Dodaj do ulubionych

Pralka Candy - czas prania

31.03.06, 11:10
Mam pytanie do użytkowników Candy. W instrukcji obsługi w tabeli programów są
podane orientacyjne czasy prania. Nie mają one jednak wiele wspólnego z
rzeczywistością. Rozumiem, że program 32 minutowy może trwać 5 minut dłużej,
to mi nie przeszkadza, ale żeby program opisany na 105 minut trwał 2,5
godziny?! Jak to u was wygląda? Bo już zastanawiam się, czy nie reklamować
pralki jako "towaru niezgodnego z umową"...
Obserwuj wątek
    • Gość: zola Re: Pralka Candy - czas prania IP: *.market / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 11:22
      Jeżeli uzywasz dodatkowych opcji typu dodatkowe płukanie, łatwe prasowanie,
      pranie wstępne lub intensywne to jest to możliwe. żwróć uwage że te czasy są
      orientacyjne, poza tym jest wiele czynników które moga wpłynąc na wydłużenie
      czasu prania np:spadki napiecia pradu, ciśnienie wody. Sprawdź jeszcze zanim
      pójdziesz ja reklamować albo zadzwoń do najbliższego serwisu.
      • dorka3333 Re: Pralka Candy - czas prania 31.03.06, 11:59
        Nie używam dodatkowych opcji, prąd jest chyba normalny (jak to sprawdzić?),
        woda też chyba normalnie leci. Wkurza mnie to, że aż tyle jest przekroczony
        podany czas. Jeśli program 105-cio minutowy przedłużyłby się 10 nawet minut, to
        OK, ale o około 80 minut to moim zdaniem nie może być wina wody czy prądu,
        tylko złe dane od producenta w instrukcji.
    • zayzayer Re: Pralka Candy - czas prania 01.04.06, 08:45
      Przypuszczam, że Twoja pralka wykorzystuje technikę sterowania Fuzzy Logic.
      A w każdej lepszej pralce do Fuzzy Logic podłączony jest elektroniczny czujnik
      zabrudzenia wsadu. Whirlpool np. nazywa to: 6 zmysł. Te czujniki szczególnie
      wyczulone są na bieliznę. Stąd te długie czasy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka