały pali - pali sie tylko środkowa mała część, a
zewnętrzna korona wcale sie nie pali.

Jak to uruchomić??????????????????/
Obserwuj wątek
    • Gość: zenek Re: podwójny palnik gazowy kuchni Gorenje IP: 195.137.246.* 24.03.06, 15:19
      napisz do serwis@gorenje.pl
    • zayzayer Re: podwójny palnik gazowy kuchni Gorenje 24.03.06, 18:24
      Za mała dysza? Jaki wymiar miała ta na GZ50?
    • Gość: czma Re: podwójny palnik gazowy kuchni Gorenje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 00:18
      W tym palniku są dwie dysze! Druga jest umieszczona poziomo pod blaszaną osłoną
      przykręconą dwoma wkrętami. Ale takie przestawienia kuchni na inny gaz powinien
      robić uprawniony monter, który wie też, jak wyregulować na inny gaz dysze
      zmniejszonego przepływu kurków gazowych.
      • alabama.pl Re: podwójny palnik gazowy kuchni Gorenje 25.03.06, 09:42
        Dzieki wszystkim. ALE...
        Wg instrukcji trzeba wkręcic dyszę 170 w środek palnika - tak zrobiłem.
        CZMA - a co z tą drugą dyszą pod blaszką - ta dysza na gaz 50 ma chyba moc 118.
        ją też wymienić ? jaką tam wstawić? może właśnie pod blaszkę dać dyszę 170 (a w
        srodek palnika np. 50)?
        Niepokojące,że pod blaszką widać drugą dyszę oraz dno kuchenki,ale moze tak ma
        byc.
        regulacja mocy minimalnej prosta - po ściągnięciu kurków widać sruby
        regulacyjne.
        • Gość: czma Re: podwójny palnik gazowy kuchni Gorenje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:04
          Pod blaszką powinna być większa dysza, która jest do zasilania pierścienia
          zewnętrznego. W środkowym palniku jest dysza o średnicy około połowę mniejszej
          (nie mam niestety tabeli dysz). Komplet dysz do przezbrojenia plników tego
          modelu powinien zawierać 5 dysz i na kartoniku jest opis, która dysza jest na
          który palnik.
          To, że po odkęceniu blaszki widzisz dno kuchni (a raczej wierzch piekarnika)
          jest jak najbardziej prawidłowe, bo do duży musi być dopływ powietrza, które
          wypływający z dyszy gaz zasysa i tworzy mieszankę niezbędną do spalania.
          • alabama.pl Re: podwójny palnik gazowy kuchni Gorenje 25.03.06, 12:18
            Wielkie dzięki - teraz wszystko rozumiem :)
    • Gość: oliwa76 mam problem z tą płytą.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 13:22
      Skoro macie taką samą płytę jak ja, to może ktoś mi podpowie jak wyczyścić
      srebrne pierścienie pod palnikiem, które zabrudziły się tłuszczem od gotowania-
      bo ja już wymiękłam....
      Nie wiem, czy to tylko w tym modelu, ale to (...) nie chce wcale schodzić...
      • alabama.pl Re: mam problem z tą płytą.... 25.03.06, 16:28
        Nie mam (jeszcze) takiego problemu; ale może pomoże cos z Amikii?
        www.amica.com.pl/serwis/preparaty/
      • Gość: czma Re: mam problem z tą płytą.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:44
        Mam wypróbowany czyścik "Svinto" firmy Soraya. Jest w małych saszetkach, a na
        wyczyszczenie wszystkich palników wystarczy połowa (przeciąć nozyczkami). Watkę
        zwilża się wodą. Jast wata metalowa nasycona srodkiem czyszczącym. Do mkupienia
        jest w sklepach z drobnym AGD (z plastikami, chemią gospodarczą, itp.)
        Problem dotyczy nie tylko tej płyty, ale wszystkich z aluminiowymi częściami
        palników.
        • Gość: janek Re: mam problem z tą płytą.... IP: *.orange.pl 25.03.06, 20:07
          czma-dużo wiesz , w przyszłości skorzystam-ok??
        • Gość: oliwa76 Re: mam problem z tą płytą.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 22:24
          dziękuję, poszukam go
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka