Dodaj do ulubionych

Pojemność zmywarki

24.04.06, 13:43
Czy zmywarka szerokości 45 cm, czyli na 9 kompletów będzie wystarczająca dla 3
osobowej rodziny, czy może lepiej kupić zmywarkę na 12 kompletów? Bardzo
proszę o opinię. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krop Re: Pojemność zmywarki IP: *.europe.hp.net 24.04.06, 14:00
      Nie jest tak ważne ile was jest tylko ile naczyń codziennie zużywacie. My w
      dwie osoby spokojnie zapełniamy codziennie zmywarkę 60-tkę. No ale jemy
      praktycznie codziennie w domu 3 posiłki co nie jest takie częste w dzisiejszych
      czasach.
      • Gość: Ada Re: Pojemność zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 14:50
        a my mamy 45 i na dwie osoby zapelnia sie co 2 dni. Jemy w domu
        • Gość: Krop Re: Pojemność zmywarki IP: *.europe.hp.net 24.04.06, 15:00
          Nie rozumiem jakim cudem. Połowę rzeczy musisz myć ręcznie pod wodą, przecież
          to nie ma sensu. Ja wstawiam do zmywarki dokładnie wszystko. Samych szklanek i
          kubków przez cały dzień się uzbiera parenaście.
    • Gość: Gosia Re: Pojemność zmywarki IP: *.chello.pl 24.04.06, 14:56
      Zawsze lepiej kupić 60 cm,jeżli masz na to miejsce w kuchni. Wtedy sei nie
      zastanawiaj. U nas jest 2 dorosłych + 2 dzieci (1 niemowlę). Zmywamy co 2 ni,
      czasem codziennie. Osczędnosc wody i prądu :-)
      • Gość: asik Re: Pojemność zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 16:55
        Oczywiście że kupcie 60-tke jak macie na to miejsca i nie zastanawiajcie się nad
        45tką
    • Gość: aaga Re: Pojemność zmywarki IP: 87.207.39.* 25.04.06, 09:24
      U nas 3 osoby; bez problemów zapełniamy w jeden dzień całą zmywarkę 60-tkę.
      Czasem jeszcze miejsca brakuje. Ale myję wszystko:od sztućców, przez szklanki i
      kubki do garów i patelni.
      • Gość: Ada Re: Pojemność zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 13:11
        a takim cudem, ze nauczylam sie pakować wszystko idealnie, staram sie gotować w
        małych garnkach, a skad parenascie szklanek dziennie przy 2 osobach?
        • Gość: Krop Re: Pojemność zmywarki IP: *.europe.hp.net 25.04.06, 14:39
          Normalnie, człowiek się czegoś napije, a jak wypije to wstawia brudną szklankę
          do zmywarki. A nie używa ponownie. Spokojnie uzbiera się w ten sposób
          parenaście szklanek przez cały dzień. Szczególnie jak się sporo pije (a to
          zdrowo bo syfy z człowieka się lepiej wypłukują).
          • qr700 Re: Pojemność zmywarki 25.04.06, 14:55
            Zmywarka 45 cm jest wyjściem awaryjnym .Koszty utrzymania 60 i 45 cm są prawie
            identyczne (prąd i woda )A jak ktoś potrafi do małej zmywarki wsadzić duże
            garnki to gratuluje i prosze o instrukcje.Co do tego co zmywam - wszystko
            oprócz drewnianych elementów.
            • Gość: JK Re: Pojemność zmywarki IP: *.aster.pl 25.04.06, 17:30
              Ja też mam zmywarkę 45 cm. Dwie dorosłe osoby. Codziennie 3-4 posiłki w domu
              (obiad, śniadania, kolacje, kawka popołudniowa itp). Myjemy wszystko (włącznie
              z 5-litrowym garem, 26- i 30-cm patelniami, wielką michą sałatkową itp). Na
              codzień nie ma problemów. Czasem bywa tak, że zmywamy raz na dwa dni. Czasem w
              weekendy bywa tak, że mamy więcej naczyń (bo więcej jemy albo jakieś imprezy) i
              wtedy w razie co myjemy 3 razy na 2 dni (ale to naprawdę już ekstremalne
              przypadki).
              Jeśli chodzi o ręczne mycie, to z dwojga złego wolę umyć kilka szklanek niż
              wielki gar czy tłustą patelnię. To, co najgorsze zawsze wrzucamy do zmywarki.
              Zwłaszcza właśnie duże i bardzo brudne. I naprawdę mieści mi się wszystko (już
              rozpracowałam co i jak ułożyć i jaki program puścić).
              Co nie znaczy, że będę wszystkim wciskać, że to najlepsze wyjście. Nam pasuje,
              ale jak ktoś woli większą to też dobrze. Natomiast po prostu potwierdzam, że
              się da bez problemu żyć z 45-tką.
              • Gość: Ada Re: Pojemność zmywarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 17:36
                dokładnie, zwłaszcza jak sie nie ma miejsca, albo jak sie umie dobrze wszystko
                upakować, ja nie gotuje w duzych garnkach, bo na 2 osoby po co ? Przy 3 i
                wiecej osobach 60 jest wygodniejsza
    • agnieszka_z-d Re: Pojemność zmywarki 26.04.06, 20:31
      A ja pewnie powtórzę opnię, która już z milion razy padła na tym forum. JEŚLI
      MASZ MIEJSCE - KUP 60'tkę. Ja nie mam miejsca i mam 45-tkę. Owszem - mieścimy
      się w niej we dwie osoby bez problemu, tylko wielkie gary i patelnię alu-
      teflonową zmywamy ręcznie. A - i jeszcze drewniane łyżki:-) Pewnie jak będzie
      nas więcej będziemy musieli nastawiać zmywarkę codziennie lub 2 razy dziennie.
      A teraz wstawiamy tak średnio 5 razy na 7 dni (bo jak mamy np. zupę na 2 dni na
      obiad, a oprócz obiadu i śniadania nic w domu nie jemy - to co tu zmywać??)
      Myślę, że 3-osobowa rodzina zmieści się w 45-tkę przy myciu dwóch garów i
      patelni ręcznie. Ale zawsze lepiej je wrzucić do zmywary 60-tki i mieć z głowy:-
      )
    • marija.k Re: Pojemność zmywarki 26.04.06, 20:52
      Podzielam poprzednie opinie,gbybym miała miejsce kupiłabym napewno 60 tkę.Mimo
      to moja 45 radzi sobie doskonale przy 4 osobowej rodzinie-czasami bywaja
      problemy gdy jest wiecej gości w domu. Polecam sklep www.media-market.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka