asia2737 24.04.06, 13:43 Czy zmywarka szerokości 45 cm, czyli na 9 kompletów będzie wystarczająca dla 3 osobowej rodziny, czy może lepiej kupić zmywarkę na 12 kompletów? Bardzo proszę o opinię. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krop Re: Pojemność zmywarki IP: *.europe.hp.net 24.04.06, 14:00 Nie jest tak ważne ile was jest tylko ile naczyń codziennie zużywacie. My w dwie osoby spokojnie zapełniamy codziennie zmywarkę 60-tkę. No ale jemy praktycznie codziennie w domu 3 posiłki co nie jest takie częste w dzisiejszych czasach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Pojemność zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:50 a my mamy 45 i na dwie osoby zapelnia sie co 2 dni. Jemy w domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: Pojemność zmywarki IP: *.europe.hp.net 24.04.06, 15:00 Nie rozumiem jakim cudem. Połowę rzeczy musisz myć ręcznie pod wodą, przecież to nie ma sensu. Ja wstawiam do zmywarki dokładnie wszystko. Samych szklanek i kubków przez cały dzień się uzbiera parenaście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Pojemność zmywarki IP: *.chello.pl 24.04.06, 14:56 Zawsze lepiej kupić 60 cm,jeżli masz na to miejsce w kuchni. Wtedy sei nie zastanawiaj. U nas jest 2 dorosłych + 2 dzieci (1 niemowlę). Zmywamy co 2 ni, czasem codziennie. Osczędnosc wody i prądu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Pojemność zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:55 Oczywiście że kupcie 60-tke jak macie na to miejsca i nie zastanawiajcie się nad 45tką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaga Re: Pojemność zmywarki IP: 87.207.39.* 25.04.06, 09:24 U nas 3 osoby; bez problemów zapełniamy w jeden dzień całą zmywarkę 60-tkę. Czasem jeszcze miejsca brakuje. Ale myję wszystko:od sztućców, przez szklanki i kubki do garów i patelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Pojemność zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:11 a takim cudem, ze nauczylam sie pakować wszystko idealnie, staram sie gotować w małych garnkach, a skad parenascie szklanek dziennie przy 2 osobach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krop Re: Pojemność zmywarki IP: *.europe.hp.net 25.04.06, 14:39 Normalnie, człowiek się czegoś napije, a jak wypije to wstawia brudną szklankę do zmywarki. A nie używa ponownie. Spokojnie uzbiera się w ten sposób parenaście szklanek przez cały dzień. Szczególnie jak się sporo pije (a to zdrowo bo syfy z człowieka się lepiej wypłukują). Odpowiedz Link Zgłoś
qr700 Re: Pojemność zmywarki 25.04.06, 14:55 Zmywarka 45 cm jest wyjściem awaryjnym .Koszty utrzymania 60 i 45 cm są prawie identyczne (prąd i woda )A jak ktoś potrafi do małej zmywarki wsadzić duże garnki to gratuluje i prosze o instrukcje.Co do tego co zmywam - wszystko oprócz drewnianych elementów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Pojemność zmywarki IP: *.aster.pl 25.04.06, 17:30 Ja też mam zmywarkę 45 cm. Dwie dorosłe osoby. Codziennie 3-4 posiłki w domu (obiad, śniadania, kolacje, kawka popołudniowa itp). Myjemy wszystko (włącznie z 5-litrowym garem, 26- i 30-cm patelniami, wielką michą sałatkową itp). Na codzień nie ma problemów. Czasem bywa tak, że zmywamy raz na dwa dni. Czasem w weekendy bywa tak, że mamy więcej naczyń (bo więcej jemy albo jakieś imprezy) i wtedy w razie co myjemy 3 razy na 2 dni (ale to naprawdę już ekstremalne przypadki). Jeśli chodzi o ręczne mycie, to z dwojga złego wolę umyć kilka szklanek niż wielki gar czy tłustą patelnię. To, co najgorsze zawsze wrzucamy do zmywarki. Zwłaszcza właśnie duże i bardzo brudne. I naprawdę mieści mi się wszystko (już rozpracowałam co i jak ułożyć i jaki program puścić). Co nie znaczy, że będę wszystkim wciskać, że to najlepsze wyjście. Nam pasuje, ale jak ktoś woli większą to też dobrze. Natomiast po prostu potwierdzam, że się da bez problemu żyć z 45-tką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Pojemność zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 17:36 dokładnie, zwłaszcza jak sie nie ma miejsca, albo jak sie umie dobrze wszystko upakować, ja nie gotuje w duzych garnkach, bo na 2 osoby po co ? Przy 3 i wiecej osobach 60 jest wygodniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_z-d Re: Pojemność zmywarki 26.04.06, 20:31 A ja pewnie powtórzę opnię, która już z milion razy padła na tym forum. JEŚLI MASZ MIEJSCE - KUP 60'tkę. Ja nie mam miejsca i mam 45-tkę. Owszem - mieścimy się w niej we dwie osoby bez problemu, tylko wielkie gary i patelnię alu- teflonową zmywamy ręcznie. A - i jeszcze drewniane łyżki:-) Pewnie jak będzie nas więcej będziemy musieli nastawiać zmywarkę codziennie lub 2 razy dziennie. A teraz wstawiamy tak średnio 5 razy na 7 dni (bo jak mamy np. zupę na 2 dni na obiad, a oprócz obiadu i śniadania nic w domu nie jemy - to co tu zmywać??) Myślę, że 3-osobowa rodzina zmieści się w 45-tkę przy myciu dwóch garów i patelni ręcznie. Ale zawsze lepiej je wrzucić do zmywary 60-tki i mieć z głowy:- ) Odpowiedz Link Zgłoś
marija.k Re: Pojemność zmywarki 26.04.06, 20:52 Podzielam poprzednie opinie,gbybym miała miejsce kupiłabym napewno 60 tkę.Mimo to moja 45 radzi sobie doskonale przy 4 osobowej rodzinie-czasami bywaja problemy gdy jest wiecej gości w domu. Polecam sklep www.media-market.pl Odpowiedz Link Zgłoś